8 megújult játszótér Budapesten, amit már nagyon vártunk!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Most 8 olyan helyszínt mutatunk nektek, amelyek valamilyen formában megújultak az elmúlt időszakban. Vannak közöttük kisebbek és nagyobbak, a helyi közösségből szerveződők és régi nagy kedvencek is. Ti még mely játszótereket látnátok szívesen felújítva?

Gellért hegyi csúszdapark

A Gellért hegyi csúszdapark egy igazi lepusztult helyszínből lett szerintünk a város egyik legizgalmasabb játszótere. Nem számítottunk ekkora változásra. A csúszdákat teljesen kicserélték, a dombokat gumiburkolattal látták el, és több fából készült játékot, fészekhintát is kihelyeztek. A játszótér környezete is megújult, újra festették a turista jelzéseket és a zöld területek is sokkal rendezettebbek lettek. A megnyitóról készült beszámolónkat itt olvashatjátok.

Benczúr-kert

2017 májusában nyitott meg egy eldugott kis terézvárosi zugban a Benczúr-kert, amely szintén Kő Boldizsár és csapatának munkája. Az egyedi játszótéren csúszdákat, mászókákat, homokozós és vizezős játékot, mini focipályát is találtok, és ingyenes nyilvános mosdó is van, úgyhogy messzebbről is érdemes felkeresni. Részletes beszámolónk itt.

Zöld Péter – Millenáris

Budapest első tematikus játszótere igen csak elhasználódott az elmúlt években. Végre történt egy kis „tűzoltás”, kijavították a legszükségesebbeket. A helyszínt szeptemberben újra bezárják, és egy nagyobb felújítás kezdődik, amikor új játékokat is telepítenek majd. Beszámolónk itt.

Semsey park – Újpest

2017. tavaszán adták át a panelházak között megbúvó újpesti Semsey park új helyszíneit. Amikor ott jártunk, öröm volt megtapasztalni, hogy a hely igazi közösségi térként működik. Nénik ücsörögtem a padon, mindenféle korosztály használta a futópályát és a kondi parkot. A legkisebbeknek új játszótér is készült Babszem Jankó néven, ahol még a mesét is elolvashatjátok, a nagyobbak pedig a szuper sportpályákat, pingpong asztalokat is kipróbálhatják.

Szilas Park vizezős játszótér

A Szilas Parkban a sportpályák és a KRESZ park mellett egy kisebb vizezős játszóteret is kialakítottak gátakkal. Végre egy kicsit bővült a a helyszín és kis faházikókat, fészek hintát és homokozós játékokat is találtok a helyszínen. Az átadó 2017. június végén lesz, amelyről beszámolunk majd nektek.

Kassák park és Szent István park – XIII. kerület

A  XIII. kerületi Kassák park is kisebb felújításon esett át. Új gumiburkolatot telepítettek több helyre. A nagyobbak HAGS mászókákat, a kisebbek földbe épített trambulint, fészek hintát, mászókát csúszdával is találnak és újra füvesítették a régi területeket is. A Szent István parkban pedig kicserélték a régi hajós mászóka elromlott elemeit.

+ 1
Hajógyári-sziget játszótér

Itt a játszótér ugyan nem újult meg, de nagyon örültünk, hogy végre ingyenes nyilvános wc-ét is átadtak május közepén a helyszínen, hiszen a sziget nem mindenkinek van a szomszédban.

Érdemes megnézni további Budapest környéki ötleteinket itt, de budapesti kirándulásokat is ajánlottunk nektek itttávolabbi kirándulásokat itt, kisvasutas kirándulásokat itt, tanösvényeket itt, valamint váras kirándulásokat itt, és hamarosan új válogatással érkezünk.

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön este küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.

Fotók: Minimatiné, Óbuda.hu