Szuper családi naptárak 2017-re

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

rutkai_bori_banda_naptar_2017

Idén is megkerestük kedvenc naptárainkat, hiszen közeleg az új esztendő, nem beszélve arról, hogy bármelyik remek ajándék lehet a család minden tagjának, barátoknak, ismerősöknek. 2017-ben a Ringató csapata, Parádi Orsi és Szegedi Katalin, a Két Egér Könyvesbolt, valamint Rutkai Bori naptáraiból is válogathattok.

Ringató naptár

ringato_naptar_2017

Az idei családi naptár újdonsága, hogy a hónapok sorát egy-egy kotta színesíti, melynek dallamát a teljesen kezdők is könnyen eljátszhatják furulyán.
Gróh Ilona, a Ringató-mozgalom alapítója úgy válogatta össze a dalokat, hogy a zenélni vágyók januártól decemberig a könnyebb dallamtól a nehezebb felé haladjanak, így építve egymásra a már elsajátított tudásanyagokat. A naptárt 2017-ben is négy illusztrátor csodálatos képei töltik meg: Makhult Gabriella, Maros Krisztina, Schall Eszter és Rippl Renáta varázsolja elénk egy-egy hónap hangulatát.

Rutkai Bori Banda naptár

rutkai_bori_banda_naptar_2017

Rutkai Bori énekes, dalszerző, szövegíró és festő, a RBB által ihletett családi naptárt is ő maga festette. A hónapok illusztrációi között megtaláljuk a már jól ismert és kedvelt CD-s könyvek festményeit, de vadonatúj, kizárólag a naptárhoz készült képekben is gyönyörködhetünk. Télen együtt leshetitek meg a mesevárat, tavasszal bulit csaphattok a Nemzetközi Béla-napon, nyáron sellőkre vadászhattok a Balatonban, ősszel pedig indiánokkal vonatozhattok.

Pandala naptár

pandala_szinezo_naptar_2017

Aki ismeri Parádi Orsi színezőit és egyik kedvenc állatkertes könyvünket, a Pandala az állatkertben c. foglalkoztató mesekönyvet, biztos örül majd, hogy naptár formájában is találkozhat a mese szereplőivel, amelyet ráadásul ki is színezhettek. Nem beszélve arról, hogy állatos pólót és táskát is vehettek, ami szerintük szuper ajándék.

Két Egér naptár

A Két Egér falinaptára 2017-re 12 izgalmas és mozgamas egeres képpel. Havi bontásban tekinthetünk be az egerek mindennapjaiba, aztán vagy példát veszünk róluk, vagy sem.

Kisvakond

kisvakond_2017

A Kisvakond naptár mindig nagy kedvenc, és ajándékba is szívesen adjuk, akár fali- akár asztali naptár verzióban is megvásárolhatjátok.

Szegedi Katalin családi naptára

szegedi-csaladi-naptar-2017

Szegedi Katalin mesés naptára arra hivatott, hogy bearanyozza az év minden egyes napját. Segítségével megtervezhető és nyomon követhető a családtagok programja, sőt ki is színezhetitek.

Gyuri bácsi egészségnaptára

gyuribacsi_egeszsegnaptara_2017

Gyuri bácsi 2017-es egészségnaptárában konkrét tanácsokat ad az év minden napjára, hogy milyen teát igyunk az egészségünk védelmében. Így abból a népgyógyászati tudásból, amit több évtized alatt halmozott fel, most mi is részesülhetünk. A képes egészségnaptárban található gyönyörű fotók egy része a bükki füves ember legendás Gyógynövénykertjében készült, melyben már több mint százféle növény terem. Szívesen elfogadnánk mi is, de nagyszülőknek is jó ajándék lehet.

A legjobb adventi vásárokat itt találjátok.

JÁTÉK

rbb_naptar_2017

Köszönjük, hogy ismét ennyien velünk játszottatok! A 2017-es Rutkai Bori Banda naptárját Leniczki Rita nyerte, gratulálunk!
Melyik az a két CD-s könyv, amelynek figuráival a Rutkai Bori Banda naptár oldalain is találkozhattok (tehát az utóbbi két Rutkai Bori Banda album címét várjuk 🙂 )?
Egy kis segítséget itt találtok!
A helyes válasz: a Sárkányjárgány és a Pizsamátor volt.

A Kolibri Kiadó Fb oldalán pedig további remek könyvekről is olvashattok!