Programajánló – nov. 13., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

maya_hajoja

Ördögcsúfoló meseösvény, erdei piac, családi délelőtt a PIM-ben a Piros kakaóval, Danny mesél a Barabás Villában, Cifra Palota és Hetedhét táncház a Müpában, Felhőcirkusz a Jurányiban, zenés foglalkozások az Operában, Maya hajója a StúdióK-ban is szerepel a vasárnapi programajánlónkban. Emellett folytatódnak a libás programok a Skanzenben, a Sütemény Fesztivál a Millenárison, az Orchidea kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban és a Trópus a télben a Füvészkertben, és megnyílt a karácsonyi vásár is a Vörösmarty téren.

Ördögcsúfoló meseösvény – Hármashatár-hegy, vasárnap délelőtt (regisztráció szükséges minél hamarabb)

Bailavidrum

Szeretettel hívnak egy újabb Bailavidrum meseösvényre, a Hármashatár-hegy pompás őszi erdejébe. Ezúttal arra vállalkoznak, hogy móresre tanítsanak egy-két ördögfajzatot. Közben megismerkedhettek majd egy furfangos szőccsel, akinek a bőrébe bújva ti is átélhetitek a „többet ésszel, mint erővel” szólás-mondás igazságát. A próbák jutalma, mint mindig, mazsola-lakoma és mesés, gondtalan élet…Belépő: 4-11 év 1000 Ft, kísérők 500 Ft.

Erdei Piac-Kóstolj és kirándulj! – Hidegvölgyi erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

erdei_piac

Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek szalonnasütéssel, kirándulással, függőágyakkal és kecskesimogatással, melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket fogyaszthattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Ingyenes!

Terülj, terülj asztalkám! – Családi délelőtt Soós Dórával – Petőfi Irodalmi Múzeum, vasárnap 10:00-12:00 (regisztráció szükséges)

terulj_terulj_asztalkam

Ha gyakran hallod, hogy „Ne játssz az étellel!” –, de sosem értetted, miért mondják, hiszen nincs jobb móka, mint fasírtból várat építeni, spagettiből kanyargós utakat varázsolni, vagy salátából hullámzó Balatont formálni, akkor irány a PIM, ahol most minden az evés körül forog! A nyomozás mellett kézműveskedés is vár rátok. Belépőjegy: 400/800 Ft. Családi jegy: 1500 Ft (2 felnőtt és kiskorú gyermekeik). Nagycsaládos kedvezmény: 2 felnőtt és min. 3 kiskorú gyermekeik: ingyenes. Regisztráció a muzeumped@pim.hu e-mail címen!

Danny Bain: A fán lakó gyermekek – Barabás Villa, vasárnap 11:00

danny-bain-1024x684

Danny Bain az Egyesült Államokból repült hazánkba; különleges hangszere, a balafon pedig Ghánából érkezett repülőn, csomagban. A fiatal zenész tökéletes magyarsággal meséli el az afrikai népmesét, így valóban kontinenseket átívelve röpít el minden gyereket és felnőttet a szavannák világába. 3-8 éves korosztálynak ajánlott. Belépő: 500 Ft.

Parti Nagy Lajos: Maya hajója – StúdióK, vasárnap 11:00

maja_hajoja_258

Kaland-játék bábokkal, humorral, zenével, iskolásoknak, Picasso képeinek nyomán a StúdióK-ban. Jegyár: 2900 Ft (felnőtteknek), 1500 Ft (gyermekeknek).

Cifra Palota + Hetedhét Táncház – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

hetedhet_tanchaz

A színpadi programok és a kézműves foglalkozások, valamint az interaktív események mellett ezen a vasárnapon táncház is vár benneteket a Müpában. Ingyenes!

Vasárnap az Operában

csengo_bongo_delutan_opera

Vasárnap négy remek program is lesz az Operában: 9 órától a Varázslatos Opera, 10.30-tól a Hanszervarázs, 15 órától Operatúra Papagénóval, 15:30-tól pedig a Csengő-bongó délután programjai várnak rátok.

Juhász Kata Társulata: Felhőcirkusz Unplugged – Jurányi Ház, vasárnap 16:00

felhocikrusz

Weöres Sándor gyermekversei alapján készült akrobatikus, cirkuszi elemeket tánccal és élő zenével ötvöző Felhőcirkusz egy kiváló szórakozás nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak. Az unplugged előadás különlegessége, hogy a hagyományos színházi térből kilépve nagyszerű, közvetlen élményt nyújt nézőinek. Jegyár: 900 Ft.

Hangverseny a PICikért, a Koraszülöttek Világnapja alkalmából – BMC, vasárnap 17:00

melletted_a_helyem

November 13-án, vasárnap délután 17 órakor különleges koncertre kerül sor a Budapest Music Centerben. A legkisebb hősöknek, a koraszülött babáknak és az őket segítő orvosoknak, fejlesztőknek, ápolóknak és nem utolsó sorban a támogató családoknak, barátoknak meghitt összejövetele ez a Koraszülöttek Világnapja alkalmából. A koncerten Csajkovszkij-, Bach- és Puccini-műveket is hallhatunk a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara tolmácsolásában, Bangó Adrienne énekével és prózai betétekkel, melyek Fullajtár Andrea színművész előadásában kelnek életre, aki nemcsak művészként, de érintett édesanyaként is színpadra áll. Jegyár: 2900 Ft.

Még vasárnap is tart:

Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendre, Skanzen, november 12-13.

skanzen_marton_nap

Ínycsiklandó falatokkal, zamatos újborokkal, örömteli társas tevékenységekkel, harsány mulatozással búcsúzhatnak az ősztől azok, akik részt vesznek a szentendrei Skanzen Szent Márton Újborfesztivál és Libator rendezvényén november 12-én és 13-án.

Földtudományos forgatag – Természettudományi Múzeum, november 12-13.

foldtudomanyos_forgatag

A forgatagos hétvégén közel harminc földtudományi kutatással foglalkozó hazai állami és akadémiai kutató intézet, természettudományi gyűjtemény, felsőoktatási intézmény és vállalat mutatja be a földtudományok jelentőségét mindennapjainkban. Megismerkedhettek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel, az Utazó Planetárium pedig a világűr rejtelmeibe enged bepillantást. Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, és geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket. A kisebbeknek lesz a geojátszóház és aranymosás, de emellett ismeretterjesztő előadásokkal, filmvetítésekkel, kedvezményes ásvány- kőzet és könyvvásárral is készülnek. Belépődíjak: felnőtt: 500 Ft/fő, 6-26 év között: 250 Ft/fő, 62-70 év között: 250 Ft/fő, 6 év alatt és 70 év fölött: ingyenes.

3. Sütemény és Tortafesztivál valamint Karácsonyi Dekor Placc – Millenáris, november 12-13.

sutemeny_es_torta_fesztival

Idén 3. alkalommal kerül megrendezésre a Sütemény szerelmeseinek seregszemléje. Nagyobb területen, még több workshoppal, számos kiscsoportos sütemény és tortadekorációs foglalkozással szeretnék invitálni az édesszájúakat az eseményre. Első ízben kerül megrendezésre a Karácsonyi Dekor Placc, ahol dekorációs termékeket, ajándékokat, karácsonyi díszeket, számos ötletet és ingyenes workshopot kínálnak azoknak, akik egy belépőjeggyel, mindkét eseményen szeretnének részt venni. 2016-ban a gyermekeké a főszerep, hiszen a Sütnicake, Torta Design versenyének témája: a MESE, Walt Disney csodálatos mesevilága, valamint hazánk kedvenc meséi elevenednek meg tortába öntve.

Trópus a télben – Füvészkert, november 12-13.

tropus_a_telben_negura

Ezen a hétvégén szakvezetővel bejárhatjátok a Kertet, vagy kézműves gyermekfoglalkozáson ügyeskedhettek, de kötélre is mászhattok trópusi gyümölcsökért. Részletek itt. Felnőtt jegyár: 850 Ft, kedvezményes: 400 Ft, családi jegy 2000 Ft/2 felnőtt+2 gyerek.

Orchidea- és Bromélia Kiállítás – Vajdahunyadvár, november 10-13.

jubileumi_orchidea_kiallitas

A 25. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás mellett természetesen ezúttal is lesz vásár. A Múzeum földszintjén sok hazai és külföldi orchidea- és szobanövény kertészet várja azokat, akik becsempésznének otthonukba egy cserépnyi Tajvant, Hollandiát vagy Olaszországot – egy tő orchidea formájában.

Megnyílik a Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren – november 11-étől

budapest_christmas_fair

Budapesten minden évben elsőként a Vörösmarty téren nyílik meg a karácsonyi vásár, amely azt jelenti, hogy hamarosan rengeteg további helyszínen is remek ingyenes programok várnak rátok. Már most összegyűjtöttük az idei év legjobbjait, de természetesen bővítjük majd a listát, és további ünnepváró programokat is megosztunk veletek, hiszen ismét megnyitottuk Advent rovatunkat!

Projekt #20 – Válogatott Gyerekjátékok Boltja VOL II. – Paulay Ede 29., november 10-től 27-éig 10:00-20:00

projekt_showroom

A Paulay Ede utca 29. ben november 10-27-ig olyan márkák költöznek be a Projekt Showroom csapatának válogatásában, amelyeket lehet hogy kisebb játékboltok kínálatában már felfigyeltek, de egyben még sosem láthattuk őket közel teljes termékspektrummal. A teljesség igénye nélkül: a Djeco szinte teljes palettájával, a Mon Petite Art, Aladdin, Vilac, Avenue Mandarine, Lilliputiens, a Skip Hop, a Bigjigs, a Pebble, a Lonji és a Sebra különleges válogatásával- főként az apróknak ovisoknak és a kisiskolásoknak készült kollekcióival lesz jelen. Továbbá saját könyvajánlóikkal készülnek a Pozsonyi Pagony Kiadó, a Csimota, a Móra, Manó Könyvek, Vivandra, Cerkabella, Naphegy Kiadó, a Scolar és a Kolibri Kiadó, olyan kiadványokkal, amikre méltán büszkék és a legkisebbek otthoni könyvtárának is értékálló darabjaivá válhatnak.

Ha szombatra kerestek programot, itt találjátok.
Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni.

Era kedvencei: Családi nap a PIM-ben, Meseösvény a Hármashatár-hegyen
Rozi kedvencei: Vasárnap az Operában, Meseösvény a Hármashatár-hegyen