Programajánló hétvégére – 2023. június 30. – július 2.

Óriási kavalkád vár rátok ezen a hétvégén Almádiban és Győrben, de nyit a Római-parti Plázs, lesznek koncertek, meseösvény, bábos programok és még elcsíphetitek szentjánosbogár rajzás vagy a levendula szüret utolsó napjait is. Programajánló július első hétvégéjére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál – Balatonalmádi, Öregpark, június 30. – július 2.

Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre. A magyar előadók mellett 10 nemzet összesen 24 nemzetközi produkciója várja a látogatókat június 30. és július 2. között Balatonalmádiban. Részletek itt. Jegyár: felnőtt napijegy 7500 Ft, diák 4000 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes!

Győrkőcfesztivál – Győr, június 30. – július 2. (regisztrációs, ingyenes)

Június 30. és július 2. között ismét egy óriási játszótérré változik Győr városa, ugyanis a Vaskakas Bábszínház ismét megrendezi a Győrkőcfesztivált! Az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválján 10 helyszínen közel 1000 program várja a családokat. Lesznek koncertek, színházi előadások és rengeteg játék a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig. Ingyenes!

Családi pizza workshop a Majomhoz! – Majomhoz – Buda titkos kertje, szombaton és vasárnap 13 órától (regisztrációs)

Ezúttal egy családi pizza workshopra invitálnak benneteket Buda titkos kertjébe. „Közösen nyújtunk, kenünk és szórunk, megismerjük a pizzakészítés minden csínját-bínját, és hogy a ropogósra sült remekműveket legyen mivel leöblíteni, limonádét is készítünk hozzájuk!” A workshopra csemeték és szülők közös jelentkezését várják ‘pizza workshop’ tárggyal az info@amajomhoz.hu címre, írjátok bele a levélbe, hogy hányan mentek és melyik időpontra. Időpontok: július 1. és 2., 13 órától. Részletek itt. Részvételi díj: 5000 Ft/fő, amiben benne van saját készítésű pizzátok és limonádétok.

Nyit a Római-parti Plázs – június 30.- augusztus 20-ig (ingyenes)

 

Természetes környezet, tiszta, gondozott partszakasz, ingyenes ivóvíz, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználat, színes napágyak, kerékpártárolási lehetőség, folyamatos vízminőség-ellenőrzés, UV sugárzás és vízhőmérséklet jelentés, vízimentő-szolgálat, bójákkal kijelölt területű, biztonságos, fürdőzésre alkalmas partszakasz vár rátok június 30-ától a Rómain. Részletek itt. Ingyenes!

JÚNIUS 30., péntek

Muzsikáló Bábok Háza – Magyar Zene Háza, Szabadtéri Színpad és környéke, pénteken 9:00-22:00 (ingyenes)

Június 30-án, pénteken a hazai és a nemzetközi bábművészek legizgalmasabb produkcióit bemutató óriási bábos forgatag várja egész nap a családokat a Magyar Zene Házában Muzsikáló Bábok Háza címmel. Részletek itt. A Bábművészeti Világtalálkozó záróünnepére ingyenes a belépés!

Kojot négy lelke – Kino Cafe Mozi, pénteken 20:00

„Semmi sem örök, csak a föld meg a hegyek.” – A világ legnagyobb animációs filmfesztiválján, Annecy-ben a zsűri díját a napokban elhozó Kojot négy lelke csütörtök és péntek este is látható a Kino Cafe Moziban! Részletek itt.

JÚLIUS 1., szombat

MANÓ SWING KONCERT – Magyar Zene Háza, Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

A Manó Swing zenekar magyar költők gyerekverseit dolgozza fel. Koncertjeiken swing stílusban, nagybőgő és gitár kísérettel szólalnak meg híres magyar költők (Nemes-Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Kányádi Sándor) gyermekversei. A műsor során Laura és Gábor interaktív módon vonja be a gyermekeket a zenélés, éneklés, táncolás örömteli világába, miközben játékosan tanulnak az évszakokról, a természetről, a világ csodáiról. Részletek itt. Ingyenes!

Csukás István – Szántó Viktória: ÁGACSKA – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

A mutatványos bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak a szokott rendben, majd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert, aki tudomásuk szerint, ki tudja őket gyógyítani bajukból. Útjuk során igaz barátságot kötnek, s a történet végére nemcsak a kis állatok, de a nézők, s a játszók is igazi boldogságra lelnek. Részletek itt. Ingyenes!

Mozart, a csokigolyók sztárja – Danubia Szalon, Óbuda, Flórián tér 3., szombaton 10:30

Rendhagyó Mozart-portré gyerekeknekHa léteznek abszolút „sztárok” a zeneszerzők között, Mozart biztosan rajta van a toplistán. Művein túl személyisége is számtalan alkotót vagy akár csokoládégyárost megihletett – nem véletlenül. Július 1-én délelőtt Hámori Máté karmester és a Danubia Zenekar sok vidámsággal mutatja be Mozart változó zenei világát a gyermekkori zsengéktől egészen a Requiem drámájáig a budapesti Danubia Szalonban. Az előadáson a legismertebb szerzemények mellett Mozart életét és személyiségét is megismerhetik a legkisebbek lendületes, szórakoztató és élvezetes formában. Levélrészletek, idézetek, mókás anekdoták avatják be a gyerekeket a Mozart-titokba, az előadás után biztosan minden hallgató magával visz egy kis szeletet a háromszáz éve tartó Mozart-varázslatból. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft.

MESE PIKNIK – családi délelőtt az Ócsai Tájháznál, szombaton 10:30-13:30 (regisztrációs)

„A diófa árnyékában elmeséljük, hogy mit művelnek a szatócs manók, hogy milyen csodálatos anyag a fa és a népmesék közül is válogatunk olyan történeteket, amelyekben varázslatos események történnek a fával. A mesék között szabad játékra lesz lehetősége a gyerekeknek, miközben családtagoknak piknik helyet biztosítunk a szőlő lugasok árnyékában. A népmese-foglalkozást követően a családok batyut bonthatnak és a lugasok alatt piknikezhetnek 13.30-ig. Az ételt, italt mindenki maga hozza, mi a helyszínt biztosítjuk.” A program ideje alatt a tájházegyüttes épületei is látogathatók a résztvevők számára. Részletek itt. Jegyár: gyermekeknek (3-12 évesek): 3.500 Ft/gyermek, 3 év alatt: 100 Ft/gyermek, felnőtt családtagoknak és 12 éve feletti gyerekeknek: 1650 Ft/fő.

Kenyérlelke fesztivál – Veszprém, Óváros tér, szombaton 10:00-17:00

A találkozó több okból kerül megrendezésre. Az első és legfontosabb, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat és versenyt is rendeznek. Részletek itt. Ingyenes!

Fények játéka az éjszakában – Tata, Cseke-tó, szombaton 19:00 (regisztrációs)

Az esti felfedező séta során körbejárhatjuk a Cseke-tavat. Megismerkedhetünk történetével és a környezetének kulturális örökségével. A túra végén a teljes sötétben megérkezünk a tóparti öreg erdőbe, ahol hallgathatjuk a rejtelmes állathangokat és körülöttünk megjelennek a szentjánosbogarak. Előzetes bejelentkezés szükséges! Részletek itt. Jegyár: 1400-2200 Ft.

JÚLIUS 2., vasárnap

Illaberek Bábszínház ROBIN HOOD – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? A tréfára mindig kész, szabadságszerető bujdosók történetei 800 éve köztünk élnek és most a tisztelt nagyérdeműhöz is elérnek. Az interaktív előadást, amely a vásári bábjátékok hagyományaiból merít, 5 éves kortól ajánlják az alkotók. Mi nagyon szerettük ezt az előadást, rengeteget nevettünk! Részletek itt. Ingyenes!

V. Nyárindító Gyermekfesztivál – Családi nap Simonpusztán – Érd, Nemzeti Lovaskultúra Központ, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Kisállat simogató, népi játszótér, kézműves kirakodó vásár, sétakocsikázás, kézműves foglalkozás, játékos ügyességi családi vetélkedő, interaktív kutyásbemutató vár rátok. Részletek itt. Ingyenes!

Családi társasjátékos vasárnap – Board Game Café, vasárnap 12:00-18:00

Szeretnék, ha a mai gyerekek is átélnék ezt a feledhetetlen élményt, ezért a vasárnapok családi vasárnapok náluk, vagyis minden 14 év alatti gyerek, aki vasárnap dél és délután hat óra között családjával érkezik hozzánk, vendégük a játékra. Részletek itt. Ekkor csak a 14 év felettiektől kérik el a szokásos, 3 órára szóló 950 Ft/fő játékdíjat.

A vándorló palota – Bem mozi, vasárnap 17:00

Hayao Miyazaki 2004-ben készült mesés filmje a Bem mozi műsorán. Részletek itt. Jegyár: 1600 Ft.