Mart a pácban – a világ gyerekszemmel – JÁTÉK

Szponzorált tartalom

Anti Saar, észt írónak hazánkban legutóbb 2018-ban jelent meg könyve a Cser Kiadónál. A játéktervezőként tevékenykedő író-fordító legújabb meséjét, a Mart a pácban című 5 fejezetből álló könyvet is elolvastuk, és ha most velünk játszotok, meg is nyerhetitek! (X)

Mart egy 7 éves kisfiú, aki ősszel iskolába megy és már a címből is kiderül, hogy mindenféle kalamajkába keveredik. A történetekben nyomon követhetjük, hogyan győzte le a benne lévő haragot, mit csinált, amikor az apukája a boltban a sor végére állította, majd eltűnt hosszú időre a sorok között, hogyan szerezte meg az utolsó szelet sütit vagy mi történt, amikor fent marad a buszon.

Olyan problémák ezek, amelyek a 6-7 éves korosztály számára nagyon is fontosak, és a mi iskolába készülő olvasónk is csillogó szemmel hallgatta Mart történeteit, hiszen néhány szituáció számára is ismerős volt. Sőt számunkra is, hiszen ezek olyan kortalan, hétköznapi események, amelyek a mi gyerekkorunkban is játszódhattak volna. A különböző érzelmek és a gyermeki lélekben zajló konfliktusok pedig minden történet végén feloldást nyernek.

Minden történetnek, minden problémának van megoldása, de nem didaktikusan, inkább humorosan jelennek meg. Szeretjük Anti Saar csevegős, hosszú gondolatfolyamait (talán azért is áll ennyire közel hozzánk, mert Janikovszky Éva mindig őszinte szereplői jutnak róla eszünkbe a Már óvodás vagyok és a Már iskolás vagyok történetekből), hogy ki mer olyan dolgokat mondani, amit a felnőttek már nem, hogy képes ennyire gyermeki nézőpontból látni a világot.

 

 

Az illusztrációkat Anna Ring készítette, akinek rajzai igen jól átadják azokat az érzelmeket, akár meg is személyesítik, amelyekkel Martnak szembesülnie kell, legyen az düh, félelem vagy kétségbeesés. A sokszor oldalakon át hömpölygő rajzfolyam jól kiegészíti a szöveget. Kedvencünk volt a kusza útvonalú város, a süti szétosztásának rajza, vagy a mérges virágok és a „haragszörny” az első fejezetben. A szuper, magyar fordítást ezúttal is Patat Bencének köszönhetjük.

Ajánljuk nagyobb óvodásoknak, kisiskolásoknak és gyereklelkű felnőtteknek is.

JÁTÉK

 

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Dr. Koncz Balázsnak kedvezett, akinek írtunk emailt is! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a könyvet a Cser Kiadó jóvoltából! A következő kérdésre várjuk a választ 2024. február 18-a éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra:

 

Mi a szerző előző, magyarul megjelent könyvének a címe?

 

Segítséget itt találtok. Mi pedig itt írtunk róla. Általános játékszabályzat itt. Nézzétek meg Könyv rovatunk további ajánlóit is.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!