Programajánló – június 4-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

legostoreshow

Ezen a hétvégén Belvárosi Fesztivállal készülnek az V. kerület több pontján, Lego hegyekkel a Millenárison, kezdődik a Gyerek Sziget, ha pedig kimozdulnátok a városból, irány az Etyeki Piknik vagy a Nemzeti Parkok Hetének valamelyik programja. Szombaton emellett Mondragó játszóházzal, Színes egér foglalkozással és Korok Napjával, vasárnap Pöttömkerttel, Falusi Olimpiával, Nyárköszöntő Gyereknappal és a Tilos maraton családi délutánjával is várnak benneteket. Válogassatok a hétvégi programajánló kínálatából!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Belvárosi Fesztivál – V. kerület nagyobb terein, június 3-5. (ingyenes)

belfeszt

Koncertekkel, gyerek- és rengeteg egyéb programmal várnak benneteket az V. kerület nagyobb terein. A legtöbb családi program vasárnap délelőtt lesz a Szabadság téren, ahol június 5-én 10 órától fellép majd Gryllus Vilmos, 11 órától Bartha Tóni Bábszínháza, illetve 11:30-tól az Alma zenekar. A teljes program innen érhető el. Ingyenes!

Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, június 4-26., hétvégenként 10:00-18:00 (ingyenes)

9314126

Az idén 15 éves Gyerek Sziget koncertekkel, színházi előadásokkal, kalandparkkal, bohócokkal, kézműves foglalkozásokkal, sportprogramokkal és rengeteg színes eseménnyel készül június 4-26-ig, szombaton és vasárnap a Hajógyári-szigeten. Ingyenes!

Etyeki Piknik – Etyek, június 4-5. (ingyenes)

Etyeki Borbarangoló

Piknik Borkollégium, kiváló etyeki és vendégborászok, helyi kertek kincsei, házias ételek, gyermekprogramok, mindkét nap 10 órától sötétedésig Etyeken. A buszok Kelenföldről és a Blaha Lujza térről is indulnak!

Varázskastély Fesztivál – Nagykovácsi, Nagykovácsi Kastélypark, június 4-5. (ingyenes)

varazskastely_2016

Ezen a hétvégén a gyerkőcöké a főszerep Nagykovácsiban! Kalandpark, hintapark, barkácsolás, bemutatók, Kerekítő és megannyi élmény két napon át. Minden játék és program ingyenes!

LEGO Store Show és OTP Bank Családi napok – Millenáris, június 4-5.

legostore_millenaris

Játsszatok a legnépszerűbb LEGO játékokkal, készítsetek szelfit az életnagyságú LEGO szobrokkal és nézzétek meg a hatalmas LEGO terepasztalokat! Szombaton és vasárnap is koncerttel várják a látogatókat, fellép Gubás Gabi és Szalóki Ági. Belépő: 599 Ft. A belépés 3 év alatti gyerekek számára ingyenes!

Magyar Nemzeti Parkok Hete – országszerte, június 5-éig

vadlovak_hortobagy

Vasárnapig valamennyi nemzeti parkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron. Részletes program itt. A budapesti Sas-hegyen például szombaton az ott élő különleges hüllőfajok kerülnek bemutatásra 11 és 14 órától, míg vasárnap a Környezetvédelmi Világnap alkalmából lesznek tematikus túravezetések.

JÚNIUS 4., szombat

Gyerek Sziget szombati program – Hajógyári-sziget, 10:00-18:00 (ingyenes)

Haho_Egyuttes

A színpadon az idén friss lemezzel jelentkező Bogár Muzsika zenekar koncertjével (11 órától) indítják a hétvégét a Gyerek Szigeten, de idén nem csak ők készítettek új albumot, hanem a Hahó Együttes (14:30-tól) is, akik először lépnek fel a fesztivál színpadán, és minden bizonnyal a Rózsi néni, sok a szatyor! c. új lemezről is hallhatunk majd dalokat. Halász Judit 16:30-kor lép színpadra. A Gyerek Paradicsom ezen a hétvégén igazi vizet és virágos tereppé válik, lehet kertészkedni, ültetni, locsolni és persze rengeteget játszani és alkotni a természet adta lehetőségek tárházából. Hasznos infók itt. Ingyenes!

Mondragó játszóház – FSZEK Kőbányai Könyvtár, 10:30 (ingyenes)

MondragoKi ne álmodozna gyerekként arról, hogy lesz egy különleges állata? A Mondragó című meseregény főszereplője, a 11 éves Miró nagyon boldog, amikor megkapja élete első sárkányát. De Mondragó nem olyan, mint amilyennek elképzelte: nem tud repülni, szeleburdi, folyton hatalmasakat tüsszent, miközben az orrából lángok csapnak elő. Ennek ellenére igazi kalandor, aki mindig megtalálja a módját, hogy gazdáját, Mirót kihúzza a csávából. A fordulatokban és cselszövésben bővelkedő könyvet lehetetlen letenni! Légy Te is részese a kalandnak, vegyél részt A nagy próbatételen a Kőbányai Könyvtárban 2016. június 4-én 11 órakor! A kincskeresős, rejtvényes feladatokkal teli játszóházi délelőttre 5-10 év közötti gyerekeket várnak. Érdemes időben érkezni, hiszen aki kiállja a próbát, könyvet és memóriajátékot nyerhet! Részletek itt. A részvétel ingyenes!

Teknős túra – Királyréti Erdei Iskola, 11:00

mocsari_teknos-foto_csonkapeter

A Királyréti tanösvény újabb titkok felfedezésével várja látogatóit idei Teknős túráin. A Börzsönyt megismerni vágyó természetjárók barangolhatnak erdőben, átkelhetnek hegyi patakon, láthatnak különleges helyeket, növényeket és állatokat. A séta alkalmat nyújt a védett mocsári teknősök életének részletesebb tanulmányozására. Teljes árú: 750 Ft/fő, kedvezményes: 500 Ft/fő.

Színes Egér: Limlom-ékszerek, újrahasznosítás Vadászy Eszterrel – Két Egér könyvesbolt, 11:00

limlom

Hozhatsz magaddal már nem hordott vagy lyukas, szakadt pólót vagy egyéb ruhadarabot, anyagot, amit alapanyagként használhatunk és gyöngyöt készíthetünk belőle. Nincs szebb ajándék így, a környezetvédelmi világnap környékén, mint egy limlom-ékszer! Belépő: 500 Ft (levásárolható). Részletek itt.

bab

Borbáth Péter-Remsey Dávid: Sündör és Niru – Pagony a Gellért térnél, 11:00
A Sündör és Niru című könyv alapján készült előadás bemutatóján vehettek részt 11 órától a Gellért téri Pagonyban. A program 6 éves kortól ajánlott. A produkció a Csimota Gyerekkönyvkiadó engedélyével, a Manna Kulturális Egyesület támogatásával jött létre. Részletek itt.

Korok Napja – Óbuda, 17:00-21:00 (ingyenes)

korok_napja_obuda

Az Óbudán fellelhető régészeti, építészeti emlékek az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát ölelik fel. Ennek kapcsán szerveződött a fesztivál, látványos, a korokat idéző felvonulással, majd egyéb programokkal. Az Óbudai Turisztikai Egyesület, az Óbudai Kulturális Központ, az Óbudai Múzeum és az Aquincumi Múzeum együttműködésével barangolhatunk az időben. Az étel- és italkínálatról az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont gondoskodik. Részletek itt. Ingyenes!

JÚNIUS 5., vasárnap

Gyerek Olimpia – Szentendre, Skanzen, 10:00-17:00

skanzen_falusi_olimpia_1

Június 5-én játékos vetélkedővel idézik meg a közeledő Olimpia hangulatát a szentendrei Skanzen. Persze egy kis csavarral, igazi népi próbatételekre számíthatnak a résztvevők. A Falusi Olimpia programjaira egyénileg és családosan is nevezhetnek a helyszínen az érdeklődők. A „Családmozgató helyszíneken” tucatnyi mókás feladat közül válogathatnak az érdeklődők: saroglyával történő szénahordás, petrencés rúd kitartása, „liszteszsák” cipelése, csutkadobás az olimpiai karikákba, mocsárjárás, „vízhordás” favödörrel, olimpiai totó, létramászás, koszorúkötés, zokni-, és nemezlabda készítése, kötélverés. A vakmerőbbek akár kipróbálhatják a háthengerlést, a csúszhoppolást vagy akár a nyiktámaszt is. Mindezek közül ötöt teljesítve falusi olimpikon-voltukat igazoló oklevelet kapnak a családok. Belépő: felnőtt 2000 Ft, gyerek 1000 Ft, 6 év alatt ingyenes!

Pöttömkert – Budapest Park 9:00-15:00, (ingyenes)

pöttömkert

Izgalmas programokkal, mesékkel, trambulinnal, állatsimogatóval, kézműves foglalkozással és megannyi más
családi- és gyerekprogrammal készül a Pöttömkert ezen a vasárnapon is. Az eseményáradat a már
ismert napindító jógával kezdődik, ami után Gáll Viki (Ringató) foglalkozásával lehet tovább hangolódni a az Óbudai Danubia Zenekar megannyi izgalmat ígérő koncertjére. Ingyenes!

Nyárköszöntő gyereknap – Lélek Palotája, III. kerület, Lehel utca 15-17., 10:00-18:00 (a belépő adomány jellegű)

nyarkoszonto_lelek_palotaja

„Legyél egy indiai hercegnő, akinek a kegyeiért a turbános hercegek vívnak. Örökítsd meg ezt a pillanatot a fotósarokban! Légy része egy harcművészeti bemutatónak. Ismerd meg játékosan India lenyűgöző, meseszerű világát. Lépj bele egy interaktív indiai színdarabba! Találkozz a gyerekek kedvencével, a varázslatos bűvésszel! Természetesen mindemellett a hagyományos játékokkal is játszhatsz a Lélek Palotájában.” A területen van játszótér, játszóház, pelenkázó, szoptató helyiség és gyerekmosdó is. A felnőtteknek is készülnek pár programlehetőséggel. A belépő adomány jellegű: 0 Ft-tól 1000-2000 Ft-ig/család, bármennyi felajánlást megköszönnek.

Gyerek Sziget vasárnapi program – Hajógyári-sziget, 10:00-18:00 (ingyenes)

aranyszamar_babszinhaz

Vasárnap 11 órától az Aranyszamár Bábszínház előadását nézhetitek meg, majd 12:30-tól táncházzal, 14:30-tól interaktív zenés bábelőadással, 16:30-tól pedig a Makám koncertjével várnak benneteket. Ingyenes!

Gyerekprogramok – Elektrotechnikai Múzeum, 10:00-17:00 (ingyenes)

rendhagyo_fizikaora

Rendhagyó fizikaórával, Brain Box játékkal és izzófestéssel várják a gyerekeket vasárnap az Elektrotechnikai Múzeumban, ahol a legkisebbek is elkezdhetik az ismerkedést az elektromosság és a fizika csodálatos világával. A IX. Judafest Utcafesztivál programjaihoz kapcsolódva a Kazinczy utcai múzeum gyerekprogramokkal készül június 5-én. A nyitvatartási idő alatt megtekinthető az MMKM Elektrotechnikai Múzeum „Hírbe hozzuk magunkat” című új időszaki kiállítása, továbbá a múzeum állandó kiállításai a villamosított háztartás, vasútvillamosítás, világítástechnika témakörében. Belépő: felnőtt: 800 Ft, diák, nyugdíjas: 400 Ft. A szakvezetésre és a foglalkozásokra a honlapon feltüntetett árak érvényesek.

Tour de Bókay – Bókay-kert, 10:00

Tour de Bokay

Június 5-én, immár 3. alkalommal kerül megrendezésre a TOUR DE BÓKAY jótékonysági kerékpáros családi nap, melynek célja a Semmelweis I. sz. Gyermekklinika támogatása. A résztvevők 10 kilométernyi kerékpározással és a támogatói póló megvásárlásával segíthetik a kórház munkáját.

TILOS Maraton Családi és Gyereknap + Komolyzenei nap – Dürer kert, 14 órától (ingyenes)

rutkai_bori_banda

Már 14 órától várnak benneteket a Dürerben a Tilos Maratonon. Lesz kézműves foglalkozás, agyagozással és az újrahasznosítás sem maradhat ki, köszönhetően sok bringabelsőnek. Az Ikaruszban mese és hír felvételeket készíthettek, a Rutkai Bori Banda koncertje (16:30-tól) után pedig kipróbálhatjátok magatokat mint zsonglőr, az INspirál Cirkuszközpont workshopján (17:30-tól).

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
Táboros válogatásunk 1. részét itt, a 2. részt itt olvashatjátok! Játsszatok és nyerjetek 1 hetes turnust Gerencsér Ákos úszó-és sporttáborába, részletek itt.

Era kedvencei: Magyar Nemzeti Parkok Hete, Rutkai Bori Banda a Dürerben, Gyereknap a Lélek Palotájában, Gyerek Olimpia a Skanzenben
Rozi kedvencei: Magyar Nemzeti Parkok Hete, Rendhagyó fizikaóra az Elektrotechnikai Múzeumban