30 éves a Kolibri Színház – Családi fesztivállal nyitják meg az évadot

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Kuszakeszi történet – Kabóca Bábszínház – Veszprém Kolibri Fesztivál

Öt új bemutatóval készül erre az évadra a budapesti Kolibri Színház, emellett ősszel megtartják az elmaradt premiereket is, szeptember 4-én pedig a Kolibri Fesztivállal nyitják meg 2021-2022-es évadot.

Idén a Kolibri Színház 30 éves fennállását ünnepli, ezért különleges, jubileumi évad elé néz a társulat. Az új évadot hagyomány szerint szeptember első szombatján a Kolibri Fesztivállal nyitják, és a tervek szerint 2022-ben megvalósulhat a 2020 tavaszán elmaradt X. Kaposvári ASSITEJ Biennálé is az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében.

Az évadnyitót követően már elindultak Egressy Zoltán Rózsakirálylány – Szent Erzsébet legendája című darabjának próbái Novák János rendező vezetésével, az előadást a szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő Eucharisztikus Kongresszus keretében mutatják be augusztus 28-án a Városháza Díszudvarán. Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című könyvéből Székely Andrea készít kétszereplős előadást a legkisebbeknek a Kolibri Fészekben, a premiert szeptember 18-án tartják.

Ősszel közönség előtt is bemutatják a múlt évadban élő stream közvetítéssel debütált előadásokat: Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját, amelyet Kuthy Ágnes állított színpadra; Az ember tragédiája című ifjúsági előadást Novák János rendezésében, valamit Vidovszky György Watergate: Az időkripták rejtélye című „interaktív szabadulószínházát”.

Maria Wojtyszko kortárs lengyel szerző Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Gyevi-Bíró Eszter rendezésében láthatja a közönség decembertől a Kolibri Pincében. Az évad második felében folytatódik a nagy sikerű Locspocs-sorozat a Kolibri színpadán: Tor Åge Bringsværd meséjét, Kozák Katalin fordítása alapján Horváth Péter alkalmazta színpadra, az előadást Novák János rendezi, Locspocs és a sárkánylány címmel. Az Útlevél című, a PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló ifjúsági produkciót Vidovszky György viszi színre az évad utolsó bemutatójaként.

A szeptember 4-ei Kolibri Fesztivál részletes programja:

10:00 Kuszakeszi történet – Kabóca Bábszínház – Veszprém
11:00 Szőlőszem Kálmán – Écsi Gyöngyi Árgyélus Meseszínháza – Szlovákia
12:10 A háromágú tölgyfa tündére – Fabók Mancsi Bábszínháza
13:00 Ebédszünet – Vitéz László Automata
14:00 Vackor – Aranyszamár Színház – Budapest
15:00 Kemény Henrik emléktábla koszorúzás
15:20 Madarak nyelve – Bóbita Bábszínház – Pécs
16:20 Mi újság? – Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
17:10 Bikmakk (egy kiskutya kalandjai) – a KIMI-Kolibri stúdiósok előadása
18:00 Vitéz László és az elátkozott malom – Báb-Szín-Tér – Kaposvár
19:00 Gulliver utazásai – Alela Színház
19:50 Michel Indali – díj átadás
20:00 Szakmai beszélgetés

A fesztivál idén is ingyenes, helyszíne idén is a VI. kerületi Jókai tér lesz, rossz idő esetén pedig a színház termei adnak otthont az előadásoknak.

Forrás: Kolibri Színház

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.