Programajánló – okt. 11., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Brúnó_kapitány_diafilm

Vasárnap folytatódik a Kürtőskalács Fesztivál a Városligetben, a könyvtárak Könyves Vasárnappal várnak benneteket országszerte, az Eleven design hétvégére vagy az Art Market Budapestre is érdemes lesz ellátogatni, vonat fanatikusoknak pedig a TERMO Fesztet ajánljuk a Vasúttörténetiben. Emellett lesz még Virányosi Mézfesztivál, Színezd át! családi nap a Bálnában, Diafilm szemle a Barabás Villában, biciklizős dalok a Puskinban, Cifra Palota a Müpában és több jó színházi program is. Íme a vasárnapi programajánló a Minimatinétól!

szinezd_at

Színezd át! – Családi nap a CAFe Budapest Fesztiválon – Bálna (ingyenes)
Civil kezdeményezésre született meg a „Színezd át!” társadalmi célú gyerekkampány, annak érdekében, hogy növeljük a társadalom toleranciaszintjét, hogy mindennapjainkat áthassa az együtt és egymásért gondolkodás. Egész napos gyerek-, illetve családi program keretében próbálja felhívni a figyelmet a tolerancia, az elfogadás fontosságára, a gyermeki barátságok tisztaságán, előítélet-mentességén keresztül. A rendezvénysorozat 2015 májusában kezdődött és az év végéig több mint 10 nagyváros főterére látogat el. A program szakmai védnöke: Miklósa Erika. Ingyenes!

diafilmszemle

Diafilm szemle 2. rész – Barabás Villa, 11:00 (ingyenes)
A felújított klasszikus diafilmeket most vasárnap, október 11-én 11 órától nézhetitek meg a Barabás Villában egy újabb Diafilm-szemlén. Megismerhetitek Brúnó kapitányt, aki izgalmas kalandokba keveredett a tengeren. Dia Dani ezúttal nem Dini kutyával játszik, hanem némi zűrt okoz az űrben. Muki és Maki, a két csintalan majom még az iskolából is majdnem elkésik, mert inkább kalandot keresnek. És mesélnek arról a királyfiról, aki egyszer egyet gondol és álruhát ölt. A diafilmszemlén közreműködik: Bíró Ferenc diafilmszakértő, illetve vállalkozó kedvű szülők és gyerekek. A belépés ingyenes!

Országos Könyvtári Napok

Könyves Vasárnap – országszerte, könyvtárakban (ingyenes)
Bemutatókkal, előadásokkal, programokkal és kedvezményes beiratkozási lehetőségekkel várnak benneteket ezen a napon is az ország számos könyvtárában az Országos Könyvtári Napokon. Ingyenes!

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok – Puskin, 10:00
„Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott: Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…” – Gryllus Vilmos bringázós dalait most vasárnap 10 órától a Puskinban hallgathatjátok meg. Jegyár: 2000 Ft.

cifrapalota

Cifra Palota + Hetedhét táncház – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Emellett ezen a vasárnapon lesz még ingyenes Hetetdhét táncház is. Korosztály: 0-12 év. Ingyenes!

jatek_a padlason

Batyu Színház: Játék a padláson – tárgyakkal, bábokkal, gyerekekkel – Óbudai Kulturális Központ, 10:00
Két testvér, Lili és Lali felszökik a nagyi padlására. A régi, poros tárgyak életre kelnek. Párna, esernyő, bőrönd, fűrész mind-mind a segítségükre lesz a mese alakításában, akárcsak a gyerekek és a bátrabb szülők. Jegyváltás 2 éves kortól! Jegyár alkalmanként elővételben: 1000 Ft/1200 Ft, a helyszínen 1300 Ft/1500 Ft. Minden gyermekszínházi előadás után ingyenes kézműves játszóházi foglalkozásra várják a gyerekeket.

dalolka_duett

Dalolka Duett – Sárkányos Gyermekkönyvtár, 11:00 (ingyenes)
A Könyves Vasárnap alkalmából Kárász Eszter és Molnár György zenél a gyerekeknek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönyvtárában. Ingyenes!

zirano_szekreny_mesek

Ziránó Színház: Szekrénymesék – Bethlen téri Színház, 10:00
Zenés játék bábokkal, egy szekrényben. Mosonyi Aliz gyermekkönyve költői mesemozaik, melynek színes darabjai sajátságos világot teremtenek. Játékosan fogalmaznak meg emberi helyzeteket, kríziseket, válaszutakat, választásokat és válaszokat. Ezt a játékosságot és költőiséget keresi két színész, akik a szekrényvilág lakóit keltik életre, s ezzel maguk is világot teremtenek, ebbe a világba szorult önálló lényekként. Az előadás után varázssüti és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket. Részletek itt. 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500 Ft/2000 Ft.

rumini

Könyves Vasárnap: Rumini – Szentendre, Pest Megyei Könyvtár, 14:00-18:00 (ingyenes)
Az Országos Könyvtári Napokon, a Könyves Vasárnap program keretén belül Rumini izgalmas utazásaival ismerkedhettek meg. Látogassatok el a Pest Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárába 14 és 18 óra között. Készítsetek saját térképet, kalózkardot és kincseket!
Próbáljátok ki a Rumini társasjátékokat! Töltsétek ki a RUMINI totót! Ingyenes!

a_rezerdo_lakoi_02jpg

A rézerdő lakói (Méhes Csaba és a Brass in the Five) – Thália, 15:00
A rézerdő közepén találkozik hat manó. Zenélnek, énekelnek, táncolnak, mókáznak, kirándulnak, kertészkedenek, egy szóval: élik az erdei manók vidám életét. Közben megszelídítenek egy medvét, és nem maradhat el a csiga-teknős derbi sem. Zene, játék, kacagás. Az előadás elsősorban az óvodás és a kisiskolás korúakat célozza meg, de eddig mindenkit ‘eltalált’. Jegyár: 2000 Ft.

kucok_foto_Dusa_Gabor__624

Kucok – játssz velünk mesét! – Jurányi Inkubátorház, 16:00 és 17:00
Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói. 3-7 éveseknek ajánlott. Felnőtt 800 Ft, gyerek 1200 Ft.

A péntek-szombati részletes ajánlót itt olvashatjátok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

10 kedvenc könyvünket a Szívünk rajta listáról itt találjátok. Nézzétek meg a legújabb diafilmes válogatásunkat is!

Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni! A gmailesek a promóciók között találják majd meg a hírlevelet, melyben megtaláljátok a legjobb hétvégi programok mellett legújabb válogatásainkat is!

Era kedvencei: Kucok a Jurányiban, Hetedhét táncház a Müpában, diafilmek a Barabás Villában
Rozi kedvencei: Kucok a Jurányiban, Ziránó Színház: Szekrénymesék