Programajánló – júl. 24-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magneses-halak

Ezen a hétvégén, aki teheti Veszprém-Tihany-Kapolcs területet jelölje meg célpontnak, hiszen annyi jó program lesz arrafelé, hogy felsorolni is nehéz lenne. Veszprémben Utcazene Fesztivállal, Tihanyban az ART Placcal, Kapolcs környékén pedig a Művészetek Völgyével és jobbnál jobb programmal várnak rátok, de lesz még kertészkedés, 360 Kölyök Bár, nosztalgia járatok, dinó felfedező kirándulás és erdei vasutas programok is. A melegre való tekintettel, próbáljátok ki valamelyiket kedvenc fagyizóink közül 😉 Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

artplacc_2014

ARTPlacc Tihany, július 22-26. (12 év alatt ingyenes)
AZ ARTPlacc egy ötnapos kortárs művészeti kerti parti a Balaton egyik legszebb helyszínén, a tihanyi rév melletti folyamatosan épülő művészeti parkban. Képzőművészet, design, film, színház, zene, irodalom és gasztronómia. Lampionok, függőágyak, balatoni étel-ital, nappal piknik hangulat, napnyugtától dj-k és buli a fák alatt a parti homokban. A délután a szakmai beszélgetéseké, a gyerekszínházi és egyéb családi programoké, melyek aztán, az éjszaka közeledtével folyamatosan váltanak át a szórakozásba. Napijegy 1500 Ft, 12 év alatt ingyenes!

 

veszprem_utcazene-fesztiva2015

Veszprémi Utcazene Fesztivál július 22-25. (ingyenes)
„A veszprémi gyerekeknél a „mi leszel ha nagy leszel?” kérdésre az UTCAZENÉSZ is gyakori válasz, így könnyen elképzelhető, hogy tíz év múlva felhívásra sem lesz szükségünk ahhoz, hogy megtaláljuk a legjobbat… :)” 2015-ben is vár benneteket Veszprém, ahol minden sarkon zenél majd valaki. Igazi vidám bulizós esemény nem csak felnőtteknek, hiszen a környéken rengeteg látnivaló is van többek között az Állatkert, új játszótér stb. Ingyenes!

művészetek_völgye_2015

Művészetek Völgye – július 24. – augusztus 2. (10 éves korig ingyenes)
Ez egy olyan fesztivál, ahova gyerekekkel is bátran nekivághattok, hiszen rengeteg program várja őket is, sőt idén 9-14 éveseknek Völgy tábort is rendeznek. A programot lehetetlenség felsorolni, inkább töltsétek le innen. Napijegy: 3600 Ft-4000 Ft. 10 éves korig ingyenes!

gelateria_pomo_doro_02

A legjobb budapesti fagyi nyomában
Egy kedvencet nem tudnánk kiemelni, mindegyiket szeretjük 🙂 Régi nagy klasszikusok, „fagyiláncok”, családi vállalkozások, olasz különlegességek és a reneszánszát élő jégnyalóka. Nagy fagyikörkép a Minimatinétól!

JÚLIUS 24., péntek

kalaka_versudvar

15 órakor nyitja meg a Kaláka Versudvart koncertjével maga a Kaláka zenekar és ezzel kezdetét veszi a több mint egy hetes programkavalkád a Művészetek Völgyében.

JÚLIUS 25., szombat

Kemencei Kisvasút Napja – Börzsöny, Kemencen

Kemencei Kisvasút Napja – Börzsöny, Kemence
Az elmúlt években megszokottak szerint július utolsó szombatján ismét megrendezik a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaik közt járműbemutató, lóvasút bemutató (szőrös dízel) és modellbemutató is megtalálható. A MÁV-START Zrt. a rendezvényre utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Szob állomásra. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt visszautazás előtt lebélyegeztetik, a bélyegzéshez az alkalmi menettérti jegy tulajdonosának be kell mutatnia a kisvasúti programra szóló részvételi jegyet.

szamoca_kiskertesz

Szamóca-kiskertész tanoda – Füvészkert, 10:00 és 11:15 (bejelentkezés szükséges)
Vizes pancsolás és kertészkedés kánikulában. Vízinövények és saját tó akár a teraszodon. Ezután a forró hét után ez igazán jól hangzik 🙂 Belépő: 1500 Ft/gyerek (3-12 éves gyerekeket várnak.) A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni.

diafkim vetites_mesemuzeum

Diafilmek a Mesemúzeumban – Mesemúzeum, 11:00
Kicsi mesék a Mesemúzeumban: Hüvelyk Matyi, Kicsi dió, A kis gömböc, Pöttöm Panna. Ajánlott korosztály: 4-8 éves korig. Jegyár: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

Családi napok – Királyréti Erdei Iskola

Családi napok – Királyréti Erdei Iskola, 11:00 és 14:00 (bejelentkezéssel)
A Családi napok tovább folytatódnak Királyréten. Mindenkit szeretettel várnak keddtől szombatig 11 órakor és 14 órakor, aki szívesen megismerkednének a lepkékkel és a repülő virágokkal. Jegyár: 1500 Ft/család. Bejelentkezés szükséges

kalaka_versudvar_02

Művészetek Völgye gyerekeknek is!
Néhány gyerekprogramot muszáj kiemelnünk a bőséges kínálatból. Szombaton 10 órától Kerekítő lesz a Kaláka Versudvarban és Höcögtető az Elevenkertben, 10 órától a Skandináv Házzal nyomozhattok a Momentán udvarban, 11 órától a Design Terminál vár benneteket kreatív foglalkozással. 12 órától Hajós András és a Modern Art Orchestra lép fel a róluk elnevezett udvarban, de lesz még pajta mozi, népdal tanulás, délután Ringató és sok más program a Kolibri Kiadó szervezésében a Harcsa Veronika udvarban és akkor még a felnőtteknek szóló szuper programokat felsorolni sem tudjuk. Itt tudtok keresni a programok között. Napijegy: 3600 Ft-4000 Ft. 10 éves korig ingyenes!

verakornel

ARTplacc Kids – Tihany
Az ARTplacc gyerekrészlegén szombaton 10 órától ti is szerkeszthetitek a Csodaceruza magazint, majd 11 órától Tarján-Mogyoró: Kuruttyoló békakirály című színházi előadását láthatjátok, 17 órától játékos tárlatvezetéssel, 18:30-tól Az Apró Színház előadásával várnak benneteket.

latogatok_az_iharkuti_lelohelyen_a_nyilt_napon_2014

Dinó Expo és nyílt nap – Iharkút
A nyílt napok keretében a nagyközönség megnézheti az iharkúti dinoszaurusz-lelőhelyet és az ott folyó ásatási munkálatokat. A lelőhely szomszédságban lévő településeken (Németbánya, Bakonyjákó) megrendezett DinoExpo keretein belül a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz kapcsolódó programokkal várnak benneteket. Minden a rendezvényre megváltott jeggyel, vagy ott elköltött forinttal támogatjátok a bakonyi dinoszaurusz-kutatásokat. Részletek és regisztráció itt.

Nosztalgiatroli

Nosztalgia troli – Csáktornya park-Kossuth Lajos tér
Szombaton 74-78-70-es vonalon a Csáktornya park – Kossuth Lajos tér között nosztalgia trolibusz közlekedik. Menetrend itt. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

JÚLIUS 26., vasárnap

wood-toy-eperfa

ART Placc Kids – Tihany
Vasárnap 11 órától Tarján-Mogyoró: Kuruttyoló békakirály c. színházi előadását láthatjátok, 17 órától Eperfa workshoppal, 18 órától zenés foglalkozással, 18:30-tól az Apró Színház előadásával várnak benneteket.

360Bar360 Kölyök Bár – Bp., 360 Bár (Andrássy út 39.), 15:00-18:00 (ingyenes)
„Ha a felnőtteknek lehet bározgatni vasárnap délután, akkor bizony a kölyköket sem hagyhatjuk ki ebből a mókából. Fogjuk a mini shakereket, feltolunk egy fagylaltos kocsit és kicsik és nagyok együtt próbálhatják ki, milyen egy egész napos BÁR játszóház.” Ezt meg kell néznünk 🙂 Gyerekbuli a város felett: limonádé és jégkrém készítés, fagylalt gombócolás a Kedveskrémmel, kreatív sarok és gyerek jóga (ez utóbbi 17 órától, ha tudtok, vigyetek magatokkal jóga matracot, de korlátozott számban pokrócot tudnak biztosítani). Bővebben itt. Ingyenes!

zsuzsi_kisvonat

133. éves a Zsuzsi Erdei Vasút – Debrecen
A nyüzsgő városi életet hátrahagyva puszták, fenyvesek, tölgyesek, akácosok, erdei iskola, tanösvény, halastó, kilátó vár benneteket a Zsuzsi kisvonat születésnapján. Menetrend itt.

nosztalgia

Favázas nosztalgia villamos – Móricz Zsigmond körtér-Kamaraerdő
Favázas nosztalgia villamos közlekedik ezen a vasárnapon a Móricz Zsigmond körtér és a Kamaraerdei Ifjúsági park között. Menetrend itt. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

Akinek ez nem elég, válogathat top15 budapesti program közül is. Jövő héten jön a következő rész 😉

Era kedvencei: ARTplacc Tihany, Veszprémi Utcazene Fesztivál, Művészetek Völgye, 360 Gyerek Bár
Rozi kedvencei: ARTplacc Tihany, Veszprémi Utcazene Fesztivál, nosztalgia járatok