Programajánló – febr. 14., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mesebolt_babszinhaz

Február 14-én folytatódnak az Állatkert programjai (gyerekeknek 14 év alatt ingyenes, pároknak félárú a belépő), a Mangalica Fesztivál is, emellett két helyszínen lesz vasútmodell kiállítás (részletek a szombati ajánlóban). A Müpában és a Nemzeti Színházban ingyenes programokkal készülnek, de érdemes lesz a PIM-be, a MOM-ba, a Hátsó Kapuba, az Operába és a Jurányiba is ellátogatni. Ne felejtsétek, hogy ezen a napon ünnepeljük a Nemzetközi Könyvajándék Napot, lepjetek meg valakit egy jó könyvvel.

konyvajandek_nap

Nemzetközi Könyvajándék Nap – Adj egy könyvet ajándékba
A rendezvény célja, hogy ezen a napon minden gyerek kapjon könyvet, találkozzon a neki szóló irodalommal, és ezen keresztül megszeressék az olvasást. Mert könyvet adni jó! 🙂 Néhány ötlet itt.

mesebolt_babszinhaz_02

Farsangi Kölyöknapok Nemzeti Színház – február 14., 10 órától (ingyenes)
A Nemzeti Színház február 14-én, 10-13 óráig tartja következő ingyenes Kölyöknapját a farsangi szórakozás jegyében. A már megszokott kézműves foglalkozásokon farsangi álarcokat lehet készíteni. Felpróbálhattok néhány jelmezt is és ez alkalommal a büfében farsangi fánkot lehet vásárolni. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Kormos István: Az égigérő fa c. népmese-feldolgozását adja elő, aztán a mindig remek hangulatú koncerten most táncolni is lehet. Bálint és bandája húzza a talpalávalót és Nagy Gabriella óvodapedagógus tanítja a táncokat kicsiknek és nagyoknak. A bábszínházra a korlátozott férőhely miatt érkezési sorrendben lehet beülni. Minden program ingyenes!

hetedhet_tanchaz

Cifra Palota + Hetedhét Táncház – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Nekünk ez az egyik kedvenc bónusz programunk, ha éppen nincs más ötletünk 🙂 Ezen a vasárnapon 11 órától még Hetedhét Táncház is lesz, amely szintén ingyenes!

szorny_szelidito

Szörny-szelídítő avagy Rémségek Kicsiny Múzeuma Dániel Andrással – Petőfi irodalmi Múzeum, 10:00-12:00 (nem lehet már jelentkezni, beteltek a helyek!)
„Erre a farsangra nagy tervet szövünk: életre keltjük azt a titokzatos valamit, ami riadalmaink legfőbb okozója. S ha már életre keltettük, meg is kérdezzük tőle, vajon illendő-e minket ijesztgetnie? Nem lenne-e jobb, ha kibékülnénk, és ha nem is barátokká, de kedves ismerősökké válnánk? Nincs az a rém, aki ilyen kérdésre nemet mondana, erről Dániel András biztosít bennünket, aki a megrajzolt, hajtogatott (meg még ami eszetekbe jut) Nyugtalanítókat garantáltan egytől-egyig „megszelídíti”.” Részletek itt. Belépőjegyek: múzeumi belépőjegy: 800/400 Ft, családi jegy: 2 felnőtt és kiskorú gyermekeik: 1500 Ft, nagycsaládos kedvezmény: 2 felnőtt és min. 3 kiskorú gyermekeik: ingyenes. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges itt: muzeumped@pim.hu (résztvevők és gyerekek számának megjelölésével; sajnos 50 gyermeknél többet nem tudnak fogadni.)

hangszervarazs_opera

Hangszervarázs – Opera, 10:30 és 12:00
A közönséget apró lépésenként tanítják meg a színházba járási, illetve zenehallgatási szokásokra. Interaktív játékok segítségével jutnak közelebb az opera- és balettelőadások nélkülözhetetlen alapjához: a zenéhez, vagyis az ezt létrehozó zenekari hangszerekhez. Belépő: 1200 Ft. Részletek itt.

kolompos_zenekar

Kolompos: farsangi mulatság – Benczúr Ház, 10:30
10:30-tól a Benczúrban a Kolompos húzza majd a talpalávalót a farsangi mulatságon. Jelmezben is lehet menni. Jegyár: 1200 Ft, 2 év alatt ingyenes.

nyughatatlan-mico-irgalmassag-eve-

Nyughatatlan Micó – MOM, 11:00
Sárik Péter jazz-zongoraművész, zeneszerző és Bátky András meseíró új műfajt teremtettek a mesébe ágyazott jazzelőadás létrehozásával. Az előadás során a főszereplő sokzsebű köpönyegéből varázsolja elő a történet szereplőit, kellékeit, bevonva a gyerekeket, akik így a kalandok részeseivé és közreműködőivé válnak. Közben a zenekar a jazz nyelvén követi a történetet és dalokkal is megajándékozza a nézőket. Az ötvenperces előadás nemcsak minőségi családi program, hanem könnyed, vidám, humoros és egyben értékeket közvetítő kulturális élmény. Ingyenes, korlátozott férőhely!

buzavirag

Búzavirág Bábszínház: Melyik ér többet? – Hátsó Kapu, 11:00
Népmese, bábos játék Baráti Ilonával a Hátsó Kapuban. Mi történik ha királyfiból három van, királylányból pedig csak egy? Mire jó egy messzelátó szemüveg, repítő köpönyeg, feltámasztó narancs? Az előadás után kincses-szütyő készítés is lesz. Jegyár: 500 Ft.

Stúdió_K_Rettentő görög vitéz

Rettentő görög vitéz – StúdióK, 11:00
Az ókor egyik legnagyobb hőse, Thészeusz, tizenhat évesen elindul Athénba, hogy megismerje édesapját, a királyt. Útja során hírhedt rablókkal, marcona tolvajokkal, alvilági állatokkal küzd meg. Furfangos eszével és bátorságával mindegyiket legyőzi, és amikor azt hiszi, hogy végre megpihenhet apja palotájában, és talán ehet is valamit, kiderül, hogy a legnagyobb feladat még hátra van: le kell győznie a labirintusi szörnyet, Minotauroszt, aki rettegésben tartja Athént. És micsoda szerencse! Nem téved el az útvesztőben, hiszen segíti őt a krétai királylány, Ariadné aranyfonala….Az előadás 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500 Ft.

holdjaro

Holdjáró építés, robotika 13-15 évesekkel – Hátsó Kapu, 14:00
A Makerspace – családi műhely sorozatban ezúttal önjáró autót építhettek. A cél, hogy a holdjáró guruljon, és úgy kanyarodjon, ahogy mi szeretnénk.  A littleBits alkalmak pedagógiai értéke, hogy a gyerekek olyan élményeket kapnak, amelyek további kísérletezésre, alkotásra ösztönzik őket. Ráébrednek, hogy a körülöttük lévő tárgyak nem is annyira bonyolultak, megérthetők és átalakíthatók. 13-15 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 4000 Ft. Jelentkezés itt.

hoppart_csunya_kacsa

HOPPArt Társulat és Vaskakas Bábszínház: A csúnya kacsa – Jurányi, 15:00
Mit tehet egy kacsa, ha másnak születik, mint a többiek? Mit tehet egy kacsa, ha elveszti a családját? Mit tehet egy kacsa, ha nem találja a helyét a a világban? Az előadás 6 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500 Ft.

csengo_bongo_delutan_opera

Csengő-bongó délután – Opera, 15:00 és 17:30
A Csengő-bongó előadásokon közvetlen közelségből, egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetitek meg. A különleges szépségű Székely Bertalan-teremben az interaktív program a kis vendégektől karnyújtásnyira zajlik. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról. 4-10 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

Szombati programok itt.

Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Nemzetközi Könyvajándék Nap, Nyughatatlan Micó a MOM-ban, táncház a Müpában
Rozi kedvencei: Farsangi Kölyöknapok Nemzeti Színház, Csengő-bongó délután az Operában