10 szeptemberi program, hogy jól induljon az új tanév

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttünk nektek szeptemberre 10 jó programot, hogy legyen hol kipihenni a tanévkezdést. Könyves fesztiválok, zenés mulatságok, színház, filmek és sportos programok is várnak rátok az ősz első hónapjában.Tovább

Ünnepi Könyvhét – Vigadó tér és Dunapart, szeptember 2-5. (ingyenes)

Végre újra lesz Ünnepi Könyvhét 2021. szeptember 2-5. között a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. Számos könyvújdonsággal, érdekes könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal és a szerzők és olvasók fesztelen találkozásának lehetőségével várnak benneteket. Íme a részletes program.

Kolibri Fesztivál és évadnyitó – szeptember 4., szombaton 10:00-21:00 (ingyenes)

Öt új bemutatóval készül erre az évadra a budapesti Kolibri Színház, emellett ősszel megtartják az elmaradt premiereket is, szeptember 4-én pedig a Kolibri Fesztivállal nyitják meg 2021-2022-es évadot. Részletes program itt.

Trilla – A népdal alternatív ünnepe – Martonvásár, szeptember 3-5. (ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

A Trilla változatos programokkal, kreatív foglalkozásokkal vár mindenkit, aki szereti a népdalokat, szeret táncolni, játszani, játszva tanulni, vagy idilli környezetben akarja hallgatni a magyar nép- és világzene friss tehetségeit és neves előadóit. Fellép többek között a Klárisok, a Bélaműhely, a Maszk Bábszínház, de lesz még népi játszóház és Bölcs kavics foglalkozás is. A programok ingyenesek, de 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges.

RepTár Piknik – Szolnok, RepTár, szeptember 4., szombat (ingyenes)

A RepTár 5 éves születésnapja alkalmából ezen a napon a belépés díjmentes. A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja az érdeklődőket. Beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra kinyílik a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje. A Zorb Ballba, egy hatalmas felfújható labdába bújva élvezhető a sebesség és a gurulás élménye, amihez egy 18 méter hosszú pálya is rendelkezésre áll. Részletek itt.

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó – Kőbánya, Merkapt Sportközpont, szeptember 10-11. (ingyenes, regisztrációs)

Kerestél, kutattál, de még nem találtál rá arra a sportágra, melyet szívesen űznél akár egyesületi keretek közt? Megismerkednél és kipróbálnál olyan mozgásformákat, melyek kevésbé népszerűek és ismertek, de annál különlegesebbek és izgalmasabbak? Találkoznál személyesen hazánk legeredményesebb, olimpiai, Világ – és Európa bajnok sportolóival egy aláírás, fotó erejéig?Amennyiben a fenti kérdések bármelyike illik Rád, akkor nincs mese, irány a Budapesti Nagy Sportágválasztó!A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Részletek itt.

Belvárosi Családi Piknik – Olimpia park, szeptember 18., szombat 10:00-18:00 (ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Az Olimpia park születésnapján koncertek, színházi előadások, kézműves programok és játékok várnak benneteket az V. kerületi Olimpia parkban. A belépés ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges. Részletes program itt.

Pöttömkert – Budapest PARK, szeptember 19., vasárnap 10:00-15:00 (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, amely izgalmas programokkal várja a gyerekeket. Természetesen nem lehet Pöttömkert igazi gyerekkoncert nélkül, 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekart láthatjuk – hallhatjuk a Dzsungel színpadán. De lesz többek közt Piatnik társasjáték tér, megnézhetjük az Aranyszamár Bábszínház előadását, zenélhetünk a Hangolóra – interaktív hangszerkiállításon, furfangos csudavilágba barangolhatunk a Játékos tudománnyal, a legkisebbeket várja a Tipegő játszótér, és lesz Kerekítő foglalkozás valamint bűvész produkció is. Belépő: gyerek 500 Ft, felnőtt 1000 Ft.

Budapesti Klasszikus Filmmaraton – Szent István téren a Bazilika előtt, Toldi, Uránia, szeptember 21-26.

A Filmintézet idén 4. alkalommal várja a mozizni vágyó közönséget. 5 blokkban több mint 70 restaurált filmet láthat a közönség, de emellett lesznek közönségtalálkozók, kiállítások, koncertek és gyerekprogramok is. A Bazilika előtti téren például ingyenesen nézhetitek meg a felújított János vitézt. Részletes program hamarosan itt.

Kutatók Éjszakája – országszerte, szeptember 24-25. (ingyenes)

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt. Részletek itt.

IV. Levéltári Piknik – Budapest Főváros Levéltára, szeptember 24-25. (ingyenes)

Szeptember 24–25-én várják szeretettel a gyerekeket, családokat, diákokat, a történelem iránt érdeklődőket a negyedik Levéltári Piknikre! A rendezvény programjai ingyenesen látogathatók, kivéve a borkóstoló. Részletes program itt.

Szeptember 1. hétvégéjére itt találjátok a legjobb programokat!

A további programokat keressétek a Hétvége rovatban, amelyet csütörtökönként frissítünk!

Tartsatok velünk, mert ősszel is remek programokkal érkezünk!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.