Gyerekprogramok hétvégére – július 16-18.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
gyerekprogramok-hetvegere

Igazi nyári, fesztiválos hétvége elé nézünk. Lesz többek között búcsú, járműparádé, új kiállítás, alkonyat túrák, raktárvásár, állatos nap, kertmozis koncert és lovas program is. Íme a legjobb gyerekprogramok hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Krisna-völgyi Búcsú – Somogyvámos, július 16-18. (18 éves kor felett védettségi igazolvány szükséges!)

Krisna-völgyi Búcsú – Somogyvámos, július 16-18.

India világa, gasztronómia, hagyományok és kulturális érdekességek, lélekhez szóló témák, családbarát programok, gyermekfoglalkoztatók, önfenntartó gazdálkodás. Több, mint 50 helyszín, 280 hektáron, várnak benneteket, hogy megismerhessétek India művészetét, lelki tudományát, a vegyszermentes gazdálkodás rejtelmeit, a természet közeli oktatás, játékok és életvitel gyöngyszemeit. Részletek itt.

175 éves a magyar vasút tematikus hétvége Járműparádéval – Vasúttörténeti Park, július 17-18.

Tavaly elmaradt a rendezvény, de 2021. július közepén ismét pöfögnek majd a gőzösök a Vasúttörténeti Parkban. Igazi különlegességek mutatkoznak majd be a fordítókorongon, de lehet majd kerti vasutazni, kipróbálni a sínautót és a fordítókorongot is. Szombaton 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl, vasárnap 11 órától az Eszter-lánc Mesezenekar koncertezik. Az esemény részletei itt.

Szentendrei Ister Napok – július 16-18. (ingyenes)

2021 nyarán újra lesz Szentendrei Ister Napok! A hagyományokhoz híven most is lesznek népzenei és világzenei koncertek, táncház és gyertyaúsztatás, vízi- és gyerekprogramok július harmadik hétvégéjén Szentendre belvárosában. Részletek itt.

Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik – Északi Járműjavító, Kőbányai út 30., bejárat az Opera Eiffel Műhelyház parkolóján keresztül, július 16-a, 12 órától

A Közlekedési Múzeum legújabb tárlatával a leendő otthonát szeretné bemutatni: az új Közlekedési Múzeum épülete Kőbányán az egykori Északi Járműjavító területén nyitja majd meg kapuit. Mielőtt a felújítási munkák elkezdődnek, szeretnének bepillantást engedni mindenkinek a varázslatos vasúti csarnokba, bemutatni annak történetét és jövőjét, az itt gyakran megfordult járműveket és a környék kötődését Magyarország közlekedéstörténetéhez. A kiállítás nyitva csütörtöktől vasárnapig, déltől 19 óráig. A belépési létszámkorlát miatt javasolják az időpontra szóló online jegyek megváltását! Családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek): 4800 Ft. 6 év alatt és 70 év felett ingyenes. A helyszín a 9-es autóbusszal és a 28-as villamossal vagy kerékpárral kényelmesen megközelíthető.

Palacsintafesztivál – Szolnok, Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdő, július 16-18. (18 éves kor felett védettségi igazolvány szükséges!)

ÖKO-Játszóház, légvár, gyerek vízibicikli, kerékpártúra, vadasparki bemutató és állatsimogató, interaktív játékok és koncertek is várnak rátok ezen a hétvégén Szolnokon. Szombaton fellép Bolba Éva és a Jazzterlánc, a Kiskalász, Halász Judit, vasárnap pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Bíró Eszter és az Apacuka is. Részletes program itt. Jegyár: családi napijegy 3250 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek). 18 éves kor felett védettségi igazolvány szükséges!

Szigetközi Piknik – Mosonmagyaróvár, Vár-tó, július 16-18. (ingyenes)

Food Truck Show, stég koncertek, Vár-tó Mozi, gyermekprogramok, Gurul a város, Ládavasút játszóház és sok színes program vár rátok ezen a hétvégén Mosonmagyaróváron. Fellép többek között Écsi Gyöngyi Teremtésmeséjével, a Belvárosi Betyárok is. Részletek itt.

Irány a bárka! 2. – ír-luxemburgi animációs film

A fura kis állatkölykök, Lia és Fancsi Noé bárkáján utaznak tovább, együtt a vízözön elől menedékre lelt társaikkal. A napok telnek, az állatok sodródnak a végtelen vízen, szárazföld sehol és fogytán az élelem. A ragadozók és a növényevők között nem könnyű békét tartani. A filmet mégsem nyáron, hanem csak szeptember 23-án mutatják be a hazai mozik! 6 éves kortól ajánlott.

JÚLIUS 16., péntek

Móra raktárvásár – 6szín Teátrum, VI. kerület, Jókai utca 6., pénteken 10:00-16:00, szombaton 10:00-12:00

Tavaly igazi kincseket szereztünk be a Móra Kiadó raktárvásárán. Idén is várnak benneteket. Részletek itt.

Budakeszi Vadaspark alkonyat túrák – pénteken 17:45

Az esti séták során sok izgalmas dolgot megtudhattok a Vadaspark lakóiról. Júliusban több alkalommal, péntek esténként (július 16., 23., 30.) várnak benneteket. 17:45-kor van a találkozó a bejáratnál. Itt találtok bővebb információkat. Jegyár: gyerek 1400 Ft, felnőtt 2800 Ft.

Naplemente szafari a Hortobágyon – pénteken és szombaton este (előzetes jelentkezéssel)

Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető kíséretével, melyet a naplemente varázsol különleges hangulatúvá. Minimum létszám 4 fő/turnus, maximum létszám 7 fő/turnus. A program időtartama: 1 óra 15 perc. program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges, amely megtehető legkésőbb a program napján 14.00 óráig a szabad helyek függvényében. A program díja: 2200 Ft/fő, mely kizárólag készpénzben fizetendő a túravezetőnél. Időpontok: július 16-17., 23-24.,

JÚLIUS 17., szombat

Ha végre itt a nyár… Állatos családi nap a NOÉban! – Noé Állatotthon Alapítvány, szombaton 10:00-14:00

Kutyás és cicás kirakodóvásár, kutyás bemutató és ügyességi játékok a gyerekekkel, kézműves foglalkozások, jótékonysági MacsKávézó, Hangya Közösség jótékonysági bolhapiaca vár rátok a XVII. kerületi Csodakút utca végén. A program szabadon, védettségi igazolvány nélkül, ingyenesen látogatható!

Rutkai Bori Banda – Fövenyesi Kertmozi, szombaton 10:00

Szombaton 10 órától a Fövenyes Kertmozi igazi koncertszínpaddá alakul, hiszen a Rutkai Bori banda lép a színpadra, akik igazi bulizós, nyári dalokkal készülnek. Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft. Jegyvásárlás itt.

Aranyszamár Bábszínház: SZAMARABB A SZAMÁRNÁL – zenés bábjáték – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes, de regisztrációs jegy szükséges)

E hatalmas változatosságot kínáló „mini színházi forma” képes a vásári forgatagban történetével, autentikus szövegvilágával aktivizálni, együtt játszatni a szórakozni vágyó publikummal. Ingyenes regisztrációs jegy igénylése itt.

Eszter-lánc Mesezenekar – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombat 10:30

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív műsorában vidám, táncos utazásra hív gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Lesz itt rokkendroll, balkáni dinnyetánc, mangók tangója, meg persze a nagy közös erdei muzsikálás után álomőrző esti mese is, ahol a gyerekek segítségével megelevenedik a történet, a zene. Védettségi igazolvány nélkül látogatható! Jegyár: 1900-2500 Ft.

Belvárosi Betyárok – Budapest, Hunyadi tér, szombaton 17:00 (ingyenes)

Szombaton 17 órától a belvárosi Betyárok koncertjét hallgathatjátok meg a Hunyadi tér Gyerek Placcán. Ingyenes!

JÚLIUS 18., vasárnap

AmCars vol.12 Reloaded – Aeropark, vasárnap egész nap

Július 18-án várnak szeretettel minden amerikai autóst, motorost és rajongóit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér AEROPARK-jában a gyönyörű veterán repülőgépek társaságában. Amerikai típusú járműveddel a belépés díjtalan (sofőr + 1 fő), a további vendégek a park belépőjével látogathatják a rendezvényt. Részletek itt.

III. Érdi Vágta és Széchenyi Emléknap – Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ, vasárnap

A lovas programok mellett egyéb programokkal is készülnek a szervezők: kézműves sátor, sétalovagoltatás, kézműves kirakodóvásár, kisállat simogató, habfürdőzés a tűzoltóság közreműködésével. Ingyenes!

Nézzétek meg legjobb nyári budapesti és balatoni programokat is! Vagy válogassatok Kirándulás, Játszótér és Vakáció rovatunkból! Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.