Hétvégi programajánló – július 8-9.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fesztiválokkal, a Magyar Nemzeti Parkok Hetének családi napjával, erdei piaccal, bábelőadásokkal és nosztalgia buszozással érkezik július 2. hétvégéje. Válogassatok a programokból!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Magyar Nemzeti Parkok Hete – országszerte július 3-9.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 rendezvény keretében július 3-9. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket az ország számos nemzeti parkjában. Július 8-án, szombaton pedig kifejezetten a nagycsaládosoknak kedveznek a programokkal. Részletes program itt.

Szárnyas Sárkány Fesztivál – Nyírbátor, július 7-9.

A nyírbátori Papok-rétjén idén is rengeteg előadással, látványos utcaszínházi produkcióval, koncertekkel várnak benneteket július 7. és 9. között. Részletes program itt. Belépő: péntek ingyenes, szombaton és vasárnap 1000 Ft.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok –Visegrád, július 7-9.

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy felidézze az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják öt helyszínen a látogatókat reggeltől késő estig. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1000 Ft, a lelátó jegyek 500-1000 Ft.

Hortobágyi Lovasnapok – Hortobágy, július 7-9.

Versenyek, bemutatók, gasztronómiai és családi programok mesejátékokkal, gólyalábasokkal, szalmabála várral vár benneteket ezen a hétvégén Hortobágyon. Részletek itt. Felnőtt 3000 Ft, gyerek 1500 Ft, 10 év alatt ingyenes!

JÚLIUS 8., szombat

Madárröptetés a Madárdal tanösvényen – Dinnyés, szombaton 9:00

Ezen a délelőttön „madarat lehet fogatni velünk”. Részt vehettek a madarász tábor életében és mindenki el kell, hogy engedjen legalább egy gyűrűs madarat. A programhoz 2 km-es könnyű séta tartozik. Kedvezményes/családi: 750 Ft/fő.

Majorka Színház: A pártás királylány – Margitsziget, Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

A sok humorral, énekkel, citeramuzsikával tarkított előadásban megjelenik a boszorkány, oroszlán és a sárkány, és végül a király mégiscsak enged a világ rendjének és a szerelmesek egymáséi lesznek. Részletek itt.

Reptár Piknik – Szolnok, Repülőmúzeum, szombaton 9:00-18:00

Kutyás foglalkoztató, bábelőadások, bemutatók és rengeteg izgalmas program vár rátok a szolnoki Repülőmúzeum piknikjén. Részletek itt. Részletes beszámolónkat a helyszínről itt olvashatjátok!

Nyári családi napok Királyréten: Eleink tintája – festőnövények – Királyrét, július 6-8.

A nyári erdő titkait fürkészhetitek ki Királyréten. Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülhettek el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna, rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt! Előzetes bejelentkezés szükséges, lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig. Részletek itt.

JÚLIUS 9., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

Július 9-én vasárnap újra Erdei Piaccal várnak benneteket a Hidegvölgyi erdészlaknál 8.00-15.00 között.
Ha friss levegőre vágytok, esetleg kirándulnátok egy jót és közben bevásárolnátok, akkor irány a piac. Részletek itt. Ingyenes!

Kabóca Bábszínház: Kinizsi Pál – históriás bábjáték – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Kinizsi Palkóról szól ez a mese, ahogyan azt Tóth Kálmán uram egy hősi költeményében régen megénekelte. Hét képben láthatja közönségünk, miként vált az egyszerű molnárlegény főkapitánnyá, s hogyan lett a vitéz harcos szíve rabbá egy gyönyörű hölgy rebbenő pillantásától. 4 éves kortól. Részletek itt. Ingyenes!

Nosztalgia busz – Deák Ferenc térről (körjárat), vasárnap 10:00-17:00 minden egész órában

A Deáktól a Margitszigeten át a Deák Ferenc téri utazhattok nosztalgia busszal. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft,
6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes. Részletes menetrend itt.

Era kedvencei: Visegrádi Palotajátékok, Magyar Nemzeti Parkok Hete
Rozi kedvencei: Visegrádi Palotajátékok, Magyar Nemzeti Parkok Hete, Nosztalgia buszjárat