Online gyerekprogramok hétvégére – január 30-31.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Beépített cicó

Január utolsó hétvégéjére hoztunk nektek farsangi programokat, színházi előadásokat már 1 éves kortól a 14 pluszos korosztályig, online tárlatvezetést, könyvbemutatót, koncerteket és sok-sok vidám eseményt. Online gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mesebolt Bábszínház: A boldog herceg – elérhető január 30-31.

Aki tökéletesen ki van szolgáltatva a legnyersebb körülményeknek, mi másból meríthet erőt az élethez, mint a meséből, a képzeletből, a hitből? Mindenkinek korlátlan joga várni és remélni a jót. A színpadon megmutatkozik a nincstelen emberek nyomorúságos, szerencsétlen és kegyetlen hétköznapi valósága. A Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója. Az előadás 14 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500-4000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Budapest Bábszínház – Václav Čtvrtek: Rumcájsz – elérhető január 30., 10:30- január 31., 22:00

A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában a mai óvodások és kisiskolások is megismerkedhetnek az igazságos banditával, aki kedvesével, Mankával él a Řáholec-erdőben, és mindig kiáll az elnyomottak és elesettek mellett. 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500-4900 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Bábszínház: Kippkopp gyerekei – elérhető január 29., 18:00 – január 31., éjfélig

„Erős a házunk, teli a kamránk” ‒ mondja Kippkopp Tipptoppnak. „De üres a karunk. Hiányzik innen… egy gyerek!” – sóhajtja Tipptopp. Marék Veronika népszerű mesehőseinek története folytatódik, bővül a család öt kis gesztenyegyerekkel. 3-7 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Bábszínház: Tekergő – elérhető január 29., 18:00 – január 31., éjfélig

Varázslatos utazás a gyerekszobában, a kertben, földön, vízen, levegőben és a csillagok között. Orbán Ottó költeményei mára klasszikussá váltak. A Kati-patika vagy még inkább az Eszterlánc kötetek rímei minden kisgyerek számára ismerősen csengenek. 1-4 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000-4000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Bábszínház: Vidovszky György, Horváth Péter és Kristiina Jalasto ötlete alapján írta Eck Attila: Rövidzárlat – elérhető január 29., 18:00- január 31., éjfélig

Elgondolkodtál már azon, hogy mitől olyan okos, naprakész és figyelmes a telefonod? Minden lépésed megjegyzi, a kedvedre szóló oldalakkal bombáz, és még azt is megpróbálja kitalálni, amire még nem is gondoltál. De vajon mi, pontosabban ki van a kijelző mögött? 12 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Kolibri Bábszínház: Gimesi Dóra: Emma csöndje – elérhető január 29., 18:00 – január 31., éjfélig

A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Az előadás – amellett, hogy érinti a környezetvédelem és a klímaváltozás égetően aktuális kérdéseit – egy különös kislány történetén keresztül mesél az egyén felelősségéről, a barátságról és a bátorságról a kisiskolás korosztálynak. 7 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2000-5000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Mackó Farsang – online a budapesti Állatkertből, január 30. – február 2. (ingyenes)

A Fővárosi Állat- és Növénykertben idén online Mackófarsangot tartanak január 30. és február 2. között, sok medvés tartalommal, letölthető családi foglalkoztatóval, kisfilmmel, sőt élő bejelentkezéssel. Részletek itt. Ingyenes!

M2 Mesemozi: Jasper; Beépített cicó

Egy kíváncsi kispingvin és még kíváncsibb kisöccse, Öcsibogyó történeteit nézhetitek meg szombaton 18:15-től, vasárnap pedig a Beépített cicó című filmet vetítik 18:15-től az M2 gyerekcsatornán.

JANUÁR 29., péntek

Online családi kalandozások a Magyar Nemzeti Galériában – pénteken 17:30 (ingyenes, regisztrációs)

Pénteken ismét várják a családokat, ezúttal Munkácsy Mihállyal ismerkedhettek meg. A virtuális kiállítás segítségével a kiállítás tereiben barangolva fedezhetitek fel a magyar művészet egyik legismertebb alakját. Mi a múlt héten is csatlakoztunk, szuper, fél órás pénteki program volt. Regisztráció szükséges: info@mng.hu. Ingyenes!

JANUÁR 30., szombat

Farsangi fánkozás a Czakó Piacon – szombaton 8:00-14:00

Ezen a héten farsangi piaccal készülnek számotokra. Öltözzetek be jelmezbe és űzzétek el együtt a hideget! Közben pedig fogyaszthattok frissen készült fánkokat is. Részletek itt. Ingyenes!

Mazsola és Tádé (zenés bábelőadás) – elérhető szombaton 10:00-22:00

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán. Óvodásoknak ajánlott. Jegyár: 3300-6000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Gryllus Vilmos – Maszkabál – Facebook Live, szombaton 10:30 (ingyenes)

„Bál, bál, maszkabál!/ Minden jelmez készen áll,/ szól a nóta, messze száll:/ áll a bál, áll a bál,/ áll a fényes maszkabál!” Ha beragadt nálatok is ez a dallam, akkor táncoljatok, énekeljetek együtt Gryllus Vilmossal szombaton délelőtt. Ingyenes!

Táncszínház ON – Bozsik Yvette Társulat: Csizmás kandúr – szombaton 11:00 (ingyenes)

Csizmás kandúr ravaszságának és tetteinek mozgatórugója nem más, mint hogy a kisemmizett és földönfutóvá tett jószívű gazdáján segítsen, és legyőzze az óriást. A kandúr és a molnárfiú kapcsolata az önzetlenségen, a szereteten és a tiszteleten, a másikban való feltétlen bizalmon alapul. Minden furfang, cselvetés csak eszköz a kandúr céljának elérésében, hogy az igazság győzni tudjon. Az előadás különleges zenéjét Philippe Heritier, a társulattal több, mint húsz éve együttműködő Párizsban élő svájci zeneszerző komponálta. Elérhető itt. Ingyenes!

A dzsungel könyve – 25 éves jubileumi előadás élő közvetítése – szombaton 18:00 (jegyvásárlás január 29-én 18 óráig!)

Január 30-án 18 órától élőben közvetítik ezt a rendhagyó, születésnapi előadást, így mindannyian otthonunkból lehetünk részesei az ünnepnek. Az élő előadásra jegyet vásárolni korlátozott számban január 29-e 18 óráig van lehetőség. Jegyár: 4900-6900 Ft. Jegyvásárlás itt.

JANUÁR 31. , vasárnap

Nefelejcs Bábszínház: A süni és a kislány – elérhető vasárnap 0:00-éjfélig

Szúrós, mogorva, undok – mindenki ezt gondolja a süniről, míg egy szép téli napon egy szánkózós kislány rátalál búvóhelyére. Attól a naptól kezdve már nem tud nyugodt téli álmot álmodni a kis sündisznó… Mese arról, hogy csak az ismer bennünket, aki nem csak kívülről lát, hanem belülről is. Legalább egy kicsit. Orosz népmese nyomán. Jegyár: 3000-6800 Ft.Jegyvásárlás itt.

Hello 2021, irány a Pancs Gasztroplacc! – vasárnap 9:00-14:00 (ingyenes)

Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok várnak rátok a piaci forgatagban. Ingyenes!

Vaskakas Bábszínház: A kismalac meg a farkasok – vasárnap 11:00 (ingyenes)

A sűrű erdő közepén élő életigenlő malac, Ildikó és cseppet sem életigenlő barátja, Sándor, a varjú építkezésre adják fejüket. Először nádból, aztán fából, végül téglából építenek ideális malaclakot a gonosz farkas, Imre ellen. Imre persze igyekszik túljárni a kisállatok eszén, s nem restelli farkastestvéreit is csatasorba állítani, de a „többet ésszel, mint erővel” örök igazsága a mese végén ezúttal is érvényre jut. Mulatságos történet magyar népmesék alapján, bábokkal és sok-sok zenével. Elérhető a bábszínház YouTube oldalán. Ingyenes!

Vasárnapi Barangoló online: A csodálatos Blaha Lujza – 1. rész: A legyező – vasárnap 15:00 (ingyenes)

2021-ben háromrészes, online sorozatot indít a Kiscelli Múzeum Vasárnapi Barangoló címmel, ahol egy-egy témát több szempontból is körbejárhattok. Az első három hónapban Blaha Lujza hagyatékával foglalkoznak: hogy került meg a széttört legyező? Áll-e még színház, ahol a művésznő is fellépett? Mit hordott a díva? Ingyenes!

Líra Könyvklub élőben: Mechler Anna: Kerék mesék és a Virágtündérek titkai – vasárnap 17:00 (ingyenes)

A Líra Könyvklub januári gyerekkönyves adásában Mechler Anna gyerekkönyv-sorozatairól, a Kerék mesékről és a Virágtündérek titkairól beszélgetnek: Mechler Anna és Czakó Réka, a Neveljünk olvasókat! csoport alapítója és az Égigérő gyerekkönyves blog szerkesztője. Ingyenes!

Ha szívesen kimozdulnátok az online programok előtt vagy után, nézzétek meg legújabb kirándulás válogatásunkat 8 könnyen megközelíthető, könnyű túrával!

Online gyerekprogramok hétvégére időpont szerint a Napibontóban!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.