Programajánló – február 17-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Farsangi mulatság a Millipopban, a Csizmás Kandúr Játszóházban és a Két Egér Könyvesboltban, kuckóépítés a Kassák Múzeumban, világjáró gyerekek a Deák17-ben, jazz játszótér, Bonbon matiné és további szuper programok várnak rátok ezen a hétvégén is. Íme a programajánló!

FEBRUÁR 17., péntek

Farsangi maszkkészítés és télűzés – egészen másképp a KACs Műhellyel – Kisgombos, pénteken 17:00-18:30

A KACs Műhely a farsangi témát egy különleges foglalkozás keretében járja körbe. Egy igazán izgalmas és rendhagyó télűző foglalkozásra hívja azokat a gyerekeket, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól, megszállottan szeretnek rajzolni, ismerik a kalapácsot, valamint nyitottak az újdonságokra és kellő humorral is fel vannak vértezve. A részvételi díj: 2500 Ft/ fő. Tesókedvezmény: testvérenként -10%. 8 éves kortól ajánlott.

Álarcosbál a Millipopban – Millipop Mosolygyár, pénteken 18 órától éjfélig

Jelmezes felvonulás, bűvész show, álarckészítés, jelmezes örömtánc, akadályverseny, fánkevő-verseny, kincskeresés, lufieső és sok más meglepetés. A Millipop Álarcosbálja rengeteg izgalmat tartogat. Belépő: 7900 Ft.

FEBRUÁR 18., szombat

Madárgyűrűzés a Jági-tónál – Pilisszentiván, találkozó: Sportpálya, Villa Negra, szombaton 9:00

Télen a Jági-tónál kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismerkedjünk az etetők gyakori madaraival, téli madárgyűrűzési-bemutatót tartanak. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatják ma is? Aki ellátogat programra, ezekre a kérdésekre is választ kaphat. 1km-es könnyű túra. Teljes árú: 1000 Ft/fő, kedvezményes/családi: 600 Ft/fő, diákcsoport (10 főtől): 400 Ft/fő.

Világjáró gyerekek: Kína – Deák 17 Galéria, szombaton 9:30-12:30 (ingyenes, regisztráció szükséges)

Február 18-án a Világjáró gyerekek matinéján Kína kapja a főszerepet. Az apropó pedig nem más, mint a kínai újév. Ismerjétek meg jobban az óriási ország kultúráját, meséit és játékait az ország szakértői és természetesen a Budapesten élő kínai közösség tagjainak segítségével. Ezúttal bejelentkezés szükséges, de a belépés továbbra is ingyenes. Regisztráció: deak17galeria@gmail.com. Tárgy legyen: kínai gyereknap. Jelöljétek meg, hogy hány fővel (felnőtt, gyerek) érkeztek.

Bonbon matiné: Fehérlófia – MOM, szombaton 9:30

A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára. Dobszay-Meskó Ilona, kortárs zeneszerzőnő és Tarr Ferenc, szövegíró ezért is döntött úgy, hogy a csodás meséből modern hangzású zenejátékot készít. Jegyár: 2000 Ft.

Minimál lakhatás Családi nap – Kassák Múzeum, szombaton 10:00-13:00

„Miközben a gyerekekkel kuckót, bunkert és sátrat építünk a kiállítótérben, közösen gondolkodunk arról, mi az a legkisebb tér, amiben otthont teremthetünk. Megbeszéljük, mit jelent a minimál lakhatás: hogyan éltek eleink a jurtában; ma mivel tesszük komfortossá a kempingsátrunkat; miként változtak a mobil otthonok a szekérkaravántól a lakókocsiig, a kunyhótól, parasztháztól és a szociális lakásoktól az egyszerű garzonig. Nem feledkezünk meg arról sem, mikor kényszer és mikor luxus a mini lakás. És mi van ha nincs hajlék a fejünk fölött?” Remek családi program szombat délelőtt a Kassák Múzeumban a Tettek ideje. Lakhatási mozgalmak a 20. században című időszaki kiállításhoz kapcsolódva. Belépődíj: 600 Ft, családi jegy: 1800 Ft.

Agymanók – Puskin, szombaton 10:00

A Puskin mozi újra műsorára tűzte erre a szombatra az Agymanókat, aki még nem látta most pótolhatja. A tinédzserkor gyakran döcögős és akadályokkal teli. Nincs ez másként a fiatal lány, Riley esetében sem, akinek csendes, kertvárosi élete a feje tetejére áll, amikor édesapja a nyüzsgő San Franciscóban kap munkát. A film 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 800 Ft.

Jazz játszótér – Zeneakadémia, szombaton 11:00

Bacsó Kristóf (szaxofon), Tálas Áron (zongora), valamint ütőhangszeren játszik és mesél Dés András 11 órától a Zeneakadémián. Jegyár: 1200 Ft.

Papírtapír Nagy Diával – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

„Vágunk, hajtogatunk, színezünk – egyszerű formákból papírállatokat. Vendégünk Nagy Diána, a remek illusztrátor és krumplimacihorgoló.” A kisebbeknek szülői segítségre is szükségük lehet a foglalkozáson, de szeretettel várják őket is. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

Skandináv farsang és jelmezverseny – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 14:00-17:00 (ingyenes, regisztrációs)

Segítsetek 2017-ben is elűzni a telet a Skandináv Ház farsangi gyereklubján! Újból itt a lehetőség, hogy beöltözzetek kedvenc skandináv mesefigurátoknak, karaktereteknek és megmutassátok szuper jelmezeteket a nagyérdekű publikumnak a jelmezes felvonulásunk során. A jókedvű délutánon nem maradhat el a közös kézműves foglalkozás sem a Két Egér Könyvesboltban. A belépés díjtalan, viszont a bt@skandinavhaz.hu e-mail címen kell regisztrálni.

Farsangi mulatság – Csizmás Kandúr Játszóház, szombaton 10:00-20:00

Február 18-án sokféle programmal várnak benneteket a Csizmás Farsangi Mulatságán 10 és 20 óra között. A programra 1500 Ft a gyerekbelépő, az 1. kísérőnek ingyenes, a 2. kísérőnek 400 Ft, a különböző foglalkozásokat 400 Ft-os kuponnal lehet látogatni.

Bazsó és Borka – Jurányi, szombaton 16:00

Bazsó és Borka ikertestvérek. Nincs is annál jobb, mikor egy gyereknek mindig van kivel együtt játszani! Gondolják a felnőttek. Bazsó és Borka azonban ezt egészen másképp gondolja. 3-10 évig ajánlott. Jegyár: 1300 Ft.

FEBRUÁR 19., vasárnap

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, vasárnap 10:00-13:00

Ókori birodalmak elevenednek meg ezúttal a Cifra Palotában. A táncos lábúakat pedig a szintén ingyenes Hetedhét Táncház várja 11 órától szilágysági táncokkal és hegedűvel. Ingyenes!

Farsangi Minimax Hajó: Apacuka koncert – Batthyány tér, 2. kikötő, vasárnap 10:00

Ezen a vasárnapon az Apacuka zenekar szórakoztatja majd a kisebb és nagyobb közönséget a Minimax hajón. Lesz továbbra is arcfestés, társasozás, Zokni nyunya készítés, viaszfestés, tombola is, és természetesen az elmaradhatatlan hajózás Pici cicával és barátaival. Részletek itt. Jegyár: Gyerek 2490 Ft (1 éves kor felett), felnőtt 2690 Ft (14 éves kortól), 1 éves kor alatt ingyenes.

Régi mesék, új mesék – Lakatos György ifjúsági sorozata 3.: Tutajos és Titanic – BMC, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Régi mesék, új mesék, örök mesék, mai mesék. Ezer éves történetek, soha nem múló legendák, újkori lelemények. S persze zene, zene, zene. A homokbomba és Biber, Vivaldi és a jégcsap, tudott-e Händel úszni, Bach kardozni, milyen fából faragták Pinokkiót? Avagy lehet-e lőni a hegedűvel, csobogni a zongorával, megfagyni a fuvolával, virágozni a tamburával? Nem múló kérdések, nem múló zenék, nem múló gyermekkor és játék, játék, játék! Ingyenes!

Maya hajója – StúdióK, vasárnap 11:00

Kaland-játék bábokkal, humorral, zenével iskolásoknak Picasso képeinek nyomán. Az előadás hossza 1 óra 45 perc 1 szünettel, úgyhogy nagyobbaknak ajánljuk. Részletek itt.

Budafoki Dohnányi Zenekar: Zeneértő leszek – Fehérlófia – Klauzál Gábor MH, vasárnap 15:00-16:00

Ha szombaton lemaradtatok a MOM-ban, vasárnap is lesz Fehérlófia. A szerzők célja egyrészt ezt az izgalmas történetet hitelesen, a mai ember számára is érdekes módon előadni, illetve hogy a legfiatalabbak is kedvet kapjanak a klasszikus zene hallgatásához. Házigazda: Lukácsházi Győző. Részletek itt.

Február 14-én immár 6. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Könyvajándék Napot. Hogy mi is csatlakozzunk a remek kezdeményezéshez, kisorsolunk pár szuper könyvet a Kolibri Kiadótól, melyeket mi is nagyon szeretünk. A játék február 19-e éjfélig tart, utána sorsolunk! Részletek itt.

Era kedvencei: skandináv farsangi mulatság a Két Egérben, családi nap a Kassák Múzeumban, madárgyűrűzés a Jági-tónál
Rozi kedvencei: Bazsó és Borka a Jurányiban, madárgyűrűzés a Jági-tónál