Programajánló hétvégére – 2024. január 5-7.

Titina, a négylábú felfedező

Titina, a négylábú felfedező

2024 első hétvégéjére ajánlunk múzeumi programokat, koncertet és korcsolyázást is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kajla útlevéllel ingyenes belépés a BTM Vármúzeumba

Kajla útlevél

Kajla útlevél

A téli szünetben (2023. december 22. – 2024. január 7.) Kajla útlevéllel ingyenes a belépés a BTM Vármúzeumba. Két kísérőnek pedig 50% kedvezményt adnak a felnőtt belépődíjból. Részletek és ünnepi nyitvatartás itt.

 

Szabadtéri fényinstallációk és kiállítások városszerte

Garden of lights

Garden of The Lights

Budapesten a téli szünetben is vár benneteket a Füvészkertben a Garden of The Lights, a Margitszigetet a Lumina Park, amelynek tematikája a 150 éves Budapesthez kapcsolódik, illetve Óbudán a Lumina park kistestvére, a Lumina Christmas és a Biodómban, az Állatkert szomszédságában a Sárkány évéhez kapcsolódó Lampion Fesztivál.

 

Továbbra is várnak benneteket a koripályák

Budapest Park

Budapest Park

Mi már többször korcsolyáztunk a téli szünetben és ezt a hetet is egy koris programmal zárjuk majd. Itt találjátok válogatásunkat.

 

JANUÁR 5., PÉNTEK

Szünetelő – Magyar Nemzeti Galéria, pénteken 11:15

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria

Tudtátok, hogy itt nem kell csendben lenni a múzeumban és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? A gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetéseken bejárhatjátok a Galéria zegzugos tereit! Pénteken 10.30-tól és 11.15-től Bemozgató izgő-mozgó várja a családokat. A 10-13 éveseknek szóló programra még van néhány jegy! Részletek itt.

 

JANUÁR 6., SZOMBAT

Évindító piacozás – Római-parti piac, szombaton 8:00-13:00 (ingyenes)

Római-parti piac

Római-parti piac

Az óbudai Nánási út 47-49-ben jó hangulat, szép környezet, valamint finom portékák várnak rátok és még lángost is sütnek majd. Részletek itt.

 

Masha és a Medve 2. – Puskin, szombaton 10:00

Biztonsági öveket becsatolni! – kezdődik a vad utazás, Masha útnak indul az erdőből, hogy megjárja a várost, majd visszatérjen otthonába! Részletek itt. Korhatár nélkül megtekinthető. Jegyár: 1950 Ft.

 

Családi délelőtt – Székesfehérvár, Sóstó Látogatóközpont, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Sóstó

Sóstó

Minden hónap első szombatján várják a természetkedvelőket a tematikus családi délelőttre, ahol izgalmas és egyben informatív játékokkal is készülnek. 11 órától lesz interaktív mese (max. 20 fő, regisztrációs), egész délelőtt szabadtéri játékok, kézműves foglalkozás. Ajánlott korosztály: 6-10 év. Részletek itt. Regisztráció itt. A program részvételi díja: 1800 Ft/gyermek, 800 Ft/kísérő.

 

Korpás Éva: Piripotty családi koncert – Magyar Zene Háza, szombaton 10:30

Korpás Éva: Piripotty családi koncert

Korpás Éva: Piripotty családi koncert

Korpás Éva, a Felvidék egyik legnagyszerűbb népdalénekesének legújabb műsora, a Piripotty – mesekoncert arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, hogyan lehet zene és mese egymás elválaszthatatlan része. Meg hogy azt is bemutassa, Piripotty, vagyis Szabó Gyurka szívének ki lett elválaszthatatlan része? Részletek itt. Jegyár: 2600 Ft.

 

A világ leggyorsabb előadása – előadásgenerátor – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Mesemúzeum

Mesemúzeum

Vajon lehet előadást írni, próbálni és előadni csupán egy óra alatt? Az előadás-generátorral talán! Vagy elég kíváncsi, hogy kipróbáld? 5 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható.

 

Farsangi álarc készítés – Pénzmúzeum, szombaton 11:00-15:00 (ingyenes, regisztrációs)

Pénzmúzeum

Pénzmúzeum

Vízkereszt napján kezdődnek a farsangi mulatságok. A farsangköszöntők jó termést, jó szerencsét és egészséget hoznak az új évre. Maskarába öltöznek, és kiszebábot égetnek, hogy elűzzük a zord telet. Készítsetek télűző vagy éppen télcsalogató álarcot, és rejtőzzetek mögé! A rendezvény ingyenes, de jelentkezz be, és jelezd hány gyermekkel vennél részt a programon: csaladi@penzmuzeum.hu. Részletek itt.

 

Újévköszöntő cirkuszi családi délután – Kultúrkúria, szombaton 16:00

Bábakalács Bábszínház

Vidám programokkal indul az év a Kultúrkúriában. Láthatjátok a Jambóza Bábcirkuszt a Bábakalács Bábszínház előadásában, lesz még Varázspercek Rolandó bűvésszel, valamint kézműves játszóház is. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft, családi 5000 Ft (2 felnőtt + 1 gyerek)

JANUÁR 7., VASÁRNAP

Titina, a négylábú felfedező – Puskin, vasárnap 10:00

Az olasz léghajómérnök nyugodt mindennapjait éli szeretett kutyájával. Egy nap a norvég felfedező, Roald Amundsen felkeresi őt, hogy tervezzen neki egy léghajót, amivel belevághat az Északi-sark meghódítására. Nobile magával viszi imádott kis kedvencét, Titinát is. Az expedíció sikeres, történetük bejárja az egész világot, Titina pedig igazi híresség lesz, hiszen Ő az első négylábú, aki eljutott az Északi-sarkra. 6 éves kortól. Részletek itt. Jegyár: 1950 Ft.

 

Évindító PöttömParty – Budapest Park, vasárnap 10:00-15:00

Budapest Park

Budapest Park

Január 7-én újabb varázslatos kalandokra hív a Pöttömkert téli kistesója! Rengeteg korcsolyázással, alkotóműhellyel, téli ügyességi játékokkal és csillámtetoválással várnak benneteket. Részletek itt. A PöttömParty eseményen való részvételhez érvényes korcsolyapálya jegy szükséges!

 

Családi társasjátékos nap – Board Game Café, vasárnap 12:00-18:00 (előzetes asztalfoglalás ajánlott)

Board Game Café

Board Game Café

Minden 14 év alatti gyerek, aki vasárnap dél és délután hat óra között családjával érkezik a programra, vendégük a játékra. Ekkor csak a 14 év felettiektől kérik el a szokásos, 3 órára szóló 950 Ft/fő játékdíjat. Ha Kajla útlevéllel érkezel, pecsétet gyűjthetsz bele náluk. Részletek itt. Erősen ajánlott asztalt foglalni, mert kapacitás nem végtelen.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!