Programajánló – jan. 16-17.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

pottyos_nap_pim

Talán megérkezik újra a hó, talán nem, de jó programokat ezen a hétvégén is találtok ajánlónkban. Megnyílik a Gateway to Space kiállítás a Millenárison, emellett több mesés program is lesz városszerte: Pompom a Puskinban, magyar népmesék a Mesemúzeumban, Danny Bain könyvbemutató a Két Egérben, Téli mesék a Jurányiban. Mosó Masa és Pöttyös Panni vár benneteket vasárnap a Petőfi Irodalmi Múzeumban, de lesz még hangszerbemutató a MOM-ban és koncert kicsiknek a Zeneházban. Programajánló a Minimatinétól! Nagyon jó hétvégét kívánunk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

gateway_to_space

Gateway to Space – Millenáris, január 15.- március 15.
A Millenárison 2016. január 15. és március 15. között, 3000 négyzetméternyi területen merülhettek el az űrutazás lélegzetelállító történetében, miközben saját bőrötökön tapasztalhatjátok meg, hogy milyen érzés asztronautának lenni. Hétköznap olcsóbbak a jegyek, amelyeket érdemes előre megváltani, hogy biztos bejussatok. Jegyárak itt.

JANUÁR 16., szombat

pom_pom

Legkisebbek mozija: Pom Pom meséi – Puskin, 10:00
Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél Nektek és Picurnak mindenféle izgalmas figuráról. Jegyár: 700 Ft.

varrotanfolyam_gyerekeknek

Nyitott Műhely – Hagyományok Háza, 10:00-12:00
A Hagyományok Háza nyitott műhelyének új programja azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a varrást, hímzést újra közel hozza a lányokhoz, édesanyákhoz, nagymamákhoz, hogy újra felfedezhessék a kézimunkázásban rejlő örömöt. Az órák tervezett időpontja: 2016. januárjának szombatjain (2016. január 9., 16., 23., 30.) 10:00-12:00 között. A tanfolyam ára: 4 alkalom: 5 000 Ft. Alkalmanként: 1 500 Ft (felnőtt és gyerek belépője egyben) – a tanfolyam alkalmanként is látogatható. Regisztráció: farkas.reka@hagyomanyokhaza.hu.

magyar_nepmesek_02

Magyar népmesék – Mesemúzeum, 11:00
Az autentikus népművészeti és népzenei motívumokat követő Magyar népmesék egyike köré épül a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös gyermekprogramja. Novembertől havonta egyszer egy-egy magyar népmeséhez kapcsolódó programon vehetnek részt a gyerekek a Mesemúzeumban. Legközelebb január 16-án, szombaton délelőtt 11 órakor hangzik el egy történet, majd a közös mesemondást és éneklést követően népi iparművész segítségével a történet hőseit, figuráit készíthetik el a gyerekek.

ez az apu hangja danny mesel

Színes Egér – Kér Egér Könyvesbolt, 11:00 (ingyenes)
Most a Két Egérben is meghallgathatjátok Danny Bain balafonon (elképesztő hangszer!) kísért meséjét, és együtt alkothattok a könyv illusztrátorával, Máray Mariannal. A könyvet a Betűtészta Kiadó jelentette meg 2015 végén. Természetesen megvásárolható és dedikáltatható lesz a rendezvényen. Ingyenes!

gombolo_mupa

Gomboló – A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása, Müpa, 11:00
A helyszín egy varroda, amelyben három lány dolgozik. Mindennap ugyanazt csinálják: ruhákat varrnak és javítanak náluk sokkal gazdagabb emberek számára. Titkon hírnévről és egy szebb, gazdagabb világról álmodoznak. Ám egy nap munka közben életre kel egy kis papírember, aki útnak indul, hogy gombot vásároljon a kabátjára. Ebben a világban, ahol minden eladó, észre sem veszi, hogy minden pénzét elkölti, és éppen a legfontosabb dolgokat felejti el megvenni. Vagy mégsem? Az előadás a Nemzetközi Small Size Days 2015 rendezvénysorozat programja. Ajánlott korosztály: 3-8 év. Jegyár: 1000 Ft.

kacsa

A csúnya kacsa – Jurányi Inkubátorház, 11:00
Mit tehet egy kacsa, ha másnak születik, mint a többiek? Mit tehet egy kacsa, ha elveszti a családját? Mit tehet egy kacsa, ha nem találja a helyét a a világban? HOPPart Társulat – Vaskakas Bábszínház, Markó Róbert – Tengely Gábor: A csúnya kacsa és Hans Christian Andersen A rút kiskacsa című meséje nyomán, Kolozsi Angéla szövegkönyvének felhasználásával készült mesejáték (nem csak) gyerekeknek, 6 éves kortól, zenével. Jegyár: 1500 Ft.

 

JANUÁR 17., vasárnap

mesekoncert_manoknakManó sorozat: Tapintás – Zeneház, 11:00
Tapintható-e a zene? Lehet-e egy dallam puha vagy kemény? Létezik-e a zenében lágy, szúrós, vagy akár göcsörtös, darabos, száraz? A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket. Ajánlott életkor: 3-12 év. Belépő: gyerek 1000 Ft, felnőtt 1300 Ft.

pottyos_nap_csaladi_nap_pim

Pöttyös nap – Petőfi Irodalmi Múzeum, 10:00-12:30 (Az eseményre a nagy érdeklődés miatt lezárult a regisztráció!)
Ki ne ismerné Pöttyös Panni, Kockás Peti, Mosó Masa bájos történeteit, elbűvölő rajzait? Ha mégsem ismernéd őket, akkor se keseredj el, mert január 17-én mindenkinek lehetősége lesz bekukkantani a mesék csodavilágába, sőt saját fantáziavilágának megalkotására. Az ismert mesék életre keltője, F. Györffy Anna (grafikusművész) unokája (Farkas Anna tervezőgrafikus) lesz segítségünkre a Petőfi Irodalmi Múzeum Családi délelőttjén, ahol Mosó Masa egyik történetéhez készíthettek majd illusztrációkat. A kész műalkotásokat pedig, ahogy egy múzeumhoz illik, közösen kiállíthatjátok, elkészítve az első csoportos tárlatot! Aki kedvenc pöttyös tárgyát elviszi vagy pöttyös ruhában érkezik, annak ajándékkal kedveskednek. A foglalkozás mellett lesz még könyvbemutató, koncert is. Belépőjegyek: múzeumi belépőjegy: 800/400 Ft, családi jegy: 2 felnőtt és kiskorú gyermekeik: 1500 Ft, nagycsaládos kedvezmény: 2 felnőtt és min. 3 kiskorú gyermekük: ingyenes. Részvételi szándékotok itt jelezzétek: muzeumped@pim.hu (írjátok oda hány fővel mennétek).

cifra-palota

Cifra Palota – Müpa, 10.00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota ezen a vasárnapon is várja a kicsiket és a nagyobbakat a már jól bejáratott zenei és színpadi programokkal és kreatív foglalkozásokkal. Ingyenes!

Kipp_Kopp_a_hoban

Nefelejcs Bábszínház: Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp a hóban, Puskin, 10:00
Kippkopp, a gesztenyefiú elindul, hogy kalandos útja végén megmentse a madarakat. Nehéz az út, de Kippkopp igazi hős, aki dacol a széllel és a jéggel, mindent megtesz barátaiért. Jegyár: 1200 Ft.

maya_hajoja_studioK

Maya hajója – StúdióK, 11:00
Kaland-játék bábokkal, humorral, zenével, iskolásoknak Picasso képeinek nyomán. Az előadás elnyerte 2015-ben a Színikritikusok Díját a Legjobb gyerek- és ifjúsági előadás kategóriában. Jegyár: 2500 Ft.

teli_mese

Szamárfül Projekt: Téli mesék – Jurányi Inkubátorház, 11:00
Ebben az előadásban nem csak egy, hanem mindjárt két mesét is láthattok. Az egyik a Holle anyó, amit nyilván sokan ismertek, a másik pedig egy kortárs mese, Az elfelejtett lények boltja. Ez utóbbit is nagyon szeretjük. 3-12 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000 Ft.

A ZONGORA_IFJ. BALÁZS JÁNOS KONCERTJE

Hangszerbemutató – MOM, 11:30 (regisztráció, ingyenes)
A megszokottól eltérően Ifj. Balázs János Liszt Ferenc és Junior Prima díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje ezen a napon csak 11:30 órakor lesz, melyre a 3-14 éves gyerekeket is várják. A játékszabályok változatlanok: a belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen.

Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Pöttyös nap a PIM-ben, Gomboló a Müpában, Ez nem az apu hangja könyvbemutató és foglalkozás a Két Egérben
Rozi kedvencei: Pöttyös nap a PIM-ben, Ez nem az apu hangja könyvbemutató és foglalkozás a Két Egérben