Szuper helyek gyerekekkel Budapesten és környékén, amelyet május elejétől már nyitva találtok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel elérte a beoltottak száma a 4 milliót, nyithatnak az állatkertek, vadasparkok, múzeumok, kalandparkok. Anyagunkat folyamatosan frissítjük, ahogy a helyszínek kiteszik a konkrét időpontokat. Szuper helyek gyerekekkel Budapesten és környékén, amelyet május elejétől már nyitva találtok.

Fővárosi Állat- és Növénykert – május 1-jétől

A múlt héten megszületett a várva várt kiselefánt is, akit hamarosan a nagyközönség élőben is láthat. Ha megjelenik a határozat, akkor május 1-jén nyitnak. Addig itt tudjátok megnézni a kiselefánt első napjait.
További részletek itt.

Budakeszi Vadaspark – május 1-jétől

A zárva tartás ideje alatt számos újdonság készült el a parkban, amelyekről itt írtunk. Többek között megújult több kifutó, bővült az erdész tematikájú játszótér is. Íme a jelenleg érvényben lévő szabályok. Május 1-jén nyit a Vadaspark és szomszédságában a Kalandpark is! A szintén a Pilisi Parkerdőhöz tartozó Visegrádi Fellegvár is kinyit!
További részletek itt.

Szigethalmi Családi Vadaspark és Vadmentő Központ – május 1-jétől

Kisebb és nagyobb gyerekekkel is szuper program a Szigethalmi Családi Vadaspark, amely az elmúlt években Vadmentő Központtal is bővül. Több játszótér, régi jármű is található a területen, és természetesen kecskék, lovak, szárnyasok, mindenféle négy- és kétlábú állat. Május 1-jétől üzemel a kerti vasút és a büfé is. Itt írtunk róla bővebben.
További részletek itt.

Vasúttörténeti Park – május 2-ától

Május 2-ától nyitja meg kapuit a Vasúttörténeti park, amelyről itt írunk részletesebben. Mivel egy múzeumról van szó, itt is érvényes, hogy 18 éves kortól vakcina igazolvány szükséges a belépéshez.
További részletek itt.

Tarzan Park – május 1-jétől

Itt is több játékot újrafestettek és felújítottak. Itt írtunk róla részletesebben. Május 1-jén újra megnyitják a parkot.
További részletek itt.

Pilisi Len Látogatóközpont és a Duna-Ipoly Nemzeti Park további helyszínei – május 1-jétől

Az őszi szünetben nyitották meg és hamarosan be is zárták az új látogatóközpontot, úgyhogy számunkra az első helyek között szerepel, amelyet szeretnénk majd felkeresni. Május 1-jétől nyitva vannak a Duna-Ipoly Nemzeti Park további látogatóközpontjai, és helyszínei is: az Ócsai Tájház, a Sas-hegyi Látogatóközpont és a királyréti Hiúz Ház. A Pál-völgyi- és Szemlő-hegyi-barlangok május 2-án, vasárnap nyitnak!
További részletek itt.

Aquincumi Múzeum – május 8-ától

Nyithatnak a múzeumok is, köztük hamarosan az Óbudán található Aquincumi Múzeum. További részletek itt.

Aeropark – május 1-jétől

Már nagyon készülnek a Ferihegy szomszédságában található Aeroparkban is. Május elsejétől minden nap 9:00 és 18:00 óra között nyitva tartanak! További részletek itt.

Skanzen – május 11-étől

Jelenleg épül egy új tájegység is a Skanzenben, de emellett új szálláslehetőséget is kialakítottak. A gyerekbarát helyszínekről itt írtunk bővebben. Május 11-én nyitnak!
További részletek itt.


FONTOS!

  • Május 1-től a szabadidős létesítmények a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt lévő kiskorúaknak újra látogathatóak. Ezek közé tartoznak például állatkertek, vadasparkok, múzeumok, színházak, mozik, könyvtárak.
  • A megnyíló helyszíneken a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek. 
  • A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban – azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott, vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak – továbbra is kötelező a maszkhasználat, továbbá kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

Indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakon található információkat is!

További programokat a hétvégére itt találtok!
Nézzétek meg
országos válogatásunkat is május 1-jén nyíló helyekkel!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.