Nyári táborok 2021 – 1. rész: erdei és állatos kalandok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

nyári táborok 2021

Nyári táborok az állatos és erdei kalandok jegyében. Ismerkedjetek a természettel, az állatokkal, tanuljatok túlélési praktikákat és rengeteg jó kirándulás is vár rátok. Most 8 olyan izgalmas tábort mutatunk nektek, ahova mi is szívesen elmennénk. Nyári táborok 2021 1. rész!

Zoo tábor – Fővárosi Állat- és Növénykert

nyári táborok 2021

A járványügyi helyzettől függően ezen a nyáron etethettek tapírt, kimehettek kifutóra az állatok közé, simogathattok különleges állatokat például kígyót, segíthettek a gondozóknak a napi munkájukban és persze emellett rengeteget tanulhattok a felelős állattartásról és a természetvédelemről.
Mikor: egész nyáron, heti turnusokban
Korosztály: 5-14 év
Ár: 79.900 Ft/turnus
Bővebb információk itt.

Seholsziget Élménypark – Nőtincs

nyári táborok 2021

Kétféle táborral (napközis, ottalvós) várnak benneteket ezen a nyáron a Seholsziget Élményparkban, ahol megismerkedhettek az állatokkal és a természettel, a lovakkal, az ott élő alpakákkal, de lesz még íjászat, indián avatás, erdei kalandtúra, kézműves foglalkozás és sok sportos program is.
Mikor: július 5-10. napközis, augusztus 1-7. ottalvós
Korosztály: általános iskolás
Ár: 50.000-60.000 Ft/turnus
Bővebb információk itt.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park táborai

nyári táborok 2021

A természetvédelmi és madárgyűrűző táborok idén is várják a gyerekeket a Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontjaiban. Sok kaland és játék, élményekkel teli kirándulások várnak rátok pl. a Pálvölgyi-kőfejtőben, a Pilisi Len Látogatóközpontban és Dinnyésen.
Mikor: több időpontban
Korosztály: általános iskolás
Ár: nincs megadva (jelentkezés május végéig!)
Bővebb információk itt.

A Magyar Madártani Egyesület táborai

nyári táborok 2021

A MME táboraink többségében a tudományos célú madárbefogás és -gyűrűzés képezi a központi tevékenységet. Emellett sok helyen folyik távcsöves madármegfigyelés (faunisztika), botanizálás, de kirándulni is lehet. Az egyes táborok programjairól a tábori tájékoztatókban olvashattok.
Mikor: több időpontban
Korosztály: 10 éves kortól, de van olyan, ami 13-14 éves kortól ajánlott
Ár: nincs megadva
Bővebb információk itt.

Állati jó erdőjáró tábor – Zugligeti Általános Iskola, Etyek, Pilisszentlászló, Solymár

nyári táborok 2021

A táborban hétfőtől péntekig csodás élmények várják a gyerekeket: kirándulások, kincskeresés, kunyhóépítés, tűzgyújtás, állati jó bemutató, segítő kutya bemutató, kézműveskedés, ügyességi játékok, sok mozgás a szabadban és mesék.
Mikor: több időpontban
Korosztály: általános iskolásoknak
Ár: 38.000 Ft/turnus
Bővebb információk itt (az egyes események alatt).

Vissza a Vadonba táborok! – Szentendre

nyári táborok 2021

A Szentendre határában található Vadon ezen a nyáron ESMT táborral, Erdőjáró táborral, Világ lustája táborral, bringás és barkácsoló táborral is várja a kalandvágyó gyerekeket.
Mikor: több időpontban
Korosztály:  már 4 éves kortól
Ár: 35.000-45.000 Ft/turnustól függően
Bővebb információk itt (az egyes események alatt).

Erdei kalandtáborok 2021 nyár – Diósjenői Erdei Szabadidőpark

nyári táborok 2021

A kiskamasz korosztály ismerkedhet a természettel és erdei mondák, legendák nyomába eredhet, erdei menedéket készíthet és sárkányos és manó-kalandok részese lehet. A nagyobbak éjszakai menedék készíthetnek, hasznos túlélési praktikákkal ismerkedhetnek meg, valamint csapatjátékok és bátorságpróbák teszik izgalmassá a hetet.
Mikor: több időpontban, 4 turnusban
Korosztály: 9-15 éveseknek turnustól függően
Ár: napközis tábor díja: 30.000 Ft/fő, ottalvós tábor díja: 42.500 Ft/fő/turnus
Bővebb információk itt.

Természetbúvár-tábor a Magyar Természettudományi Múzeumban

A nyári szünetben a Természettudományi Múzeum is várja a gyerekeket. Az ott dolgozó szakemberek gondoskodnak a szórakoztató, de egyben igényes természettudományi ismeret átadásról. A tábor folyamán a növények, állatok, őslények ásványok világába kalauzolják az érdeklődő gyerekeket.
Mikor: több időpontban, június 21. – augusztus 27.
Korosztály: 8-12 évesek
Ár: 35.000 Ft/turnus
Bővebb információk itt.

A következő részben művészeti-irodalmi-kézműves táborokat találtok majd!

Itt gyűjtöttük össze az újra kinyitott budapesti vagy főváros környéki helyeket, illetve nézzétek meg országos válogatásunkat is állatkertekkel, várakkal, kisvasutakkal és látogatóközpontokkal! A legjobb hétvégi programokat itt találjátok vagy válogassatok Kirándulás rovatunkból!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.