Programajánló hétvégére – 2024. június 8-9.

Ezen a hétvégén már-már nyári szünetes hangulatban, fesztiválos programokkal is készültünk a család minden tagjának, de ajánlunk még sárkányhajós eseményt, túrákat, wellness napot, kirándulást, de természetesen számos kulturális programot és bulit is. Programajánló hétvégére a Minimatinétól!

Egész hétvégén

Duna Karnevál – Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Erzsébetligeti Színház, Kobuci kert, Múzeumkert, június 7-14. (számos program ingyenes)

Karneváli hangulatban nemzetközi és hazai fellépőkkel, hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 29. Duna Karnevált június 7. és 14. között Budapesten. A rangos nemzetközi kulturális fesztiválon a rangos fellépők mellett látványos felvonulással, hungarikumok bemutatásával, nemzetközi táncházzal (június 10-én a Kobuciban), a V. FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivállal (június 8-án a Múzeumkertben) és június 14-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon megrendezett nagyszabású gálával várják az érdeklődőket. Június 7-9-ig a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében is lesznek színes programok. Részletek itt.

 

ART Piknik Pannonhalma 2024 – június 8-9.

Az ART Piknik egy olyan egyedülálló fesztivál, ahol a gasztronómia és a művészet találkozik, különleges helyszínen, különleges koncepcióval teremtve egyedülálló atmoszférát. Az ART Piknik kiállítói az ország legelismertebb éttermei és vendéglátóhelyei. A rendezvény fontos része a TESSÉK! vásár is, ahol több mint 100 dizájner és kézműves mutatkozik be portékáival, a fűszernövényektől, a sajtokon át az egyedi lakásdekorációkig. A minőségi ínyencségek élvezetéhez izgalmas művészeti programok, kiállítások, workshopok társulnak. Részletek itt.

 

Levendula szedd magad

Minden picit előrébb van a természetben, így a levendulaszüret is előbb kezdődik. Íme 20 szuper helyszín és fesztivál, ahol levendulát találhattok és szedettek.

 

Június 8., szombat

Levéltári Piknik – Budapest Főváros Levéltára, Teve u., szombaton 9:00-21:00 (ingyenes)

A Levéltár idén hetedik alkalommal rendezi meg a Levéltári Pikniket. A legkisebbek számára bábjátékkal, állatsimogatóval, gyermekkoncerttel, arcfestéssel, levéltárpedagógiai foglalkozásokkal készülnek, a felnőtteket pedig fegyverbemutatóra, levéltári sétákra, az egy nappal korábban megnyíló Budapest közlekedik című kiállítás kurátori vezetésére, családfakutató gyorstalpalóra, Budapest Időgép-bemutatóra várják. Emellett a nagyközönség megismerkedhet számos bel- és külföldi levéltárral, a levéltárosok mindennapjaival és munkájával, valamint a Budapesti Közlekedési Központ jóvoltából felülhet egy igazi retró cabrio autóbuszra. Részletek itt. Ingyenes!

 

Helló Nyár Családi Nap – Millenáris, szombat 10:00-17:00 (ingyenes)

A családi napon június 8-án a Millenárison számtalan élménnyel és változatos programokkal várnak mindenkit. Lesznek többek között szabadtéri sportjátékok, ugrálóvár, arcfestés, kézműves kuckó, Babajátszótér, táncház, KRESZ-park, felelős állattartás, Ringató foglalkozás és táncház. Ezen a napon a Goodbar Millenáris és a Zsiráf Buda csapata is Millenáris menüvel várja a család legkisebb tagjait. Részletek itt. A rendezvény ingyenes!

 

Liza Kuckó Nyárindító Családi Nap – Sződliget, Tündérkert Lovarda, szombaton 9:00-18:00

A só meséje-bábelőadás Kovács Katalinnal, Danny mesél-Kodzsugukila, a boszorkány, Katáng zenekar gyerekkoncert, bemutató programok, mini állat simogató és póni lovaglás, Duna Placc kézműves vásár, játszósarok, kézműves foglalkozások és még számos program vár rátok. Részletek itt. A belepő díj: 3500 Ft/fő (1 éves kor alatt ingyenes!). Karszalagos megoldás lesz, így ki-be tudtok járni egész nap a rendezvényen.

 

3. Sárkányhajó Ünnep – Velence, Északi-Strand, szombaton 9:00-19:00

Idén is sokféle programot kínálnak: lesznek profi és szabadidős sárkányhajó versenyek, hagyományos sárkányhajó felvonulás, színpadi műsor, kulturális előadások, kiállítás, ázsiai ételek, gyerekprogramok. Részletek itt. Ingyenes!

 

Lepkék és társaik túra családoknak – Csákányospuszta, szombaton 9:00-12:00 (csak online jegyvásárlás)

Ha kíváncsiak vagytok hogyan élnek a lepkék, milyen fajokat láthatunk, és milyen más izgalmas rovarokra bukkanhattok a séta során, akkor szeretettel várnak benneteket erre a kalandra. Részletek itt. Csak előzetesen lehet jegyet vásárolni! Jegyár: 1600-2600 Ft.

 

Cicák, kutyák, többiek – családi nap – gazdagréti Közösségi Ház, szombaton 9:30-12:00 (ingyenes)

A felelős állattartással kapcsolatos programok mellett Ringató gyerekkoncert állatos dalokkal, játékokkal a nagyteremben óvodáskorúaknak is, 11 órától A Szurkolók az Állatokért Alapítvány állatasszisztált előadása az amfiteátrumban, valamint egyéb programok is lesznek: Ringató könyvek és ajándéktárgyak kedvezményes vására, nyereménysorsolás a résztvevő családok között, jólnevelt házkedvenc-díj (könyvjutalom) átadása. Részletek itt. Ingyenes!

 

Pöttyös Póni Minifesztivál – Változás! A magas vízállás miatt a program a Monostori Lovas Farmon lesz megtartva, szombaton 10:00-14:00 (ingyenes)

Kőszeghy Csilla és a Newsee Store rendezésében szombaton 10 órától póni bemutatóval, 10:30-tól Vadadi Adrienn írónő a Kockacukor Lovassuli szerzőjének könyvének bemutatójával, 11 órától Kőszeghy Csilla illusztrátor lórajzoló kurzusával és dedikálással is várnak benneteket. Részletek itt. Ingyenes, kivéve a végén a póni lovaglás.

 

Global Wellness Day – Városliget, Millennium Háza, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes regisztrációval)

Szombaton ünnepeljük a Wellness Világnapját, melynek célja, hogy e napon a figyelem az egészséges életmód felé forduljon. A Global Wellness Day kezdeményezéséhez idén globálisan 100+ országban közel 5.000+ létesítmény, szolgáltató, önkormányzat és más állami szervezet csatlakozott különböző programokkal és rendezvényekkel. A Millennium Házában lesz többek között jóga, balett és számos gyerekeknek szóló program is. Részletek itt. Ingyenes, Liget+ regisztráció szükséges.

 

Ákom-bákom Bábcsoport: Péter és a farkas – Margitszigeti Színház mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Zenés bábelőadás Prokofjev szimfonikus meséje alapján. Péter egy szép napon kimegy sétálni a Nagypapa háza melletti tisztásra. Barátaival a kacsával és a rigóval játszik és közben nem gondol a Nagypapa figyelmeztetésére. Mikor Péter szemtanúja lesz, ahogy a farkas elragadja kedves barátját a kacsát elhatározza, hogy majd ő megfogja az ordast…sikerül-e neki?…mi lesz a farkas sorsa?…kiderül az előadásból. Részletek itt. Ingyenes!

 

Magból Erdő fesztivál – Visegrád, Apátkúti Erdei Általános Iskola, szombaton 11 órától (ingyenes)

A Magból Erdő fesztivál célja az, hogy a Dunakanyar menti települések családjait összehozza és a rendezvény keretein belül színes programokat kínáljon szülőknek és gyerekeknek egyaránt, függetlenül attól, hogy a folyó melyik partjáról érkeznek. Állandó programok: kézműves piac helyi alkotók portékáival, arcfestés, kézműves „bázis”, erdei meseséta, kemencés pizza és specialty kávé, társasjáték sarok. Részletek itt. Ingyenes!

 

VII. Zsámbéki SAMBUCUS Bodzafesztivál – Zsámbék, Zárdakert, június 7-8. (ingyenes)

Már pénteken kezdetét veszi a fesztivál, hol szombaton gyerekprogramok is várják a közönséget. Szombaton 15 órától Fabók Mancsi Bábszínháza (a Zsámbéki Zsöllyekertben), 16 órától Paár Julcsi szórakoztatja majd a gyerekeket, de fellép még a Csík Zenekar, a Magyar Banda és az Aurevoir is.  Részletek itt. Ingyenes!

 

Június 9. vasárnap

Barka Állatsimogató 10. születésnap – Barka, Dunakeszi, vasárnap 10:00-17:00

Június 9-én 10:00 és 17:00 között megrendezik a Barka Állatsimogató 10. születésnapi ünnepségét, ahol csikós bemutató, lovas kaszkadőr show, DióDuó kutyashow, ugrálóvárak, arcfestés is vár rátok. Részletek itt. Jegyárak itt.

 

PaPi – Palota Piac, XV. ker., Bánkút utca 28., vasárnap 10:00-14:00 (vásárlóknak ingyenes)

A Palotai Piac, azaz a PaPi, ahol eladhatod megunt ruháidat, játékaidat, régiségeidet, szóval bármit, amire nincs szükséged és új gazdát keres. Részletek itt. Árusoknak 3500 Ft/asztal a belépő, vásárlóknak ingyenes.

 

Lovászi Edina és zenekara: ABC – Szent Margit Kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Lovász Edina és zenekara

Abszurd? Bravúr? Celeb? Micsoda furcsa szavak! Vajon mit jelenthetnek? Derítsük ki együtt! Hogyan? Interaktív játék és dalok segítségével! A zenés utazáson a szavak birodalmába kalauzolják el a gyerekeket és az egész családot. A Laik Eszter verseire és az azokból született dalokra épülő koncerten bejárhatjuk a kutyák birodalmát, körülnézhetünk Afrikában, és a dzsungelbe is eljuthatunk, ahol törzsi táncot lejthet mindenki, aki csak szeretne. Részletek itt. Ingyenes!

 

Tilos Maraton Családi Nap – Dürer Kert, vasárnap 14 órától (ingyenes)

Remek hangulatra lehet számítani a Maraton vasárnapi napján, amelyet idén koradélután a Perpijazz különleges interaktív zenei kalandozás vezet fel, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra gyerekzenekaros felállása, a PASO Kids érkezik, végül a tombola után ifjabb Czutorék zenekara, a Street Sixteen indítja be a zsongást a kertben. Lesz bogrács, kézműves foglalkozás, arcfestés és persze TOMBOLA is! Mindeközben DJ-ék a kertben és további programok a Cöxpon helyszínen. Részletek itt. A TILOS MARATON adománygyűjtő fesztivál Családi Napjára a belépés ingyenes!