Programajánló – július 4-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Győrkőc Fesztivál – Győr, július 3-5.

Győrkőc Fesztivál, Gönci Barack Vigasság, Gasztroangyal Fesztivál és Derby, Red Bull Air Race, kirándulós programok, egy csipet India a Szekérfesztiválon, Kaláka, Pöttömkert, Vasárnapocska, Balaton-átúszás és Bivalyfesztivál. Mindez rátok vár egy igazán meleg nyári hétvégén! Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Győrkőc Fesztivál – Győr, július 3-5.

Győrkőc Fesztivál Győr, július 3-5. (ingyenes, mosolygós fotó)
A főszervező Vaskakas Bábszínház temérdek levelet kap, hogy szervezzenek a felnőtteknek is hasonló eseményt, de július első hétvégéje kizárólag a gyerekeké Győrben, idén már nyolcadszor. A belépés teljesen ingyenes, csupán egy mosolygós fotót kérnek, amiért cserébe Győrkőckarkötőt kapnak a gyerekek, így ingyenesen vehetnek részt a programokon és próbálhatják ki a játékokat. Természetesen a testvérekről közös fotót is elfogadnak. Részletes program itt.

gonci_barack_vigassag

Gönci Barack Fesztivál Boldogkőváralja, július 4-5.
A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: agyagozhatnak, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a fafaragás és a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket és egészséges ételeket. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn lehetnek, kiadhatják az összes fölös energiájukat és ha kedvük tartja, szétugrálhatják a szalmabála-várat vagy a trambulint! A rendezvényen található higiénikus pelenkázó, lehet náluk bébiételt melegíteni, és akik még nem jöttek le a Tejútról, azokat diszkrét helyen kényelmes fotel várja. Jegyár: 2 napos felnőtt 2950 Ft, 2 napos gyerek 1490 Ft (2-14 év). Egyéb árak itt.

muzsikal_az erdo

„Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok – Kozárd, Galyatető, Kékestető és további helyszínek, június 27.-július 5.
Erdei koncertek és séták, gyerekprogramok, helyi termékek várnak rátok a Mátrában, több helyszínen A részletes program letölthető innen.

derby

Derby és Gasztroangyal Fesztivál – Kincsem Park, július 3-5. (6 év alatt ingyenes)
A Derby és Gasztroangyal Fesztiválon vár benneteket az a sok gazda és termelő, akikkel tavaly is találkozhattatok. Természetesen idén is ott lesz néhány remek borász, újdonságként pedig belekóstolhattok a legjobb vidéki éttermek kínálatába is. Emellett egész nap zajlanak majd a bemutatók, egyéb programok és a lovas futamok, melyekre természetesen fogadni is lehet. Belépő: felnőtt 1600 Ft, diák (6-18 év) 1000 Ft, 6 év alatt ingyenes!

VinCE

VinCE Balaton és Kékszalag vitorlásverseny – Balatonfüred, július 2-5. (ingyenes)
VinCE Balaton, vagyis regionális ételek, válogatott, válogatott, minőségi borok, kézműves sörök és pálinka – minőségi kiállítók lepik el ezen a hétvégén a Tagore sétányt. Emellett ingyenes koncertekkel is várnak benneteket. Fellép majd Szatmári Juli együttese, Szabó Balázs Bandája, a Budapest Voices, a Bohemian Betyars és még sokan mások. Július 2-án, 9 órakor hatszáz hajóval, mintegy háromezer vitorlázóval rajtol a Kékszalag mezőnye a móló elől, hogy végig vitorlázza a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távot. A Kékszalag éjszakáján ezúttal is érdekes programok lesznek a parton, illetve napközben a gyerekeknek is indítanak versenyszámot. Ingyenes!

redbull_air_race_budapest

Red Bull Air Race – Dunapart, július 4-5. (csak a VIP helyek fizetősek)
A világ legjobb pilótái 2009 óta nem cikáztak Budapest festői környezetében, azonban 2015-ben ismét beveszik a város légterét. A város két oldala Buda és Pest között a Duna fölött kerül megrendezésre a verseny, melyet az érdeklődők a Duna partjáról követhetnek figyelemmel.

JÚLIUS 4., szombat

A-Sas-hegy-hüllői_Sas-hegyi-Látogatóközpont

A Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, 10:00
Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A válaszokra a túra során fény derül. Túra hossza, időtartama: 850 m, 1,5 óra. Részvételi díj: teljes árú: 950 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő, gyermek: 600 Ft/fő. Információ: Kremnicsán János, +36 30 408 4370, sashegy@dinpig.hu

szekerfesztival

Szekérfesztivál Budapest, József nádor tér-Városliget, július 4. (ingyenes)
Idén július 4-én rendezik meg a Szekérfesztivált, amikor bárki húzhatja Krisna szekerét. Az ünnepi menet énekesekkel, táncosokkal, mutatványosokkal és lovasokkal délelőtt 10 órakor indul a József Nádor térről a Hősök tere felé. A Városligetben a főváros legnagyobb keleti karneválja, az egésznapos India Fesztivál várja a vendégeket. Ingyenes!

balatonatuszas

Balaton-átúszás – Révfülüp-Balatonboglár
A 2015 évi Balaton-átúszás a kedvező idő esetén július 4-én szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak július 4-én reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

SZENT-ISTVÁN-KIRÁLY-SZEGFŰ

Túra a Szent István király-szegfű birodalmában – Sas-hegyi Látogatóközpont, 16:00
Az év vadvirágai idén a fehér szegfüvek. Közéjük tartozik az István király-szegfű is, amit sok misztikum övez. Honnan kapta nevét? Hogyan történik a beporzása? A túra során sok más érdekesség mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphattok. Túra hossza, időtartama: 850 m, 1 óra. Részvételi díj: teljes árú: 950 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő, gyermek: 600 Ft/fő. Információ: Kremnicsán János, +36 30 408 4370, sashegy@dinpig.hu.

JÚLIUS 5., vasárnap

kalak_trio_allatok

Kaláka: Három székláb – Kobuci, 10:30
A Kaláka legkedveltebb gyerekdarabjaiból áll majd a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok a sokak által kedvelt lemezek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) darabjai. A Kaláka muzsikusai bemutatják érdekes hangszereiket, lehet együtt énekelni, együtt szajkó módra verset mondani és még közösen muzsikálni is. Jegyár: 1200 Ft.

aurora_gyerekfesztival

Vasárnapocska Gyerekfesztivál – Auróra, 11:00-17:00 (ingyenes, de adományokat elfogadnak)
Július 5-én az egész nap a tiétek! A fesztiválon Auróra és legénysége, szeretettel, sok-sok játékkal és nevetéssel vár mindenkit a fedélzeten! Lesz diavetítés, táncház, kézműves foglalkozások és sok-sok játék. Részletek itt. Ingyenes!

pöttömkert

Pöttömkert – Budapest Park, 10:00-17:00 (ingyenes)
Napindító jógával, Kerekítő foglalkozással, az Apacuka koncertjével, játékokkal és foglalkozásokkal, ruha- és játékgyűjtő akcióval vár benneteket a Pöttömkert ezen a vasárnapon is. Ingyenes!

kenutura

Kenuval a szentendrei Duna-ágon – Kisoroszi, Rácz Fogadó,10:00-13:00
Kisorosziból a folyás irányában evezhettek le a Tahi hídfőig. Útközben megismerkedhettek a folyópart élővilágával, természeti értékeivel. Előzetes bejelentkezés szükséges, amely 2 nappal a program előtt lezárul. Találkozás: 10.00, Kisoroszi, a Rácz Fogadó előtt (Hősök tere 3.)
Túra hossza, időtartama: 10 km, 3,5 óra. Részvételi díj: teljes árú: 2500 Ft/fő, kedvezményes: 1800 Ft/fő. Információ: Tomcsányi Zsófia, +36 30 640 4474, rendezveny@dinpi.hu.

Bivalyok_SomlaiSzilárd

Bivalyfesztivál – Kápolnapuszta, 9:00-19:00
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Kápolnapusztára, a Bivalyrezervátumba. A fesztiválon kézműves foglalkozások és kirakodóvásár is lesz. Ha arra jártok ne hagyjátok ki a Kányavári-szigetet sem, amely ingyenesen látogatható 🙂

sashegy

Mediterrán Vasárnap – Kisállat-bemutató: Galambröptetés a Sas-hegyen, Sas-hegyi Látogatóközpont, 18:00-19:00
Az alkalmazkodás mesterei és a Kiskerti ornitológia c. kisállat-bemutatók után a Állati Jó Bemutató ismét a Sas-hegyen! A sas-hegyi kisállat-bemutatók izgalmas színfoltjaként ezúttal a galambokkal, postagalambokkal kerülhetünk közelebbi ismeretségbe. Az előadás végén galambröptetéssel várják látogatókat. Részvételi díj: teljes árú: 1400 Ft/fő, kedvezményes: 700 Ft/fő, családi: 3500 Ft. Információ: Kremnicsán János,+36 30 408 4370, sashegy@dinpig.hu

Nézzétek meg legújabb nyári mozis-filmes válogatásunkat, illetve 12 kihagyhatatlan júliusi fesztivál összeállításunkat is!

Era kedvencei: Győrkőc Fesztivál, Szekérfesztivál, Bivalyfesztivál, Kaláka a Kobuciban
Rozi kedvencei: Győrkőc Fesztivál, Kaláka a Kobuciban, Gönci Barack Fesztivál