5+1 vizes játszótér Budapesten

_MG_9834_

Vizes játszótér mustra a Minimatinétól, hiszen itt a kánikula! Váltóruhát, naptejet, sapkát és vizezős szandált vigyetek 😉 Az alábbi lehetőségeket csak késő délután ajánljuk, mert akkor már árnyékosabbak a helyszínek.

Játszótér a Hullám Csónakházak mellett – Pesterzsébet

_MG_9807

_MG_9884_

2016. május végén adták át a Hullám Csónakház mellett, a Duna partján Pesterzsébet legújabb játszóterét, amely a hajós-vizes tematikára épül. A klasszikus csúszkapálya, hinta, csúszdák mellett itt van egy külön vizezős részleg rengeteg ötletes megoldással. A parton délutánonként büfé is üzemel, és a kilátás a Dunára is pazar. Inkább késő délután ajánljuk, mert napközben nincs árnyék. Részletek itt.

Szilas Park vizes játszótér – Újpest, Szilas Park, Óceánárok utca

szilas_vizezos_jatszoter

szilas_112048

Néhány éve adták át Újpesten a Szilas Pihenőparkot KRESZ és sportpályákkal, rendezett zöld területtel. Itt találjátok a vizezős játszóteret, ahol kis gátakon keresztül vezethetitek a vizet a kőből kialakított csatornákon keresztül. Ide is délután érdemes ellátogatni, mert nincs túl sok árnyék. Részletek itt. 2017. június végén megújulva és kibővítve adták vissza a gyerekeknek a helyszínt, melyet néhány hete mi is kipróbáltunk. A gátak mellé homokozós játékok is kerültek, illetve a kisebbeket faházikók és fészek hinta is várja.

Bikás park – Újbuda

bikas_park

bikas_park_02

A Bikás park magában is egy városi kirándulós kaland, az új metró is megáll. Rögtön a kijáratnál találtok egy szuper fagyizót, egy kis tavat és a „bikás” dombot. A játszótér már egy picit felújításra szorul, kicsit megkoptak a játékok, de mi nagyon élveztük a trambulinos-gumibuckás helyszínt, a csúszdákat, és a vizezős részt a homokozónál. Részletek itt.

Olimpia park (csobogóval) – V. kerület

olimpia_park_MG_6104 (840x560)

olimpia_parkIMG_6141 (840x560)

Az Olimpia parkban ugyan nincs külön vizezős rész, viszont van egy csobogó, ami körül jól lehet szaladgálni, és sok árnyékos részt is találtok a területen homokozóval, mászóvárral, baba-mama hintával. Részletek itt.

Akácfa utcai játszótér (csobogóval) – Csillaghegy

akacfa_utcai_jatszoter_MG_3392

_MG_3400_

A tavaly átadott csillaghegyi játszótéren is kialakítottak csobogót. Ha éppen a Római-parton vagy a környéken jártok jó választás egy kis hűsölésre. Óriási pancsolásra lehet számítani. 🙂 Részletek itt.

+1 Tarzan™ Park – Újpest

tarzan_park_MG_5154

A Tarzan Park Placcs placcán és a Homokbányában remekül lehet vizezni, sarazni, forró nyári késő délutánokon ajánljuk mindenkinek. Mi csak 5-6 körül szoktunk menni, mert árnyék a vizezős-homokozós részen nincs, és ilyenkor nehéz a gyerekeket rávenni más játékra, pedig van sok  szuper árnyékos rész is. Ugyan ez a lehetőség fizetős, de szépen rendben tartott a terület. Részletek itt.
2017-es kedvezmények: A vakáció ideje alatt hétfőnként egy gyerekjegy mellé egy kísérőnek ingyenes a belépés, 2 órával a zárás előtt (17 órától) 50% kedvezménnyel mehettek be, illetve a nyugdíjasoknak is van kedvezményes jegy.

Íme legújabb beszámolóink a Gellért-hegyi csúszdaparkról és a margitszigeti Pólós játszótérről!

Nézzétek meg budapesti programválogatásunkat, kedvenc teraszos helyeinket, illetve Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). Érdemes az Ingyenes és Helyszínek rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!

Fotók: Minimatiné