Programok – dec. 28-31.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mese_muzeum

Ha már úgy érezitek, hogy éppen eleget ültetek a lakásban, vége a vendégeskedésnek, evésnek, ivásnak, ideje programokat keresni az év utolsó napjaira. Íme néhány tipp: mozi, bábszínház, zene, játék, bolhapiac és persze egy kis mozgás.


Tudjátok, hogyan kell köszönteni a vénséges vén anyókákat? Milyen palotában lakik a legszebb királykisasszony? Hogyan lehet túljárni az ördögök eszén? Ki lakik a sűrű sötét erdő közepén, ahol már a madár sem jár? Ismeritek talán a királyfi történetét, aki nem ismert egy mesét sem? Ha körém telepedtek, ti bizony sok-sok mesével gazdagabban térhettek haza, és talán még abban is segíthettek, hogy a királyfi megtanuljon egy párat közülük. A Mesemúzeum vendége ezen a szombaton 11 órától Gregus László mesemondó. Ajánlott korosztály: 3-12 éves korig. Ugyanitt vasárnap 11 órától Kovácsovics Fruzsinával Oroszországba utazhatunk: orosz népdalok és táncok, furcsa népszokások, a gazdag orosz mesevilág, s persze a metszően hideg, nagy orosz tél…Ajánlott korosztály: 4-10 éves korig. A program 60 perces. A Mesemúzeumba a gyerekbelépő: 400 Ft, felnőtt: 600 Ft.

zakatolo_zenemozi_puskin

A Puskin moziban szombaton 10 órától újra zakatol a Zenemozi, az egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon. Magyarország első, illetve a mai napig egyetlen mozizenekara, a Syntax Cinema Orchestra nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is izgalmas és új élményt nyújthat.

Nefelejcs_babszinhaz_kippkopp

Szintén a Puskinban vasárnap 10 órától Marék Veronika Kippkopp a hóban című meséjéből készült bábelőadást láthatunk a Nefelejcs Bábszínház előadásában. A koncertre és a bábszínházba is 1200 Ft/fő a belépő.

tulpart_egyuttes_01

origami_halak_2

A Nagytétényi Kastélymúzeumban december 28-án 11 órától a Túlpart együttes zenés, bohókás meséjét hallhatjuk arról, hogyan jutottak először Meseországba, miért ültek fel táltosaik hátára, hogyan szárnyaltak az égig érő fa tetejéig, miként tettek szert egy repülni és mesélni tudó kalapra. Majd a Magyar Origami Kör kézműves foglalkozása várja a kicsiket és a nagyokat 14 és 17 óra között.

bolhapiac_pecsa

December 28-29-én 8 és 14 óra között nyitva tart a Bolhapiac a Petőfi Csarnokban, ahol beszerezhetünk mindenféle apróságot. Belépő: 150 Ft, 16 év alatt ingyenes (akinek már van, diákigazolvány szükséges).

csodak_palotaja_kaleidoszkop_2

csodak_palotaja_tapado_korong

Megnézhetjük a Csodák Palotáját a Camponában. Családi jegy (2 felnőtt+ 3 gyerek 5450 Ft). További jegyárak itt.

lurdy_haz_vasutterepasztal

A Lurdy Ház 1. emeletén Vasútterepasztallal várnak: 400 m sín, 100 vagon, hidak, épületek. Belépő: 300 Ft/fő.
Repüléstörténeti kiállítást nézhetünk meg a KÖKI Terminálban. A ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtér, a magyar légi forgalom és a magyar légitársaságok története január 31-ig keddtől vasárnapig, 10-től 18 óráig az I. emeleten látható.

malev_flight_attendants_pilotak

December 29-én 20 órától a Trafóban költők és zenészek dolgozzák át egymás munkáit, hogy közösen valami újat szüljenek. Szülnek is sokat, vicceseket és szépeket. Ez a Rájátszás. Fellépők: Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Kardos-Horváth János, Kollár-Klemencz László, Másik János, Sárközy Zoltán, Takács Marci és Takáts Eszter. Középiskolásoknak ismerkedés a kortárs irodalommal, nekünk meg egyszerűen jól eshet. Jegyár elővételben: 1900 Ft, helyszínen 2400 Ft.

Ha az év utolsó napjait szívesen töltenétek mozgással, akkor innen válogassatok:

December 28-án a Zöldgömb Sportklub bejgli futással vár Benneteket Óbudán. Óvodások is indulhatnak a 2km-es távon. Nevezés, további részletek itt.
December 30-án Malacvágta lesz a Bókay kertben (XVIII.ker). Nevezés a helyszínen, részletek itt.
December 31-én a Merkapt Központtól (Maglódi út 12/b) indult a BBU Szilveszteri Futása, ahol ingyenesen nevezhetünk az ovis futamra, de lesz sulis futam és egyéb távok 9km-ig. Nevezési díjak, részletes program a fenti linken.

A szokatlanul meleg időjárás miatt a városligeti Műjégpálya dec. 31-én és jan.1-jén zárva tart. Ami nem műanyagos pálya, lehet, hogy nem nyit ki. Inkább érdeklődjetek, mielőtt elindultok.
December 31-én 18 óráig nyitva tart a jégpálya az óbudai Fő téren. Már kipróbáltuk, nem túl nagy, de tanuláshoz a kisebbeknek is ideális. 400 Ft-ért béreltünk gyerekkorit, 600 Ft-ért felnőttet 1 órára. Több koripálya is nyitva lesz szilveszter délutánig/estig.

Era kedvencei: Zakatoló Zenemozi a Puskinban, bolhapiac a Pecsában, jégpálya Óbudán, Rájátszás a Trafóban
Rozi kedvence: Zakatoló Zenemozi a Puskinban