Programajánló – márc. 20., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jegesvizi_Balna_Balint

Vasárnap folytatódik a Pici Piac, a Föld Órája rendezvénysorozat a Müpában és a Kockafeszt is Békásmegyeren. Emellett a PIM-ben tavaszi családi nappal, az Art&Cinemában diafilmekkel, BMC-ben zenei bolhapiaccal, a Jurányiban a Kucok című előadással, a Hellóanyuban pedig a Pici Bonbonnal várnak benneteket. Programajánló vasárnapra a Minimatinétól!

bugocsiga_zenede_02

Cifra Palota a Föld Órájához kapcsolódva – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota a színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához, a Föld Órájához. Interaktív családi és gyermekprogramok a kultúra, a kézművesség és a zene nyelvén keresztül is az éghajlatváltozás mindnyájunkat érintő hatásaira utalnak majd vissza. Ezen a napon is várja majd látogatóit a WWF Élő Duna turnéja és a FŐKERT gyermekfoglalkoztatója is. Ingyenes!

molnar_jacqueline

Tavaszi tótágas – tavaszköszöntő családi nap – Petőfi Irodalmi Múzeum, 10:00-12:00
Nektek milyen ízű a tavasz? Milyen színeket, illatokat, hangokat rejt ez az évszak? Mintha íze és illata lenne a beszippantott levegőnek. Ti is emlékeztek erre? llyen Nektek is a tavasz? Lesz mese (mondjuk ez magától értetődő), tavaszi tabló (aminek a flóráját, faunáját bizony Ti fogjátok megszemélyesíteni), és zsákfestés, mert ha már Sándor József Benedek, segítsünk nekik zsákba fogni a meleget. Persze a mi meleg-fogó zsákjaink különlegesek lesznek, Molnár Jacqueline elbűvölő, zsizsgő-mozgó, színlő-fénylő figurái mosolyogtatnak meg minket e (remélhetően meleg) tavaszi napon. Részletek itt. Belépőjegy: 400/800 Ft. Családi jegy: 1500 Ft (2 felnőtt és kiskorú gyermekeik). Nagycsaládos kedvezmény: 2 felnőtt és min. 3 kiskorú gyermekeik: ingyenes. Kérik a családokat, hogy a programon való részvételhez előzetesen a muzeumped@pim.hu e-mail címen regisztráljanak!

erdei_piac

Erdei Piac-Kóstolj és kirándulj! – Hidegvölgyi erdészlak, Budakeszi és Telki között, 8:00-15:00 (ingyenes)
Március 20-án, vasárnap újra Erdei Piaccal várnak benneteket a Hidegvölgyi erdészlaknál 8.00-15.00 óra között a Mozgó Piacosok. Ha friss levegőre vágytok, esetleg kirándulnátok egy jót és közben bevásárolnátok közben finom termelői adalékanyagmentes enni- és innivalókból, akkor ott a helyetek. Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek szalonnasütéssel, kirándulással és kecskesimogatással, melyhez minden helyben adott. Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található a piac (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg).

vilagjaro_gyerekek

Világjáró gyerekek: Izrael – Deák 17 Galéria, 9:30-13:00 (ingyenes)
A mesék, animációs filmek, színházi eladások, gyermekjátékok és közös beszélgetések által a programon résztvevő gyerekek (nemzetiségiek, külföldiek és magyarok egyaránt) lehetőséget kapnak új kultúrák megismerésére, látókörük szélesítésére. Bővebben itt. Ingyenes!

jelmeztitok

Jelmeztitkok workshop – Katona József Színház, Kantin, 10:00
Workshop vasárnap délelőttönként gyerekeknek; a kézműveskedések alkalmával kultúrtörténeti, viselettörténeti témájú feladatokat old meg a 7-12 éves korosztály. A mostani vasárnap témája: Viktória királynő mini koronája – korona drótból és gyöngyből. Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet Földi Andreánál: jelmeztitkok@gmail.com.

mozog_is_meg_nem_is

Mozog is meg nem is – Csavargós mesék – Art&Cinema (volt Örökmozgó), 11:00
Misi mókus dia- és mozgófilm; Jumbó, egy kiselefánt kalandjai; Jegesvizi Bálna Bálint; Tappancs, a szökevény
+ egy meglepetés film vár rátok ezen a vasárnap délelőttön. Részletek itt.

fulbevalo

Fülbe-való V. – zenetörténeti bolhapiac tizenéveseknek – BMC, vasárnap 11:00
Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész oldott stílusú, interaktív, humorral átszőtt és vetítéssel egybekötött sorozata a tizenéves általános és középiskolásoknak szól. Hova tűnt a hang? Mi mindent tud a zongora? Mit csinál a zeneszerző, ha beteg? És mit csinál, ha magányos? Messze áll egymástól a klasszikus és a népzene ? Kérdések, válaszok és persze rejtvények – és persze jutalom a megfejtőknek! Jegyár: 1000 Ft.

masallapot_a_szuleszeten

Másállapot(ot) a szülészetben! séta – Nyugati tér és a Szabadság tér között, 15:00-18:00 (ingyenes)
Március 20-án Másállapotot a szülészetben! névvel országos megmozdulást szerveznek. Együtt lesznek anyák és családjaik, nők, férfiak, szakemberek, mindannyian, akik szeretnék, hogy a magyar szülészeti rendszerben végre pozitív és valódi változások induljanak meg. Arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a magyar szülészeti ellátás ebben a formában senkinek sem jó. Sokszor káros a nőkre és gyermekeikre, a családokra, ezáltal az egész társadalomra. A szakemberekre nézve méltánytalan, én nem engedi, hogy tudásuk legjavát nyújtsák a családok számára. Azért gyűlnek össze, hogy elmondják: a szülés, születés mindannyiunk ügye, és kifejezzék az egymást iránti tiszteletüket és megbecsülésüket. Ingyenes!

kucok_hermann_ildi

Kucok – Jurányi, vasárnap 15:30 és 17:00
Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazz muzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. 3-7 éveseknek ajánlott. Felnőtt 800 Ft, gyerek 1200 Ft.

Pici Bonbon – HellóAnyu, vasárnap 17:00
A Pici bonbon egy interaktív dobozolási akció, amelynek középpontjában a tánc és a meglepetés öröme van. Az előadás játékos módon mutatja meg a kisebbek és a még kisebbek számára, hogy nem az ajándék nagysága vagy értéke a fontos, hanem az ajándékozás gesztusa. Az ajándék, egy különleges kapcsolatot képez az ajándékozó és az ajándékozott között. Az adás gesztusa fontos, és adni nem csak tárgyat, hanem élményt is lehet. Góbi Rita ebben az előadásában a tánc átadásának gesztusára, a mozgásra és az apró csodák fontosságára hívja fel a figyelmet, úgy hogy közben mindenki együtt mozog és együtt fedezi fel az előadás világának rejtett kincseit. Jegyárak: 1 felnőtt+ 1 gyerek: 1000 Ft, 1 felnőtt + 2 gyerek: 1500 Ft, családi jegy (2 felnőtt + több gyerek) 2000 Ft

Szombati programajánló itt.

Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

Hírlevélre feliratkozás itt.

Era kedvencei: Tavaszköszöntő családi nap a PIM-ben, Kucok a Jurányiban, Pici Piac a Larusban
Rozi kedvencei: Kucok a Jurányiban, Pici Bonbon a HellóAnyuban