Programajánló február 4-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Harlekin Bábszínház: A három kismalac

Ezen a hétvégén ingyenes a Budapesti Állatkert a gyerekeknek a Mackófesztiválon, de kezdődnek a farsangi programok, illetve egyéb mulatságok is várnak rátok városszerte. Válogassatok a hétvégi ajánló kínálatából, ahol találtok a hangszersimogatótól kezdve a diafilmeken át a koncertekig sokféle programot.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mackófesztivál – Fővárosi Állat- és Növénykert – csütörtöktől vasárnapig (14 éves kor alatt ingyenes)

Idén is Mackófesztivállal várnak benneteket az Állatkertben február 2. és 5. között. Brummogó kismackóknak 14 év alatt ingyenes lesz a belépés, illetve számos izgalmas programmal is készülnek. A csütörtöktől vasárnapig tartó fesztiválon kézműves foglalkozás, maci fotózás és „Légy ott” programok, hétvégén pedig arcfestés és színpadi programok is lesznek. Részletek itt. 14 év alatt ingyenes!

FEBRUÁR 4., szombat

Mese Habbal / Szalóki Ági trio / színház-zene-játék – Jurányi, szombaton 10:00-13:00

A Jurányi Ház családbarát programsorozatában minden korosztály rátalálhat a neki megfelelő programra, kicsiknek Mocorgók, nagyobbaknak SzínMűVeletek a Pagony Kiadóval és a Színház és Filmművészeti Egyetemmel, vagy kézműveskedés a Kisladikkal. Zenei élmény kedvenc gyerekzenekarokkal. 11 órától fellép Szalóki Ági. Részletek itt. Belépő: 1500 Ft/fő.

Farsangi meseválogatás – Puskin, szombaton 10:00

Mirr-Murr, a kandúr, A kockásfülű nyúl, Frakk, a macskák réme farsangi témájú részei forognak a Puskin Kuckóban ezen a szombat délelőttön. Jegyár: 800 Ft.

Harlekin Bábszínház: A három kismalac – MOM, szombaton 10:30

Mese az összetartozás mindent elsöprő erejéről, azaz mese a három kismalacról, akik túljártak a gonosz farkas eszén. Látvány és zene gazdagítja a bábjátékot, derűvel, mókával, kacagással és sok-sok izgalommal. Jegyár: 500 Ft, 300 Ft/kísérő

Megvan már a pótfüled? – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Pedig farsang idején bármikor szükség lehet rá. Most szombaton fejre tehető egér-, kutya-, macska-, szamár-, stb. füleket készíthettek. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

Csiribiri farsangi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Füled érjen bokáig! – A Góbi Rita Társulat vidám, zenés, táncos előadása, Sziamia! – az Eszter-lánc mesezenekar farsangi koncertje és kézműves játszóház is vár rátok ezen a vidám délutánon. Jegyár: 700 Ft.

Hangszersimogató – Óbuda, 3K, szombaton 15:30

Hangszersimogató

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára, a Makám együttes énekesnője. Jegyár: 800 Ft.

Tarisznyás túrák – Természettudományi Múzeum, szombaton egész nap

Gyerekek és szüleik, nagyszüleik együtt indulhatnak el az épület kincseinek, érdekességeinek felkutatására, a Bálnától a bárkáig, A magyar dinók nyomában vagy az Idősebbek is elkezdhetik útvonalakon. A múzeumi tarisznyában megtaláljátok a felfedező úthoz szükséges kellékeket, pl. távcsövet, nagyítót, mérőszalagot, és a játéklapot. Ajánlott korosztály: óvodások, alsósok és felnőtt kísérőik.
Részvételi díj: 300 Ft. A túrafelszerelésért (tarisznya, távcső, nagyító…) 2000 Ft kauciót kérnek, amit a felfedező út végén, a felszerelés leadása után visszaadnak. A tarisznyás túrák februárban is folytatódnak: 11-én, 12-én és 26-án várják a kalandorokat. Múzeumi belépő váltása szükséges!

FEBRUÁR 5., vasárnap

Nyílt nap – Inspirál Cirkusz Központ, vasárnap 10 órától (ingyenes, adományt elfogadnak)

Inspirál Cirkusz Központ

Bemutató órák, egész napos szabad gyakorlás a többi teremben, finomságok a büfében és tombola vár rátok. A program ingyenes, de adománnyal támogathatjátok az INspirál még mindig aktuális fűtéskampány-hitelének visszafizetését. Részletek itt.

Kolompos – Klauzál Ház, vasárnap 10:00

Itt a farsang, áll a bál. Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokásokkal, játékokkal, táncos, ügyességi vetélkedőkkel találkozhattok a kolompos farsangi programjában. A Kolompos együttes koncertjein várják a jelmezbe öltözött kisebbeket és nagyobbakat.

Belvárosi Betyárok lemezbemutató – Puskin, vasárnap 10:00

játékos, irodalmi ihletésű dalszövegekre írt dalok átkalauzolják a kicsiket különböző népek zenéin és olyan alapműfajokon, mint a magyar népzene, a bluegrass, a country vagy épp a reggae. Részletek itt. Jegyár: 1650 Ft.

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A család apraját és nagyját megmozgató ingyenes program 10 és 13 óra között vár benneteket. Téma: Afroamerika és az Újvilág lesz. Részletek itt. Ingyenes!

Mozog is meg nem is – farsangi jelmezes diafilm vetítés – Art&Cinema, vasárnap 11:00 (játék 10 órától)

Vaskakas, vagy amit akartok - farsangi mese

Öltözz kedvenc diafilm hősöd jelmezébe (akár csak szimbolikusan) és játssz együtt a színészekkel. Sok móka és kacagás vár rád. A jelmezben érkezettek ajándékban részesülnek! 11 órától pedig a következő filmeket vetítik: Sünik és a csúnya kislány, Vaskakas, vagy amit akartok, Történetek Mátyás királyról, Hófoltmese, Ki táncol Lukréciával? – rajzfilm. Belépő: 600 Ft/fő (a belépőjegy teljes értékben levásárolható a helyszínen – egy diafilm vásárlásakor egy belépőjegy/kupon használható fel). Jegyek előrendelhetőek a mozi telefonszámán: +36 20 239 1575

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – MOM, vasárnap 11:00

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

A zenekar 10. születésnapjára elkészült a Bumm, Bumm, Bumm! című új zenei anyag, amely követve a hagyományokat, irodalmi szövegekkel és dalokkal köszönti a régi és az új rajongókat. A kerek évforduló alkalmat ad egy kis összegzésre. Születés, szerelem, emberség, elfogadás, ünneplés. Gondolatébresztő témák, melyeknek nem titkolt célja, hogy ne csak passzív hallgatókra találjanak a dalok, hanem valódi befogadókra. Belépő: 2000 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni.

Era kedvencei: Mackófesztivál, Hangszersimogató a 3K-ban
Rozi kedvencei: Hangszersimogató a 3K-ban, Nyílt nap az Inspirál Cirkusz Központ, Három kismalac a MOM-ban