Budapest, nyár, gyerekek – 2020-as nyári programok Budapesten gyerekekkel!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2020-as nyári programok Budapesten gyerekekkel!

Már a nyári szünet közepén járunk, ezért adunk néhány tippet, hova érdemes elmenni gyerekekkel a fővárosban. Sok ingyenes ötletet, kinti és benti programot is találtok idei válogatásunkban. Budapesten gyerekekkel: kirándulások, szabadtéri helyek, teraszok, múzeumok, játszóterek, kalandparkok és még sok minden más.

Lazulás egy kerthelyiségben

budapest kerthelyiségek

Itt találjátok kedvenc helyeinket, ahol a zöldben vagy a Duna partján hűsölhettek meleg nyári napokon. Sőt néhány, a Dunakanyarban található kedvencünket is bemutatjuk.

Gyermekvasút

Budapesten gyerekekkel

Elindult nyár elején a gyermekvasút is. Több megállónál is érdemes leszállni. A mi kedvencünk a Szépjuhásznénál található sárga kör jelzésen haladó, két kilátót is érintő könnyű túraútvonal, illetve a János-hegyi megállótól a Libegő irányába tartó út. A Normafánál a nyár elején egy új parkot is átadtak (a lebontott Olimpia szálló helyén), amit délutáni órákban érdemes felkeresni a gyerekekkel, mert még nincs árnyék. Itt hamarosan elkészül az új  látogatóközpont is, amely már jól látszik a vonatról. Jelenleg a Normafánál nem áll meg a kisvasút az építkezés miatt. Ha 2 felnőtt és 2 fő 6 éven felüli gyerek utazik, akkor érdemes egész napos családi jegyet venni 4000 Ft-ért, amely korlátlan fel- és leszállást biztosít. A maszk hordása kötelező a nyitott kocsikon is. Menetrend itt.

Csodák Palotája

Csodák Palotája

A Csodák Palotája is megnyitotta kapuit, amelyet bármikor érdemes felkeresni a szünetben. Itt írtunk róla bővebben.

T9 – Az első bástya (I. ker, Táncsics u. 9.)

T9 – Az első bástya (I. ker, Táncsics u. 9.)

Új látogatóközpont nyílt szintén a nyár elején a Budai Várban. Havonta egy alkalommal múzeumpedagógiai programot is tartanak gyerekeknek, ahol a régészetbe nyerhetnek bepillantást, de érdemes programon kívül is felkeresni. Előzetes jegyváltás szükséges! A régészeti feltárás külső helyszíne és a Lőportár épületében berendezett kiállítás egészen augusztus 15-ig ingyenesen látogatható (az ingyenes program nem tartalmaz tárlatvezetést).

Margitsziget – ingyenes bábelőadások

ingyenes bábelőadások a Margitszigeten

Ugyan rendhagyó módon júliusban, de mégis elindult a Szabadtéri Színpad gyerekeknek szóló ingyenes előadássorozata. Szombaton 10:30-tól a Szabadtéri Színpad mellett, vasárnap 10:30-tól a Szent Margit kolostor romjainál várnak benneteket. Részletes program itt. Emellett augusztus 8-ától a Városmajori Szabadtéri Színpadon is lesz néhány gyerekeknek szóló előadás, amelyekről itt olvashattok.

Városligeti nagyjátszótér

Városligeti nagyjátszótér

A játszótér tavaly ősszel nyitotta meg kapuit (itt mutattuk be részletesen). Érdemes akár messzebbről is ellátogatni ide, hiszen rengeteg jó játék van: sokféle hinta, csúszdák, mászóka rendszer, forgók, homokozók, rugós játékok, csúszkák. Végre megnyitott a vizezős rész, ahol kis gátakat, kutakat, párásítót is találtok, ezért érdemes valtóruhát, törölközőt is vinni. Mosdó is van a helyszínen, amely 100 Ft, 6 év alatt ingyenes. Sajnos a kávézó még nem nyitott meg. Figyeljetek arra, hogy a parkolás fizetős a környéken, kivéve hétvégén, de akkor elég sokan keresik fel a játszóteret. Az 2019-es új játszótereket itt gyűjtöttük össze!

Ingyenes belépés a Magyar Nemzeti Galériába

Ingyenes belépés a Magyar Nemzeti Galériába

Augusztus 20-áig ingyenes a belépés 14 év alatti gyerekeknek a Magyar Nemzeti Galériába. Itt írtunk róla részletesebben, hogy milyen kiállításokat érdemes megnézni gyerekekkel. Itt találtok még gyerekbarát múzeumokat!

Ingyenes napok a Vasúttörténeti Parkban

Vasúttörténeti Park

Ezen a nyáron még augusztus 20-án ingyenes lesz a belépés a Vasúttörténeti Parkba! A kerti vasút és az egyéb interaktív elemek használata viszont ezeken a napokon is fizetős. Szeptember 20-án, október 23-án és november 1-jén is ingyenes lesz a belépés! Részletek itt.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Fővárosi Állat- és Növénykert

A budapesti Állatkert egész napos program, ahol mindig van valamilyen újdonság is. Ismét megnyitott a nyár látványossága, a Lepkekert, amelyet a vidrák szomszédságában találtok. Nagyon sok kölyök született mostanában, többek között a hangyászoknál, a koronásdarunál, tapíroknál, flamingóknál, illetve a prérikutyáknál. Megújult a Barlang étterem, de kapható még Kemencés Pizza, illetve a büfék, fagyisok, kürtőskalácsos, lángosos is kinyitott. Nagy a terület, ezért érdemes kisebb gyerekekkel húzós kocsit bérelni (5000 Ft a kaució, óránként 500 Ft). A Holnemvolt park jelenleg még zárva tart! Az állatbemutatók és filmvetítések is szünetelnek.

Játszóházak és trambulinparkok

 Eleven Park

Már látogatható többek között az Eleven Park,MiniPolisz, a Kölyök-Öböl Játszóház, a Superfy Budapest és a Cyberjump Buda trambulinpark is. Indulás előtt mindenképp nézzétek meg az aktuális látogatási információkat. A Milipop még szeptemberig zárva tart!

TOVÁBBI JÓ PROGRAMOK BUDAPESTEN GYEREKEKKEL (LINKAJÁNLÓ)

Ami már ebbe a válogatásba nem fért bele, de érdemes felkeresni:

A Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó legjobb helyeit is megtaláljátok a Minimatinén! Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat, ahol sok jó ötlet közül válogathattok! A legjobb hétvégi programokat pedig itt találjátok meg hétről hétre.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.