Programajánló – febr. 11-12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fesztiválok, farsangi programok, zene és tánc, mese és színház, művészeti foglalkozások és kertészkedés vár rátok ezen a hétvégén is. Mint ahogy már megszokhattátok, kinti és benti programokat is találtok a hétvégi ajánlóban, hiszen most sem hagyunk benneteket jó programok nélkül. 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mangalica Fesztivál – Szabadság tér, február 12-14. (ingyenes)

A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő. Emellett vásárral, színpadi- és gasztronómiai programokkal is készülnek. A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. Részletek itt.

Kultúrházak éjjel-nappal – országszerte, február 10-12.

A február 10. és 12. között immár tizenegyedik alkalommal megvalósuló Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat az ország számos művelődési házának részvételével zajlik majd. Ebben az évben a Mindennapi hagyományaink tematikával ösztönzik a szervezők a résztvevő intézményeket, hogy minél színesebb kínálattal készüljenek. A budapesti gyerekprogramokra itt kereshettek rá.

Vasútmodell kiállítás – Klauzál Gábor Budafok-Tétényi MH, február 11-12.

A látványos, egyéni tematikájú terepasztalok mellett ismét várja a gyerekeket a több mint 1500 darabos, favonatos játszóház. A kiállítás megtekinthető: szombat 9.00-20.00 és vasárnap 9.00-17.00. Jegyár: gyerek jegy 500 Ft, felnőtt jegy 900 Ft, családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 2100 Ft. Részletek itt.

FEBRUÁR 11., szombat

Jelmezbál a növényeknél – kertészkedés mesehősökkel – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

A növények is használnak jelmezeket. Lessétek meg együtt, hogy miként álcázzák magukat. A Mesehősök növényei programunk célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Ára 1800 Ft/gyerek (3-10 éveseknek ajánlott). Bejelentkezés szükséges! A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. Részletek itt.

Bogyó és Babóca – Puskin, szombaton 10:00

Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. Csökkentett hangerő, rövid mesék, első moziélmény a legkisebbeknek. Jegyár: 800 Ft.

Farsangi készülődés – Korhatár nélkül családi nap – Műcsarnok, szombaton 10:30

Cibere lovag és Sódar herceg találkozik a kereknek csak jóindulattal nevezhető kerekerdő közelében, hogy megmérkőzzenek. A győztes megünneplésére kerekerdő lakói farsangi mulatságot szerveznek, amire hivatalos erdő-mező, falu és város apraja és nagyja. Farsangi öltözetet készítünk Cibere lovagnak és Sódar hercegnek, és persze magunknak is – hátha mi is egy farsangi mulatság vendégei lehetünk. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes, belépő múzeumi jeggyel (kedvezményes 3 alkalmas, 3600 Ft-ért és 6 alkalmas bérlet, 6000 Ft-ért is váltható). Részletek itt.

Kérdő terek, fénylő tárgyak – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30

Februárban a Családi Délelőttök a Kísértetek és kísérletek – Szűcs Attila festészete című kiállításhoz kapcsolódnak. „Most játsszunk fénnyel és tárgyakkal a körülöttünk megjelenő térben! Festünk szobát és teret, Szűcs Attila képeiből inspirálódva. Megpróbálunk a festményeinkkel nem mindent elmondani, hogy aki majd megnézi, kapjon lehetőséget a keresésre, a fantáziájának a használatára. És talán fölteszi a kérdést: Hol van ez a szoba? Mi történhet ott ? Mi tud ez a tárgy?” A részvételi szándékot, kérik a programot megelőző napon 17 óráig jelezni a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft/fő.

Apa, ma játssz te is! – Ringató apákkal is – Vigyázó Ferenc Művelődési Ház, szombaton 10:30

Az ilyen hétvégi alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy munkájuk miatt távol maradó édesapákat, óvodába, iskolába járó testvéreket, távolabb élő nagyszülőket is bevonhassák a közös éneklés örömébe. Fb esemény itt.

Farsangi maszkworkshop – Budaörs, Borarti Alkotóműhely, szombaton 11:00

Készítsd el újrahasznosított alapanyagokból a farsangi maszkodat! Az lehetsz, aki csak szeretnél, a fantáziádra van bízva, a megvalósításban mi segítünk. Legyen egyedi jelmezed! A foglalkozás bejelentkezéshez kötött: a borarti@gmail.com címen.

Korom(bá) kuckója: gyermekzeneóra – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Zenés-gitáros, mesés-verses rosszalkodó-jókodó, azaz zenés improvizáció versekre és mesékre Korom Attilával. Ütős vendég Bohus Gergely. Vigyétek el a kedvenc verseiteket, dalaitokat, esetleg hangszereiteket! Részletek itt. Belépő 500 Ft, szülőknek ingyenes.

Télűző kézműves foglalkozás – Mesemúzeum, szombaton 11:00

„Ijesszük el a telet zenével, csörömpöléssel. Gyertek és készítsetek dobokat, csörgőket, tamburát! Sokféle alapanyagból még a saját ötleteidet is megvalósíthatod!” A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. Ajánlott korosztály: 4-12 éves korig.

Anup és a csodálatos tűzhely – Libri Mesebolt, Duna Pláza, I. emelet, szombaton 15:00 (ingyenes)

Az Anup és a csodálatos tűzhely egy indiai kisfiúról szól, aki iskola mellett munkát keres azért, hogy egy tűzhelyet vásárolhasson nagymamájának. A nem mindennapi meséhez bábkészítéssel és bábozással készülnek a Libri Meseboltban, lesz élő indiai zene szitáron és tablán, és az érdeklődőket meglepetés programmal és apró meglepetésekkel várják.Csodaszép történet, gyönyörű illusztráció, mi nagyon szeretjük. Részletek itt. Ingyenes!

Hangulat Junior – Müpa, szombaton 15:00 (ingyenes)

A Müpa évek óta sikeresen működő sorozata, a Hangulatkoncertek mintájára szerveződő, de kimondottan az iskolás korosztálynak szóló ifjúsági sorozat a Hangulat Junior. Ezeken a szombat délutáni hangversenyeken részben a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Előkészítő Tagozatának növendékei – vagyis a közönség soraiban ülő gyerekek korosztályához közel álló korú fiatal művészek –, részben a Zeneakadémia hallgatói adnak koncerteket. 10-16 éveseknek ajánlott. Ingyenes!

Kucok – Jurányi, szombaton 15:30 és 17:00

Csodás mesebeli utazás sok-sok játékkal és zenével Kucokfalva lakóival. Vajon sikerül-e megtalálni a királylányt és milyen mesehősökkel találkozhatunk útközben? Egyik kedvenc előadásunk ismét a Jurányiban. Ha az online felületen a szektorárak között legörgetés után nem látjátok a gyerekjegy feliratot, akkor az azt jelenti, hogy a gyerekjegyek elfogytak. Felnőtt (kísérő) jegyet még tudtok venni, de azzal gyerekek nem tudják az előadást megtekinteni, mert a gyermekjegyek száma korlátozott (max 35 fő). Gyerekjegy 1400 Ft, felnőtt 1000 Ft.

A népzene ünnepe – Müpa, szombaton 16:30-17:30 (ingyenes)

A népzene ünnepe korántsem csupán az esti gálaműsorból áll. Délutántól ingyenes családi programokkal várjuk a népzene és a néptánc szerelmeseit. A gyermekek figyelmébe Bognár Szilvia és zenekara Titoktok című műsorát ajánljuk, mely 16:30-kor kezdődik az Üvegteremben. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda farsangi koncert – Wekerle KK, február 11., 17:00-18:00

Aki lemaradt a jegyvásárlásról a Marcziba, még bepótolhatja Wekerlén. A Rutkai Bori Banda a legbulisabb nótáit veszi elő erre a napra. Aki ismeri a zenekar lemezeit (Sárkányjárgány, Pizsamátor), az tudja, hogy igazi „családi diszkóra” számíthat. Nem csak a gyerekeket, de a szülőket, nagyszülőket is megtáncoltatják! Fantáziadús, humoros mesedalok és egy nagyszerű zenekar várja a táncoskedvű, nagyérdemű, kedves közönséget, és persze jelmez is erősen ajánlott. Jegyár: 1100 Ft/fő.

FEBRUÁR 12., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek kirándulással, melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket fogyaszthattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Ingyenes!

Februári bolhapiac – Margitutcakilenc, vasárnap 10:00-15:00 (ingyenes)

Felnőtt és gyermek ruha, játékok, könyv és sok egyéb használt izgalmas tárgy cserélhet gazdát.
Hideg és meleg ételek, hazai kézműves sörök, borok, pálinkák kaphatóak a helyszínen üzemelő bisztróban. Részletek itt.

Kolompos – Benczúr Ház, vasárnap 10:30

A Kolompos egy igazi farsangi jelmezes mulatsággal vár benneteket a Benczúr Házban ezen a vasárnap délelőttön. Részletek itt. Belépő: 1200 Ft/fő, 2 év alatt ingyenes.

Cifra Palota: Mesél az erdő – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Annus Réka dalos foglalkozása, Erdei vigasságok zenés mesejáték (Balogh Sándor-Lukácsházi Győző), Bognár Anna színművész drámafoglalkozása vár rátok ezen a vasárnapon a Müpában. Ingyenes!

Nézd, ilyenek vagyunk! – kreatív alkotóműhely a Kisladikkal – Jurányi, vasárnap 10:30

Kreatív alkotóműhely gyerekeknek a Nézd, ez én vagyok! szerzőivel. Lesz mese, festés-vágás-barkácsolás és játék! 5 éves kortól ajánlott. Belépő: 2500 Ft (testvérkedvezménnyel: 2000 Ft, 4 alkalmas bérlet: 8000Ft). Részletek itt.

7 étterem ünnepekre, családi ebédekhez

Nézzétek meg legújabb válogatásunkat 7 ünnepi helyszínről, ahol családbarát szolgáltatásokkal is készülnek minden vasárnap. Ehhez kapcsolódik legújabb játékunk is. Játsszatok és nyerjetek egy 15.000 Ft-os vouchert, melyet beválthattok a Larus hétvégi családi ebédjének bármelyikére! Nincs más dolgotok mint megírni nekünk, hogy melyik ételt, menüt, desszertet kóstolnátok meg szívesen náluk. Egy kis segítséget a Fb oldalukon találtok. A válaszokat a jatek@minimatine.hu-ra várjuk február 14-e éjfélig, utána sorsolunk!

Era kedvencei: A népzene ünnepe, Kucok, Családi délelőtt a Ludwigban
Rozi kedvencei: A népzene ünnepe, Kucok, Kreatív alkotóműhely a Kisladikkal a Jurányiban