Programajánló – dec. 20., Advent 4. vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

laci-es-az-oroszlan

Utolsó vasárnapjához érkezett az Adventi Kölyöknapok a Nemzeti Színházban, ahol ezúttal a Kolompos koncertezik, és az Advent a Várkert Bazárban. Karácsonyi készülődéssel várnak benneteket az idei év utolsó Cifra Palotáján a Müpában, diafilmekkel a BJC-ben (itt Farkasházi Réka és a Tintanyúl is zenél majd) és az Art&Cinemában. Bartha Tóni a Vörösmarty téren szórakoztatja a közönséget, a Szamárfül Projekt a Városháza parkban, Góbi Rita pedig a legkisebbeket várja a HellóAnyuban. Az Óbudai Adventet szokás szerint karácsonyi Kaláka koncert zárja. Válogassatok Advent 4. vasárnapjának programjaiból!

kolompos_zenekar

Adventi Kölyöknapok – Magyar Nemzeti Színház, 10:00-13:00 (ingyenes)
Színház, koncert gyerekeknek, családoknak mind a négy adventi vasárnapon! A földszinti előcsarnokban pedig karácsonyi kézműves műhelyek, mézeskalács készítés, makettkivágó-hajtogató, gyermekkönyvek vására a Néprajzi Múzeum, a Hagyományok Háza és a Litea könyvesbolt munkatársai vezetésével. A programok ingyenesek, 10 órakor kezdődnek és 13 óráig tartanak. 11 órától fellép a békéscsabai Napsugár Bábszínház, majd 12 órától a Kolompos. Ingyenes!

gobé_zenekar8715

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
Az idei év utolsó Cifra Palotája ismét szuper zenés és kreatív programokkal vár benneteket, és a Góbé garantáltan megtáncoltat mindenkit, aki elfáradt a nagy készülődésben. Minden program ingyenes!

mucsarnok_csladi porgram

Aranyvasárnap – Műcsarnok, 10:00
Karácsony előtt egy héttel Aranyország utcáin kihunytak a lámpák. Teofil tündér minden erejét és bátorságát összeszedve házról házra repdes, hogy elmondja, a varázslat csak akkor törik meg, ha mindenki készít egy áttetsző aranyalmát, egy fénysátrat és egy szivárványcsillagot. A hétvégi programokon belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni. 7 éves kor alatt a belépés ingyenes.

FarkashaziReka_Tintanyul

Diafilmek és Farkasházi Réka és a Tintanyúl karácsonyi koncert – Budapest Jazz Club, 10 órától
10 órától diafilmeket vetítenek élőzenei aláfestéssel, illetve karácsonyi készülődés vár rátok a Varázsnagymama műhelyében, majd 11 órától Farkasházi Réka és Tintanyúl karácsonyváró koncertjét hallgathatjátok meg. A zenekartól megszokott igénnyel összeállított műsor új saját dalokkal, a Fonogram-díjra jelölt Tündérvándor című legújabb lemez anyagával, a régi kedvencekkel és a kihagyhatatlan igazi tradicionális karácsonyi dalokkal igyekszik hozzásegíteni kicsiket és nagyokat ahhoz, hogy az idei karácsony valóban felejthetetlen legyen. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft (4 fő).

A-kek-kerites Marék Veronika

Marék Veronika dedikál – Vince Könyvesbolt, Krisztina krt., 10:00-11:00 (ingyenes)
10 és 11 óra között dedikáltathatjátok akár karácsonyra szánt Marék Veronika könyveiteket 🙂 Ingyenes!

bartha_toni_babszinhaza

Bartha Tóni: Paprika Jancsi – Vörösmarty tér, 11:00 (ingyenes)
A Budapesti Karácsonyi Vásár színpadára érkezik Bartha Tóni Paprika Jancsi című előadásával. Ne hagyjátok ki, ha arra jártok, szuper előadás, mi már többször láttuk. Ingyenes!

Telapo és Ezustmacko

Marék Veronika meséi diafilmen – Art&Cinema (volt Örökmozgó), 11:00
Boribon autózik, Harcsabajusz kapitány (korabeli hangfelvétellel), A sünik és a csúnya kislány (Marika és Misuli), Laci és az oroszlán, Télapó és Ezüstmackó (korabeli hangfelvétellel) pörög ezen a vasárnap délelőttön. Részletek itt. Közreműködik: Bíró Ferenc hivatalos diafilmgyűjtő. Belépődíj: 600 Ft/fő.

bremai_muzsikusok_szamarful_project

Szamárfül Projekt: A brémai muzsikusok – zenés bábelőadás, Városháza park, 11:00 (ingyenes)
A darabban főszereplő kislányának apukája megmutatja, hogy egy kis fantázia és a régi játékok segítségével mennyi érdekes kalandban lehet része mindenkinek. Ha szeretnéd egyszerre megnézni a Shreket, a Frakkot, a Garfieldot és A kiskakas gyémánt félkrajcárját, akkor ez a te előadásod. A mesehősöknek kalandos útjuk során rengeteg vidámságban lesz részük – ilyenkor gyakran dalra fakadnak -, de leküzdendő feladat is akad számukra bőven. De mit keres A brémai muzsikusokban a Tévémaci vagy az Aranyhal a népmesékből? És az Oroszlánkirály, pláne a Nagy Fehér Cápa? Részletek itt. Ingyenes!

forogporog

LittleBits workshop – Hátsó Kapu, 14:00-16:00
A már bevált littleBits workshopot karácsony előtt behozzák Budapest belvárosába, a Hátsó Kapuba. A december 20-i foglalkozáson családi csapatok építhetnek kreatív céllövöldéket Mező Bálint gamifikációs szakember vezetésével. 4000 Ft/csapat.

advent

Advent az Iparművészeti Múzeumban – Iparművészeti Múzeum, 14 órától
14 órától kézműves foglalkozások és épületséta, karácsonyi koncert és táncház vár rátok a Iparművészeti Múzeumban. Múzeumi belépővel látogatható.

advent_varkert-bazar

Várkert Bazár adventi programsorozat, 15 órától (kísérőprogramok ingyenesek)
Idén első alkalommal rendezik meg az adventi programsorozatot a Várkert Bazárban november 29. és december 24. között számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kicsiket (kézműves foglalkozás, táncház, gyerekműsorok) és nagyobbakat. Egyedi látnivalót kínál majd a Várkert Bazár előtt felállított, a Hello Wood nemzetközi művészeti program által, erre az alkalomra készített, ünnepi gigantikus installációja. 15:00 és 19:00 között a kézműves műhelyben karácsonyi gömbdíszt és füzéreket készíthettek, de lesz még Manókonyha és gyermekjátszó kicsiknek és nagyobbaknak. 16 órától  „A hóember ajándéka” –Interaktív bábelőadást nézhetitek meg Nyáry Bernadettel. A kísérőprogramok ingyenesek. Az esti koncertekre és a Táncszínház jegyet vagy bérletet lehet vásárolni.

Kalaka_Foto_Lili Productions

Makám és Kaláka karácsonyi koncert – Óbuda, Fő tér, 16:00 és 18:30 (ingyenes)
A Makám és a már hagyományőrző karácsonyi Kaláka koncerttel búcsúzik az Advent Óbudán rendezvénye, de a jégpálya marad még egy jó darabig a helyszínen. Ingyenes!

feny_unnepe_magnet

Fény ünnepe – Magnet Közösségi Ház, 16 órától
Tánccal, zenével, felnőtteknek és gyerekeknek szóló programokkal, előadásokkal és kézműves vásárral várnak kicsiket és nagyokat a karácsony előtti vasárnapon, a Fény ünnepén. Belépés: adomány Szivárványország gyermekei részére. (A Szivárványország Napközi Otthonában értelmi fogyatékossággal élő és halmozottan sérült gyermekek ellátását biztosítják. Az adományokból olyan fejlesztő játékokkal töltik meg a kertjüket, amelyekben a mozgásukban korlátozott gyermekek is biztonságban érezhetik magukat.

pici_bonbon

Góbi Rita: Pici Bonbon – karácsonyi kortárs tánc kicsiknek – HelloAnyu, 17:00-18:00
A Pici Bonbon egy interaktív dobozolási akció, amelynek középpontjában a tánc és a meglepetés öröme van. Az előadás játékos módon mutatja meg a kisebbek és a még kisebbek számára, hogy nem az ajándék nagysága vagy értéke a fontos, hanem az ajándékozás gesztusa. Az ajándék, egy különleges kapcsolatot képez az ajándékozó és az ajándékozott között. Az adás gesztusa fontos, és adni nem csak tárgyat, hanem élményt is lehet. Góbi Rita ebben az előadásában a tánc átadásának gesztusára, a mozgásra és az apró csodák fontosságára hívja fel a figyelmet, úgy hogy közben mindenki együtt mozog és együtt fedezi fel az előadás világának rejtett kincseit. jegyár: 1 felnőtt+ 1 gyerek 1000 Ft, 1 felnőtt + 2 gyerek 1500 Ft, családi jegy 2000 Ft ( 2 felnőtt+ több gyerek).

wamp_n

WAMP – Millenáris, 10:00-18:00
December 20-án ismét vár az idei utolsó WAMP. Belépő: 500 Ft.

A szombati programokat itt találjátok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Nézzétek meg „Könyvet a fa alá” válogatásunk 1., 2. és 3. részét is!

Era kedvencei: Góbé a Müpában, Makám és Kaláka karácsonyi koncert Óbudán, Marék Veronika diafilmek a volt Örökmozgóban
Rozi kedvencei: LittleBits Hátsó Kapuban, Szamárfül Projekt A brémai muzsikusok zenés bábelőadása, Városháza park