Programok a tavaszi szünetre – 2017. április 13-18.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyuszi suli – Az aranytojás őrzői (Die Häschenschule: Jagd nach dem goldenen Ei)

A tavaszi szünetre a legjobb húsvéti fesztiválok mellett ajánlunk még koncerteket, filmeket, kirándulást, játszótereket és egyéb izgalmas elfoglaltságot is. Nagyon jó pihenést és sok közös élményt kívánunk mindenkinek!

HÚSVÉTI FESZTIVÁLOK ÉS CSALÁDI PROGRAMOK

Nézzétek meg válogatásunkat 14 szuper programmal, amelyben április 14. és 17. között rengeteg családi fesztivált, hagyományőrző eseményt gyűjtöttünk össze nektek Budapesten, a közelben és távolabbi helyszíneken is.

FILMEK

Lengemesék-vetítés és közönségtalálkozó Berg Judittal – Puskin mozi, április 15., szombaton 11:30

A Lengemesék premier előtti vetítése április 15-én, szombaton 11:30-kor a Puskin moziban lesz. A közönségtalálkozóval egybekötött előadást követően Berg Judit kedvenc diafilmjei is levetítésre kerülnek. Itt kerül sor továbbá a korábban meghirdetett „Lengemesék rajzpályázat” eredményhirdetése. A Lengemesék április 27-től látható országszerte a hazai mozikban.

Meseválogatás – Puskin, április 15-17., 10:00

Mirr-Murr, a kandúr, Pom pom, Kukori és Kotkoda, Dörmögőék, A kockásfülű nyúl, Frakk húsvéti történeteit nézhetik meg a legkisebbek április 15-17-ig 10 órától a Puskin moziban. Belépő: 800 Ft.

Premierek – Nyuszi suli, Pingvinek vándorlása 2.

https://www.youtube.com/watch?v=EoySbAVj8Jc

A Nyuszi suli – Az aranytojás őrzői című német családi animációs film, valamint a Pingvinek vándorlása 2. című dokumentumfilm is a tavaszi szünetben érkezik a hazai mozikba.

KONCERT

Húsvéti Eszter-lánc koncert – Várkert Bazár, április 15., szombaton 11:00 (ingyenes)

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János). Az Eszter-lánc Mesezenekar 11 órától várja a gyerekeket a Várkert Bazárnál. Ingyenes!

Libabál koncert – Várkert Bazár, április 16., vasárnap 11:00 (ingyenes)

A Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített versei és meséi a Veronaki zenekartól vasárnap 11 órától. A Libabál koncert igazi családi móka, zenei felüdülés az egész család számára. Ingyenes!

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, április 16., 10:00-13:00 (ingyenes)

Ha nem túl kellemes az időjárás, akkor a Müpa vasárnapi programja most is vár benneteket színpadi programokkal és Hetedhét Táncházzal is. Ingyenes!

Kolompos – Gyömrő, Hankó István Művészeti Központ, április 17., hétfőn 16:00

Húsvéthétfőn 13-órától Húsvéti Családi Nap lesz a gyömrői Hankó István Művészeti Központban. 14 órától Tojásfa állítással, 15 órától gólyalábasokkal, majd 16 órától a Kolompos zenekar koncertjével várnak benneteket.

EGYÉB

Tavaszi szünet a Budakeszi Vadasparkban – április 13-18.

A Budakeszi Vadaspark az április 13. és 18. közötti tavaszi szünetben minden nap gazdag programkínálattal várja a kicsiket és a nagyokat. A Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület közreműködésének köszönhetően a látogatók részt vehetnek a környezeti neveléssel, természetvédelemmel és természettudományos ismeretterjesztéssel foglalkozó egyesület „Szelídek és vadak” című előadásain is. A programok a belépő díjon felül ingyenesek lesznek. A részleteket itt olvashatjátok.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Nemrég jártunk az Állatkertben, ahol kipróbáltuk a legújabb játszóteret, az Energia Rallyt. Ha arra jártok, keressétek fel a vidrák szomszédságában. A tavaszi szünetben is minden nap nyitva tartanak, de sorban állásra számítsatok.

Tavaszi táborok

A Piros Kakaó csapata, illetve a Két Egér Könyvesbolt is tart mini tábort április 13-án és 14-én, ha nem tudnátok kire bízni a gyerekeket, náluk biztos nem fognak unatkozni. Talán még van helyük.

Kézműves foglalkozások

Több helyszínen, többek között a zuglói Lipták Villában, a Mezőgazdasági Múzeumban (itt április 18-áig, húsvét hétfőn is) április 13-án kézműves programokkal várnak benneteket, április 14-én pedig a Kőbányai Kulturális Központban alkothattok. A Vörösmarty téren, a Budapesti Tavaszi Vásár játszóházában április 13. és 17. között tojást berzselhettek, húsvéti figurákat és tojástartót készíthettek, illetve mézeskalácsot is írókázhattok.

Tarzan Park tavaszi szünetes akció

Április 13-tól 18-ig egy megváltott gyerekjegy mellé egy felnőtt kísérő jegye ingyenes a Tarzan Parkban, és április 17-én is nyitva lesznek 9 és 17 óra között. Bővebben itt.

Húsvét izgalmas tojáskísérletekkel – Csodák Palotája, április 16.

A Csodák Palotájában Húsvét alkalmából a tojások körül forog a világ. A hagyományostól eltérően náluk nem tojásfestés lesz, hanem rendhagyó módon tojással is mutatnak nektek izgalmas kísérleteket és vasárnap Meséből Tudomány c. előadásukkal kedveskednek a legkisebbeknek.

Meseváros-Budapest – Deák 17 Galéria (V. ker., Deák Ferenc u. 17.), a tavaszi szünetben nyitva április 13-án és 18-án nyitva, amúgy május végéig (ingyenes)

A Meseváros-Budapest kiállítás április 12-étől egészen május végéig vár benneteket  a Deák17 Galériában, ahol izgalmas könyveken keresztül, egy kicsit a gyerekek szemszögéből is láthatjátok a fővárost. Ajánljuk minden őslakosnak, idelátogatónak, kicsiknek és nagyoknak. Figyelem április 14. és 17. között zárva! Ingyenes!

Kocka Kiállítás – Budaörs, Fusion, június 18-ig

A tavaszi szünetben is végig nyitva tart a legnagyobb Kocka Kiállítás Budaörsön. Csak április 16-án lesznek zárva, április 15-én 15 óráig, április 17-én 17 óráig tartanak majd nyitva.

KIRÁNDULÁS

Az elmúlt években nagyon sok kirándulós válogatást készítettünk, amelyeket folyamatosan frissítünk, a helyszínekre visszatérünk. Érdemes megnézni kedvenc tanösvényeinket, Budapest környéki, valamint budapesti ötleteinket, de akik messzebb mennének, nekik is van pár jó ötletünk.
Itt találjátok kisvasutas válogatásunkat is.

Húsvéti kisvasutas programok:

 • Tojáskeresés a Kemencei Erdei Múzeumvasúton – 2017. április 14-17.
 • Húsvéti nyuszi járat – Almamellék, április 14.
 • Húsvéti expressz – Csömödéri Erdei Vasút, április 15.
 • Húsvéti kisvasutazás – Kaszó, április 15.
 • Húsvéti tojáskeresés – Mesztegnyői Erdei Vasút, április 15.
 • Húsvéti tojáskeresés –  Vál-völgyi Kisvasút, április 16.
 • Húsvéti nosztalgia járatok – Királyrét, április 16-17.
 • Nyuszi járat – Felsőtárkány, április 16-17.
 • Nyuszi járatok – Szilvásvárad, április 16-17.
 • Nyuszi járatok – Mátrafüred, április 16-17.
 • Locsoljuk meg Zsuzsit! – Debrecen, Zsuzsi vonat, április 17.

JÁTSZÓTÉR

Ha nincs más ötletetek, irány az egyik szuper játszótér. Kedvenc játszóteres ajánlóinkat itt, itt és itt olvashatjátok!

ESŐPROGRAMOK

Íme néhány ötlet, ha esősre fordulna az idő itt. Mielőtt elindultok, mindenképp nézzétek meg a Fb oldalukat is, hogy biztosan nyitva vannak-e a húsvéti ünnepek alatt.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Játsszatok velünk és nyerjetek páros belépőt április 23-ára a Hatszín Teátrum megnyitójára, illetve a Cellux Csoport felnőtteknek szóló meseworkshopjára itt!


Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.