10 gyerekzenekar ünnepi koncertjei Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mutatunk nektek 10 olyan zenekart, akikkel decemberben találkozhattok és akikkel együtt hangolódhattok az ünnepekre.

Rutkai Bori Banda

December 4-én és 5-én két koncert keretében mutatja be a zenekar legújabb Mandulka és a Karácsonyvár című lemezét, illetve a hozzá kapcsolódó könyvet is beszerezhetitek a zenekarnál az ünnepek előtt. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz. A koncerten Bori színpompás, horgolt bábjaival kelti életre Mandulka manóanyó téli meséit és az igazi Mikulás is ellátogat a gyerekekhez. Vendégeik lesznek Lovasi András, Farkas Róbert és Keleti András.
Időpontok és helyszínek:
Marczi – december 4-én 16:00 és december 5-én 11:00
Gyál, Arany János Közösségi Ház – december 11-én 17:00
Puskin mozi – december 19.
A zenekar Fb oldala

Gryllus Vilmos és a Kaláka

Nem múlhat el a december úgy, hogy ne hangolódjuk Gryllus Vilmos Nótás Mikulás és/vagy a Kaláka karácsonyi dalaival az ünnepekre. Ilyenkor számos helyszínen találkozhattok velük, több ingyenes eseményen is.
Időpontok és helyszínek:
Puskin – november 28., 10:00 (Nótás Mikulás)
Budapest Jazz Club – december 4., 10:00 (Nótás Mikulás)
MOMKult – december 5., 9:30 és 11:30 (Nótás Mikulás)
Nemzeti Színház – december 5., 10:30 (Szabad-e bejönni Betlehemmel)
Óbuda, Fő tér – december 11., 11:00 (Téli daloskönyv, ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges) Pasaréti Közösségi Ház – december 18., 10:00 (Karácsonyi angyalok)
MOMKult – december 19., 11:00 (Szabad-e bejönni Betlehemmel)
Óbuda, Fő tér – december 19., 18:00 (Szabad-e bejönni Betlehemmel, ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)
A zenekar Fb oldala

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Karácsonyváró családi koncert a 15. szülinapját ünneplő, kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekarral, ahol kiderül, hogyan készül a Mézeskalács, hogy bennünk van az Igazi karácsony, és mindig ott van az Ünnep, hogyha érzem. Minden családot táncra csábít majd a Téli szamba, kiszámoljuk együtt, hogy Hányat kell aludni még, no és végiggondoljuk, milyen lenne, ha 12 napig tartana a karácsony, amikor az első vendég Egy csíz a csupasz körtefán.
Időpontok és helyszínek:
Óbuda, Fő tér – november 27., 11:00 (ingyenes, védettségi igazolvány szükséges 18 éves kortól)
MOMKult – december 12., 11:00 és 15:00
A zenekar Fb oldala

Szalóki Ági és zenekara

Szalóki Ági családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. De a gyerekek találkozhatnak olyan dalokkal is, amelyek egyik lemezen se találhatók meg! Ezúttal is elhangzanak majd a kedvelt énekelt versek, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek.
Időpontok és helyszínek:
Uránia – december 5., 11:00
MOMKult – december 11., 11:00 (ingyenes, 200 Ft-os regisztrációs jegy szükséges)

Hangszersimogató

A Hangszersimogató Klub igazi karácsonyi kiadással vár benneteket decemberben. Megszólalnak majd az Öröm hallik mindenfelől című albumuk dalai is, amit nagyon szeretünk.
Időpont és helyszín:
Óbuda, 3K – december 4., 16:00 (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)
A zenekar Fb oldala

Kolompos

A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat. Időpontok és helyszínek:
Advent Rákosmentén – november 27., 16:00
Fót, Vörösmarty tér – november 28., 16:30
Klauzál Ház – december 5., 10:30
Szabadság tér, V. kerület – december 18., 15:00 (ingyenes)
A zenekar Fb oldala

Eszter-lánc Mesezenekar

Az Eszter-lánc Mesezenekar a jól ismert slágerek mellett igazi karácsonyi és Mikulás dalokkal is várja a közönséget.
Időpontok:
Óbuda, Fő tér – december 4., 11:00 (ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)
Márai Sándor Művelődési Ház – december 5., 10:00 (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)
A zenekar Fb oldala

Halász Judit

Halász Judit decemberi koncertjein a Vígszínházban felcsendülnek majd az ünnepi dalok mellett a régi nagy slágerek is, a Helikoffer, a Sehal-Selát Dömötör és a Bóbita is. Már csak néhány jegy kapható!
Időpontok és helyszínek:
Vígszínház – december 5., 12. és 19., 11:00

Klárisok

Korzenszky Klára gyermekpszichológus, énekes valamint a kiterjedt népzenei ismereteikre és széleskörű hangszeres tudásukra támaszkodó zenésztársai mesekoncertjein a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeire épülve. A koncertek során a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét.
Helyszínek és időpontok:
Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, Budakalász – november 27., 10:00
Nemzeti Színház Kölyöknapok – november 28., 10:00 (regisztrációs, ingyenes)
Benczúr Ház – december 5., 15:00
A zenekar Fb oldala

Nézzétek meg a legjobb karácsonyi vásárokat, korcsolyapályákat és a legújabb karácsonyi könyveket is!

Tartsatok velünk, mert Advent rovatunkban rengeteg jó programot, ajándék ötletet, új könyveket találtok majd az elkövetkezendő időszakban!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!