Programajánló – ápr. 10., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kucok_hermann_ild

Vasárnap folytatódik a Sakura ünnep a Füvészkertben, a Nyitva! Fesztivál városszerte, az Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban, a Budapesti Tavaszi Vásár és az Etyeki Piknik. A Puskinban fellép a Kolompos, vár benneteket a Cifra Palota és a Hetedhét Táncház a Müpában, a Kucok a Jurányiban és svéd gyerekversek a Mesemúzeumban. Programajánló vasárnapra a Minimatinétól!

kolompos_zenekar

Kolompos: Egyszer egy királyfi – Puskin, 10:00
Az „Egyszer egy királyfi mit gondolt magában…” ének játékos előadása jelmezbe bújtatott közreműködőkkel /óvó nénik, tanító nénik, anyukák /, sok humorral és erkölcsi tanulsággal: a szeretet és a hűség többet ér, mint a pénz és a hatalom. Jegyár: 1600 Ft.

ami_a_szibet_nyomja

„Ami a szívedet nyomja” – Mesemúzeum, 10:00
Svéd és magyar gyerekversek gyerekektől gyerekeknek és szüleiknek ezen a délelőttön a Mesemúzeumban. Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

hetedhet_tanchaz

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. 11 órától lesz ismét Hetedhét Táncház is. Minden program ingyenes!

amadinda-csaladi-program

Dobpergés: az Amadinda családi programja – MOMKult, 11:00-12:15 és 15:30-16:45
A családi koncertsorozatot – ahogy címe is mutatja – nem kizárólag a gyermekek részére állították össze, ezért szeretettel várnak kicsit, nagyot és legnagyobbat a „Dobpergés” előadásain. Az „első állomáson” bemutatják a főbb ütőhangszercsoportok legfontosabb hangszereit. Jegyár: 1250 Ft.

zenekari_abece_britten_fiatalok_zenei_kalauza

Zenekari ábécé – Müpa, 11:00
Ki ne volna kíváncsi arra, hogyan működik egy szimfonikus zenekar, hogyan készül fel egy hangversenyre, mi történik egy opera- vagy balettelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, vagy hogyan telik a dzsesszbanda egy napja? A kétrészes koncertek első felében a közönség a műsorvezető mentori közreműködésével bepillantást nyer a próbaterem mindennapjaiba, valamint – az elhangzó utasítások és magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által – a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében színpadi öltözetben, illetve jelmezben jelennek meg az előadók, és az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja-nézheti meg a közönség. 10-14 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 1500 Ft.

csengo_bongo_delutan_foto_CsillagPal_resize

Csengő-bongó délután – Opera, 15:30 és 17:00
A Csengő-bongó előadásokon közvetlen közelségből, egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetitek meg. A különleges szépségű Székely Bertalan-terem elrendezése lehetővé teszi, hogy az interaktív program a gyerekektől karnyújtásnyira zajlódjék. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról. Jegyár: 1200 Ft.

kucok_foto_Dusa_Gabor__624

Kucok – Jurányi, vasárnap 16:00 és 17:00
Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazz muzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. 3-7 éveseknek ajánlott. Felnőtt 800 Ft, gyerek 1200 Ft.

Programokat szombatra itt találtok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Olvassátok el legújabb interjúnkat, melyben Molnár Klára táplálkozási tanácsadótól kaphattok szuper, egészséges és gyors ötleteket! Jövő héten személyesen is kérdezhettek tőle, ha ellátogattok a Szatyorboltba az Egyemmeg! családi nap egyik eseményére, melyről még hamarosan írunk bővebben is!

Legújabb játszóházas beszámolónkat az Elevenpark Újbudáról itt olvashatjátok!

Nézzétek meg kedvenc áprilisi fesztiváljainkat is!
Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!

Era kedvencei: Kucok a Jurányiban, Cifra Palota és Hetedhét Táncház a Müpában
Rozi kedvencei: Kucok a Jurányiban, Amadinda a MomKultban