Gyerekprogramok hétvégére – július 25-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rutkai Bori Banda: Zsebtenger gyerekkoncert – Balatonudvardi, Fövenyes Kertmozi, szombaton 10:00

A július igazán jó hétvégi programokkal búcsúzik. Lesz Majorfeszt Verőcén, kisvasutas nap Kemencén, kertmozizás Dunakeszin, bringatúrák a szentendrei Skanzenben. Ajánlunk még jó budapesti és balatoni koncerteket, ingyenes bábelőadást a Margitszigeten, programokat a fenntarthatóság jegyében és kincsvadászatot is. Íme a legjobb gyerekprogramok a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Major Feszt – Verőce, július 23-26.

A Major Feszten egész nap játékokkal, vásári forgataggal várják a legkisebbeket. Lesz Vitéz László bábjáték-automata, Eszter-lánc Mesezenekar, Paprika Jancsi Csúzlizdája, érkezik Varró Dani, a Bőröndmesék, Mese a varázsgyűrűről és Operabeavató: Rigoletto (nem csak felnőtteknek) is. 14 év alatt ingyenes a belépés!

Skanzen bringatúrák – Szentendre, Skanzen – július 25-26., 11 órától (regisztrációs)

A szombaton 11 órától kezdődő bringatúra során a születés, keresztelő, esküvő és temetés különböző szokásait, jellegzetességeit ismerhetik meg az érdeklődők. Vasárnap pedig a különböző társadalmi rétegek életmódjával, lakáskultúrájával ismerkedhettek meg. Megtudhatjátok, mi a különbség a summás és a cseléd között, vagy hogy mit jelent a hétszilvafás nemes kifejezés. A túrák hosszúsága: kb. 1,5 óra. Felnőtt: 500 Ft / fő, gyerek: 250 Ft / fő (6-18 éves korig) + múzeumi belépő. A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 600 Ft / bicikli. A programon a részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött!

JÚLIUS 25., szombat

Kisvasúti Nap – 20 éves a Kemencei Erdei Múzeumvasút, szombaton 9:30-19:00

20 éves a Kemencei Erdei Múzeumvasút, ezért szeretettel várnak minden tagtársat, hajdani és mostani önkénteseket, támogatókat, vasútbarátokat ezen a napon! A Volánbusz Zrt. és a Volántourist szervezésében nosztalgiajárat indul a kisvasúti napra. Az Ikarus 66-os Budapestről indul, Vác és Szob érintésével érkezik Kemencére. Részletes program itt.

Rutkai Bori Banda: Zsebtenger gyerekkoncert – Balatonudvardi, Fövenyes Kertmozi, szombaton 10:00 (időpont változás: vasárnap 10:00!)

Táncos-bábos gyerekkoncert. Az eddigi kedvencek mellett, idén már a májusban megjelent Zsebtenger című album dalaira is táncolhatunk (július 25-én) szombaton. Jegyár: 1200 Ft.

Műanyagmentes Piknik 2020 – Humusz Ház, XI. kerület, Saru utca, szombaton 10:00-15:00

Mindenképp menj el, ha: érdekel a műanyagmentes élet; szeretnél cselekedni, mert zavar a sok szemét, ami nap mint nap keletkezik; ezer éve keresed a megoldást hogyan tudnád helyettesíteni az egyszer használatos műanyagokat; szeretnél egy jót piknikezni környezettudatosságra törekvő emberek társaságában. A piknik gyerek- és kutyabarát!

Fenntarthatóság régen és ma – családi délelőtt – Ócsai Tájház, szombaton 10:00-14:00

Különleges tárlatvezetéssel, tárgykészítéssel, ismeretátadással készülnek erre a napra a fenntarthatóság jegyében. Ötleteket meríthettek a hajdani paraszti élet épületeit bejárva, tárgyi gyűjteményeit megtekintve. Gyerekekkel zokni labdát készíthettek és udvari játékokat tanulhattok. Kedvezményes családi belépő 1200 Ft/fő.

Családi nap a Régészeti parkban – „Matrica” Múzeum és Régészeti Park Százhalombatta, szombaton 10:00

Nyomozós játék, kézműves foglalkozások, mesék várnak rátok szombaton 10 órától a múzeumban. Családi jegyár: 5300 Ft (5 fő).

Kincsvadászat – Soroksári Botanikuskert, szombaton 10:00-15:00

Várnak minden kedves érdeklődőt, hogy megmérettessenek a kincsvadászaton. Lássuk sikerül-e kézre keríteni a tettest, vagy ő győzedelmeskedik a végén. A programon való részvétel a belépőjegy megváltása mellett ingyenes. Pontos cím: 1238 Budapest, Túri István út 2. Tömegközlekedéssel: a 166-os autóbusszal a Kertészeti Egyetem nevű megállónál kell leszállni.

Nyár a Hunyadi téren: Búgócsiga Zenede – szombaton 10:00 (ingyenes)

Az immár 13 éves Búgócsiga Zenede ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat és kiszámolókat szólaltat meg saját feldolgozásban, egyedi hangzással. A koncertek során a zenészek bemutatják a hangszereket és a különböző zenei stílusokat is. A zenekar különlegessége, hogy a meséket vidám jelmezekbe öltözve, vicces párbeszédekkel tarkítva, egyedi zenei aláfestéssel adják elő. 12:30-ig ökotudatos játszóház is lesz. Ingyenes!

Születésnapi Mosó Masa mosodája koncert – Budapest Jazz Club, szombaton 10:30

A koncerten a közös éneklés, tánc és zenélés mellett, játékos, mesés formában az írás és olvasás megszerettetése is központi szerepet kap a betűk, a képzelet és a zene által. Tarján Veronika újra kinyitja a Mosó Masa mosodájának öreg kapuját, zenekarával felébresztik a benne lakó meseszereplőket, betűket, majd a közönséggel együtt varázslatos mulatságot kerekítenek.

SZORGOS LÁNY, LUSTA LÁNY – a Majorka Színház előadása – Margitsziget, Interaktív Meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Mese a szorgos Katicáról hároméves kortól. Mese a kis Katicáról, aki segítőkészségével, kitartásával és megbízhatóságával elnyeri a tündérek kincsét, a víz tisztaságát, a kenyér melegét, valamint megérezheti a gyümölcsök ízét. Mese lusta Lujzáról, aki nem hiszi, hogy jótett helyébe jót kaphat, inkább mindent szeretne, a semmiért cserébe. Előadás időtartama: 40-45 perc. Ingyenes!

Dunakeszi Moziparty – Dunakeszi, Katona-domb, szombaton 17 órától (ingyenes)

17 órától meseolvasással, 18 órától pedig a Hetedik testvér című rajzfilmmel várnak benneteket Dunakeszin. Ingyenes!

JÚLIUS 26., vasárnap

Tintanyúl Klub – Átrium, vasárnap 11:00 (regisztrációs)

A Tintanyulat Farkasházi Réka alapította 2006-ban, a kortárs gyermekvers-irodalom zenés népszerűsítése érdekében. Azóta számos zenei díjat bezsebeltek. Előzetes regisztráció a tintanyulkoncert@gmail.com címen szükséges. Írjátok meg nekik, hogy hányan mentek, és ha mégis úgy alakul, hogy nem alkalmas az időpont, feltétlenül jelezzétek, hogy mások elmehessenek helyettetek! A vendégek egy finom tízórai is kapnak az Átrium Bisztró jóvoltából. A menü: kalács, kakaó, felnőtteknek kávé. Kapunyitás, tízórai: 10.30-tól. Részletek itt.

Kispárna Mesezenekar Koncert – Dunabogdány, Kultpart, vasárnap 11:00 (ingyenes)

A Kispárna zenekar vár benneteket ezen a vasárnap délelőttön vidám dalokkal. Ingyenes!

Szélcsengő készítő workshop a KACs Műhellyel – Dürer Öböl (Lupa-tó), vasárnap 13:00-15:00

Szereted hallgatni a szél susogását vagy figyelni a napsugár varázslatos fényjátékát, ahogy megcsillan a vízen, üvegen, vagy fém tárgyakon? A KACs Műhely foglalkozásán egyedi szélcsengőket készíthetsz, mely segítségével gyönyörködhetsz a természet fényeiben, a szél játékában. A Dürer öbölbe a családi napijegy ára 5400 Ft.

Nézzétek meg legújabb budapesti nyári gyerekprogramok összeállításunkat is!

Vakáció rovatunkban még sok jó ötlet közül válogathattok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.