Programajánló – június 24-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

hopplada_10

Igazi meleg nyári hétvége következik, ezért a strandolás mellett árnyas margitszigeti bábelőadásokat, esti szentjánosbogár túrákat, vizes játszótereket és természetesen a Múzeumok Éjszakáját ajánljuk nektek. Utolsó két napjához érkezett a Gyerek Sziget, ahol vasárnap Minimax Fesztivállal és rengeteg fellépővel zárják az idei programsorozatot, viszont két kiállítás is nyílt a Millenárison. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Gyerek Sziget 4. hétvége – Hajógyári-sziget, június 25-26. (ingyenes)

fabok_mariann__foto_Barna_Laczy

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a Gyerek Sziget, ahol szombaton fellép Fabók Mancsi (14:30) és az Eszter-lánc Mesezenekar (16:30), vasárnap pedig az Apacuka (11:00), a MintaPinty (12:50), Bíró Eszter (15:00) és az Alma együttes (16:30) zárja az idei év programját. Ingyenes!

Living Dinosaurus és Gooól kiállítás – Millenáris, augusztus 22-éig

dinokiallitas_millenaris

A Millenárison 2016. június 22. és augusztus 22. között, 2500 négyzetméternyi területen ismerheted meg a Föld legnagyobb teremtményeit, akik egy interaktív kaland során repítenek vissza az őskorba és a jégkorszakba. Több mint 25 különböző dinófajta egy kalandos időutazás segítségével. Találkozz a jégkorszak meghatározó élőlényeivel, többek között hatalmas mamuttal és a vérszomjas kardfogú tigrissel. Akár egy dinó hátára is felpattanhatsz, a legkisebbeket pedig minivasúttal várják. A kiállítás hétköznap olcsóbban látogatható. Jegyek: 1600 Ft-6900 Ft.
Ugyanebben az időszakban Gooól címmel is megnézhettek egy kiállítást, amely 1500 négyzetméternyi területen mutatja be a világ legnagyobb futballrelikviáinak gyűjteményét, de azt is megtapasztalhatjátok, milyen egy bajnokcsapat edzőjének lenni.

Vizes játszóterek

tarzan_park_MG_5154

Vizes játszótér mustra a Minimatinétól, hiszen itt a kánikula! Válogatásunkban régebbi helyek mellett találtok egy vadonatújat is, melyet 2016. június elején adtak át. Váltóruhát, naptejet, sapkát és vizezős szandált vigyetek 😉 Az alábbi lehetőségeket csak késő délután ajánljuk, mert akkor már árnyékosabbak a vizes részek is!

Nosztalgia járatok

nosztalgia_jaratok_3595 (840x560)

Nyáron rendszeres nosztalgiajáratokat indítanak hétvégenként! Utazzatok végig a világ 10 legszebb villamosvonalának egyikén, a Duna-parti 2-es vonalon (szombatonként, menetrend itt). Vegyetek részt egy izgalmas hajóúton az 1885-ös Hófehérkével (szombatonként, menetrend itt), ahol megnézhetitek Budapest különleges hídjait is a dunai hajósok szemszögéből. Szülőknek pedig a Termál villamost (vasárnaponként, menetrend itt) ajánljuk, lazítást a Rudas és a Király Fürdőben, a Szent Lukács vagy a Szent Gellért Gyógyfürdőben. Nosztalgia vonaljegy felnőtteknek 500 Ft, gyerekeknek 300 Ft.

Óbudai Búcsú – Óbuda, Fő tér, június 25-26. (ingyenes)

szalóki_ági

Az egykor messze földön híres Óbudai Búcsú, a „Kirschen Kiritog” (Cseresznyés búcsú), mintegy háromszáz éves múltra tekint vissza. A Csodák Palotája új, III. kerületi helyszíne, a Csopa Playbar is bemutatkozik, ízelítőt adnak interaktív játékaikból. Szombaton 10 órától fellép Szalóki Ági, vasárnap pedig a Süsü című bábelőadást nézhetitek meg. Ingyenes!

Még ezen a hétvégén is tart a szentjánosbogár rajzás – több helyszínen

alcsuti-arboretum-szentjanosbogar

Egyik kedvenc vakációs programunk – különlegessége miatt és persze azért is, mert sokáig fent lehet maradni és éjszaka túrázni izgalmas – a szentjánosbogár rajzás, amely 2016-ban is június második felében vár benneteket több helyszínen. Összegyűjtöttük itt, hol és mikor lehet megnézni ezt a csodaszép eseményt.

Kaláka Fesztivál – Eger, június 23-26.

kalaka_koncert

Idén is különleges programmal, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, templomi koncerttel várnak titeket Egerben. Ebben az évben a Kaláka Fesztivál és a Múzeumok Éjszakája (MúzÉj) egy időben lesz, és így programjaik kapcsolódnak, összefonódnak és kiegészítik egymást. A gyerekprogramok az Eszterházy téren lesznek. Részletek itt.

Kultkikötő – Balatonföldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves, Siófok, egész nyáron

kultkikoto_gyerekprogramok

Két hónapon keresztül több mint 200 eseménnyel: színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel és családi programokkal várnak benneteket a KULTKIKÖTŐ 3 helyszínén: Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen. Emellett idén már Siófokon is találkozhattok gyerekeknek szóló programjaikkal. A gyerekszínházi produkciók a gyereksátorban kerülnek megrendezésre, melyeket ezáltal rossz időben is megtartanak. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Jegyár: 1.000 Ft/fő. A KULTKIKÖTŐ gyerekelőadásai 1 éves kor alatt ingyenesen látogathatók.

Levendula Fesztivál – Tihany, június 24-26.

levendula_fesztival

Kirándulások, gyerekprogramok, levendula szedd magad, koncertek és még sok minden más várja a látogatókat az idei Levendula Fesztiválon.

JÚNIUS 24., péntek

Da Vinci Pizsamaparti – Szentendre, Skanzen, június 24., pénteken

piszamaparti_davinci

Izgalmas utazás a múltba; vajköpülés, kukoricamorzsolás, a jószágok gondozása a tanyán, játékok, filmvetítés, izgalmas kalandtúra a sötétben a látogatók elől elzárt, éjszakai Skanzenben – ez várja a gyerekeket a Da Vinci Pizsamapartikon. Javasolt életkor: 7-13 év.

JÚNIUS 25., szombat

Aranyszamár Színház: Az állatok nyelvén tudó juhász – Interaktív meseszínpad, Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratánál, a 3 platánfa árnyékában, június 25., szombaton 10:30 (ingyenes)

Az-allatok-nyelven-tudo-juhasz-

A játék a jól ismert népmesei elemeket sűríti vásári köntösben, helyzetkomikumokkal fűszerezve, sok zenével és énekkel. 4 éves kortól ajánlott! Ingyenes!

Múzeumok Éjszakája – Szenna, Skanzen, június 25-én, szombaton 13 órától

sennai_skanzen_tuzugras

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre Szennai Skanzenben a Múzeumok Éjszakája, ahol június 25-én izgalmas nyáresti programmal várják látogatókat. Szent Iván-napi népszokásokkal, hiedelmekkel, szerelmi babonával, kézműves programokkal, játékudvarral, óriásbútorokkal, szennai borokkal találkozhatnak, akik ezen az estén hozzájuk látogatnak. A programok már 13 órától elkezdődnek.

Danny mesél (Múzeumok Éjszakája) – Esztergom, Duna Múzeum, 17:00

Danny Bain

Danny ezen az estén ismét afrikai ritmusokra mesél, és nem is akárhol, hanem az esztergomi Duna Múzeumban, a Múzeumok Éjszakája programsorozatának részeként.

Múzeumok Éjszakája nem csak felnőtteknek! – országszerte, június 25., szombaton 17 órától

muzej

Igazi családi programmá válik idén a Múzeumok Éjszakája június 25-én, szombaton, ugyanis a résztvevő intézmények nagy része gyerekprogramokkal is várja a látogatókat az ország legnagyobb kulturális rendezvényén. Nézzétek meg 10 kedvenc programunkat a Múzeumok Éjszakáján gyerekkel! Belépő: 6 év alatt ingyenes, gyerek 600 Ft, felnőtt 1500 Ft.

JÚNIUS 26., vasárnap

Fabók Mancsi Bábszínháza: Vitéz László és Vas Juliska – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, június 26., vasárnap 10:30-tól (ingyenes)

Vitez-Laszlo-es-Vas-Juliska-

Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Mesebolt Bábszínház: Hoppláda – Városmajori Szabadtéri Színpad, június 26., vasárnap 10:30

mesebolt_babaszinhaz_hopplada

Bábelőadás Paul Maar meséje nyomán. Borsó és Berci barátok. Az egyik nagy, a másik kicsi. Az egyik hencegő, a másik sértődékeny. Az egyiknek színváltós ládája van, a másiknak meg olyan, ami hatalmasra nagyítja az ember kezét. Az egyik repülőzni szeret, a másik versenyautózni. Egyáltalán nem hasonlítanak, mégis barátok. 3 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

Gyermekbúcsú – Kultúrkúria, 15 órától (rossz idő esetén az épületben)

kulturkuria

15:45-től A dühös lovag – Kabóca Bábszínház bábkoncertje, 16:30-tól Guruló cirkusz – a Mikropódium Bábszínház előadása, 18 órától az Eszter-lánc mesezenekar koncertje vár benneteket a Kultúrkúria hagyományos Gyermekbúcsúján. Emellett Zöld Marci Betyár hétpróba a Betyártéren, Tekergőtér – az izgalmas játékok tere, Népmesék Világa játszóház, körhinta, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok és párasátor is lesz.

Minimax Fesztivál – Hajógyári-sziget, június 26., vasárnap (ingyenes)

mintapinty

A Minimax a Gyerek Szigetre költözik, és elhozza kedvenc zenekarjait is. Vasárnap fellép az Apacuka (11:00), a MintaPinty (12:50), Bíró Eszter (15:00) és az Alma együttes (16:30). Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Múzeumok Éjszakája gyerekekkel, Fabók Mancsi a Margitszigeten
Rozi kedvencei: Aranyszamár Színház bábelőadása a Margitszigeten, Múzeumok Éjszakája, Mesebolt Bábszínház Hoppláda előadása a Városmajori Szabadtéri Színpadon