Programajánló – dec. 18., advent 4. vasárnapja

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erre a vasárnapra szinte csak ingyenes programokat ajánlunk és mindenképp olyan eseményeket, amelyektől garantáltan ünnepi hangulatba kerültök. A Nemzeti Színházban a MárkusZínház és a Kolompos koncertjét hallgathatjátok meg, de a Müpában, a Várkert Bazárnál és a Pagonyban is jó programokkal készülnek. A hétvégét pedig a Kaláka koncertjével zárjuk majd az óbudai Fő téren.

Karácsonyi Pancsolás – Élesztő, Tűzoltó u. 22., vasárnap 9:00-14:00 (ingyenes)

Piaci forgatag termelőkkel, workshopokkal és kóstolókkal, közösségi főzés a Food Not Bombs Budapest és a Budapest Bike Maffia vezényletével, élőzene és kavalkád ezen a vasárnapon is az Élesztőben. Ingyenes!

Karácsonyváró Tintanyúl-klub – Pagony, Gellért tér, vasárnap 10:30-12:30 (ingyenes)

Advent utolsó vasárnapján útjára indul a Tintanyúl-klub!, amely jövő évtől negyedévenként a Bartók Béla úti Pagonyban várja majd a látogatókat. Ebben az évben utoljára lehet találkozni Farkasházi Réka és a Tintanyúl csapattal Budapesten. A délelőtt vendége Finy Petra írónő. Ingyenes!

Cifra Palota: Kis karácsony, nagy karácsony – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Többek között Kerekítő Manó és a Hókatonák szíve bábos-zenés interaktív mesejáték, Karácsonyi ének a Búgócsiga Zenedével, Kisült-e már a kalácsom? címmel drámafoglalkozás vár rátok a Müpában ezen a vasárnapon. Ingyenes!

Adventi Kölyöknapok – Nemzeti Színház, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

11 órától a MárkusZínház, 12 órától a Kolompos koncertje vár rátok a Nemzetiben. A program csatlakozott a „Jónak lenni jó!” kampányhoz, amely a 10 éves Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatja. December 18-án 10-13-ig az ingyenes 4. Adventi Kölyöknapon is várják a tartós élelmiszereket: cukrot, olajt, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet hozzanak. Örömmel fogadnak továbbá gyermekruhát, tisztálkodási- és tisztítószereket: mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt. Ingyenes!

WAMP – Millenáris, vasárnap 10:00-18:00

December 18-án a Millenáris B csarnokában lesz a WAMP harmadik karácsonyi, egyben idei utolsó vására. Bár a karácsony már itt van a nyakunkon, ilyenkor még nem késő beszerezni az ajándékokat, a WAMP-on pedig óriási lesz a kínálat legyen szó ruháról, igényes kiegészítőkről, ötletes lakberendezési tárgyról, gyerekjátékokról vagy különleges finomságokról.Belépő: 500 Ft (levásárolható).

Eszter-lánc Mesezenekar (Advent Hegyvidéken) – Böszörményi út, Polgármesteri hivatal mellett, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Az Advent Hegyvidéken rendezvényén vasárnap 11 órától az Eszter-lánc Mesezenekar koncertjét hallgathatjátok meg. Ingyenes!

Filmek az Esernyősben – Óbuda, Esernyős, vasárnap délután (ingyenes)

13 órától a Lúdas Matyi, 16 órától a Keménykalap és krumpliorr című filmeket nézhetitek meg az óbudai Esernyősben. Ingyenes!

Az állatok nyelvén tudó juhász – Városháza tér, vasárnap 11:00 (ingyenes)

A játék a jól ismert népmesei elemeket sűríti, vásári köntösben, helyzetkomikumokkal fűszerezve. A mese nagy kérdései: Mi lenne, ha értenénk az állatok nyelvén? Milyen bajt okozhat a túlzott kíváncsiság? Ezeket a kérdéseket feszegeti a tárgyanimációra és fantáziajátékra épülő előadás. Az Aranyszamár Bábszínház előadása. Ingyenes!

Várkert Bazár gyerekprogramok – Várkert Bazár, vasárnap 15 órától (ingyenes)

December 18-án vasárnap 16 és 18 óra között két jégszobor kerül a Várkert Bazár elé, egy 1,5 m magas rénszarvas és egy pianínó elkészítését követhetik figyelemmel a részt vevők az adventi vásárban. A vállalkozó kedvűek ki is próbálhatják jégszobrászkodást a helyszínen. A Várkert Bazár Rendezvénytermében varázslatos téli gyermekvilág elevenedik meg. A legkisebbeket Környei Alice interaktív gyermekjátszója várja, a nagyobbak számára ügyességi játékokkal, kézműves műhellyel, gyermek-előadásokkal, koncertekkel, tánccal és bábjátékkal készülnek. Közben kint még korcsolyázhattok is az ingyenes műanyag pályán. Ingyenes!

Kaláka: Szabad-e bejönni betlehemmel? –  Óbuda, Fő tér, vasárnap 18:00 (ingyenes)

Mint minden évben, idén is a Kaláka ünnepi koncertjével zárjuk advent 4. vasárnapját az óbudai Fő téren. Ingyenes!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

Adventi programok városszerte, mi így készülünk az ünnepekre

Idén is összegyűjtöttük a legjobb adventi vásárokat, szabadtéri jégpályákat, de akár a Fényvillamosra és a Mikulástrolira is felpattanhattok a hétvégén. Olvassátok el legújabb könyves ajánlóinkat is  kisebbeknek és nagyobbaknak. Nézzétek meg kedvenc ünnepi diafilmjeinket, téli könyveinket és magyar társasjáték válogatásunkat is.

Adventi kastélynapok – Gödöllő, Királyi Kastély, december 17-18.

Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn. Ezt a korszakot megidézve immáron 16. alkalommal, családi programokkal és gazdag látnivalóval várják a látogatókat. A legtöbb gyerekprogram ingyenesen látogatható vagy múzeumi belépővel.

Édes ünnep: szaloncukor és csokinap – Nagytétényi kastély, december 17-18.

Beszélgetések, csoki- és szaloncukor készítés, Levente Péter koncert, Mazsola és Tádé, ünnepi hangulat és adventi gyertyagyújtás eze a hétvégén a Nagytétényi Kastélyban.

Nézzétek meg a legújabb gyerekkönyvek karácsonyra válogatásunk 1., 2. és 3. részét is!

Szombatra programokat itt találtok.
Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni.

Era kedvencei: Kaláka ünnepi koncertje az óbudai Fő téren, jégszobrászat a Várkert Bazárnál
Rozi kedvencei: Az állatok nyelvén tudó juhász bábelőadás a Városháza téren, Kaláka ünnepi koncertje az óbudai Fő téren