Programajánló – aug. 7-9.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

sanyiésbrub

Nagyharsány-Kisharsány-Palkonya, elindult az Ördögkatlan Fesztivál, amely egészen vasárnapig vár rátok jobbnál jobb programokkal. Kőszegen, Győrött, Mezőkövesden, Debrecenben, Hollókőn és a Balaton környékén is lesz pár izgalmas rendezvény. Ha pedig a fővárosban töltenétek ezeket a meleg napokat, nektek ajánljuk a Szamóca-kiskertész Tanodát a Füvészkertben, a Tarzan™ Parkot, csillagnéző túrákat, top15 budapesti program válogatásunkat és fagyis körképünket. Nagyon jó hétvégét kívánunk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

ördögkatlan

Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Terasz, Beremend, augusztus 4-8. (ingyenesek a gyerekprogramok)
„Alapvető célunk változatlan: a művészeti ágak legjobbjait hívjuk meg a négy katlanfaluba, s általuk teremtünk lehetőséget arra, hogy sokezren találkozhassunk, és „jók legyünk öt napig”. Ötnapos mulatságra hívunk hát mindenkit, aki normális és aki nemnormális, és aki a szívét hozza közénk, az Ördögkatlan egyre bővülő emberséges közegébe.” A sok jó zenei és színházi programok mellett a gyerekekre is gondoltak: MárkusSzínház (A repülés története), Szélkiáltók-koncert, Rutkai Bori Banda (Sárkányjárgány), Mesekotyvasztó Varga Anikóékkal, Felnőttek szabadságon („gyerekmegőrzés”) és a Bozsik Yvette Társulat vár benneteket. Napijegy a helyszínen: 3900 Ft, 10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások pedig mindenkinek ingyenesek! A családi programokat itt találjátok!

kerekerdo_elmenypark

Kerekerdő Élménypark megnyitó ünnepség – Debrecen, Olimpia fasor, augusztus 8-9.
Augusztus 8-9-én kétnapos nyitóünnepség keretein belül, reggeltől estig tartó programokkal megnyitja kapuit Kelet-Magyarország élmény és meseparkja. Pónik, játszótér, kalandpálya, bábszínház, tó, bábok, kézműves vár, vízibicikli, a megnyitó alkalmából pedig egész napos programokkal, fellépőkkel, izgalmas vetélkedőkkel várnak benneteket a debreceni Olimpia fasornál. Ígéretesen hangzik, a belépő egy kicsit húzós…Belépő: felnőtt 2500 Ft, gyerek 3500 Ft, 2 év alatt ingyenes.

matyofoldi_fesztival

Matyóföldi Folklórfesztivál – Mezőkövesd, augusztus 7-9.
Kézműves mesterségek bemutatója, játszóház, matyó viseletbe öltözés, fényképezkedés viseleben, hajfonás, mézeskalács készítés, pálinka- és borkóstoló, kemencében sütés, daltanulás, felvonulás Mezőkövesd központjában. Részletes program itt.

koszegi_ostromnapok

Félhold és Telihold – 9. Kőszegi Ostromnapok, Kőszegi Vár, augusztus 7-9.
Kőszeg egyik legnépszerűbb rendezvénye, az Ostromhétvége augusztus 7-9. között vár benneteket katona táborral, túrákkal, kirakodó vásárral, gólyalábasokkal és koncertekkel. A Jurisics-vár, a Tábornok háza és az Arany Egyszarvú Patika, kilátás a Hősök tornyából, tárlatvezetések és kézműves foglalkozások egyetlen múzeumbérlettel is látogatható, amely az Ostromhétvége mindhárom napján érvényes!

tarzan_park_MG_5110

Tarzan™ Park – naponta 10:00-19:00
Nemrég a Tarzan™ Parkban jártunk. Érdemes ellátogatni hozzájuk ezen a meleg hétvégén vagy akár hétköznap is. 17 órától 19 óráig 50% kedvezménnyel léphettek be, illetve hétfőn és szerdán 1 gyerekkel 1 kísérő ingyen mehet be. A vizezős játszótér mellett rengeteg jó dolgot kipróbáltunk. Részletes beszámolónkat a játékokkal, kedvezményekkel, hasznos információkkal itt olvashatjátok!

holnemvoltpark

Top 15 budapesti program gyerekekkel
Sokszor előre tervezünk, sokszor spontán indulunk, de mindenképp hasznos egy olyan lista a nyári szünetre, amely szinte bármikor bevethető, ha éppen semmi nem jut eszünkbe. Találtok köztük ingyenesen vagy olcsón megvalósítható ötleteket is.

10407307_926802864046939_2801713160920551981_n

A legjobb budapesti fagyizók nyomában
Régi nagy klasszikusok, „fagyiláncok”, családi vállalkozások, olasz különlegességek és a reneszánszát élő jégnyalóka. Nagy fagyikörkép a Minimatinétól, amelyet azóta is folyamatosan bővítünk. Mielőtt indultok, nézzetek rá a weboldalukra vagy a Fb-ra, mert többen jól megérdemelt szabadságukat töltik 🙂

AUGUSZTUS 7., péntek

egy kupac kufli

SzínMűVeletek: EGY KUPAC KUFLI (Ördögkatlan Fesztivál) – Nagyharsány, 10:00
Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. A foglalkozás során Dániel András meséjébe csöppennek a gyerekek, ahol megismerkedhetnek a kuflik életével, részt vehetnek kalandjaikban és egy órára ők maguk is kuflivá válhatnak. Fantázia – és ügyességi játékokkal, valamint interaktív, mesés jelenetekkel várjuk a foglalkozásra a 4-6 éves gyerekeket. S hogy mi is a kufli lét? Önfeledtboldogkalandosegyüttjátszásésképzeletszárnyalás. A foglalkozást Karaivanov Lilla és Szendrey Gitta tartják Nagyharsányban a Festett szobában. Szerintük mindenki legyen kufli!

„Tekerj-és-varrj!”-–-társadalmi-környezeti-művészeti-akciósorozat

„Tekerj és varrj!” – társadalmi-környezeti-művészeti akciósorozat (Ördögkatlan Fesztivál) – Palkonya, 10:00
A varrás egy olyan átalakított kerékpár segítségével történik, mely képes a mozgási energiát elektromos árammá alakítani és akkumulátorokba eltárolni. Az egyedi készítésű szerkezet által működtetett varrógéppel, patchwork technikával, újrahasznosított textíliákból saját tervezésű könyvjelzőket, könyvborítókat, képeslapokat varrhattok.

Márkus Színház- A repülés története

Márkus Színház: A repülés története (Ördögkatlan Fesztivál) – Palkonya, 15:00
A repülés története, avagy a levegőt szelni madárként. A MárkusZínház előadása bábokkal, közreműködik a Singas projekt zenekar.

RutkaiBori_banda

Rutkai Bori Banda – Balatonfenyves, 18:00
A Rutkai Bori Banda ezúttal Balatonfenyvesen táncoltatja meg a kicsiket és a nagyokat. Szombaton Balatonföldváron (11:00) és Balatonbogláron (18:00) is fellépnek majd, ha arrafelé jártok. Jegyár: 1000 Ft.

sashegy

Csillagnéző séta a fény évében – Sas-hegyi Látogatóközpont, 19:30
A szürkületkor induló túra keretében a Sas-hegy különleges flórája és faunája mellett láthatjátok a város fokozatosan kigyúló fényeit is, Budapest híres épületei már esti díszben mutatkoznak meg. De milyen hatással van mindez az élőlényekre? A program során erről is többet megtudhattok, a túra végén pedig a kilátópontból csodálhatjátok meg a csillagokat, és megfelelő időjárás esetén a Perseidák meteorraj is megjelenhet. A túra hossza, időtartama: 850 m, 3 óra. Részvételi díj: teljes árú: 950 Ft/fő, kedvezményes: 750 Ft/fő, gyermek: 600 Ft/fő
Információ: Kremnicsán János,+36 30 408 4370+36 30 408 4370, sashegy@dinpig.hu.

AUGUSZTUS 8., szombat

szamóca_kiskertesz_tanoda

Szamóca kiskertész-tanoda – Füvészkert, 10:00 (bejelentkezés szükséges)
Szuper kertészkedős program meleg nyári napokra is a Szamóca kiskertész-tanodával. Velük készül interjúnkat itt olvashatjátok. Bejelentkezés szükséges. Jegyár: 1500 Ft/gyerek, felnőtteknek füvészkertes belépő.

szoptatás_vilagnapja

Szoptatás Világnapja – Bp., József Attila-lakótelep, 10:00 (ingyenes)
Hordozós sétával, tanácsadással, védőnővel, kézműves foglalkozásokkal, babatánccal és beszélgetésekkel várnak mindenkit a Szoptatás Világnapján 10 órától. Ingyenes!

a-londoni-borito

A londoni mackók (Ördögkatlan Fesztivál) – Palkonya, 10:00
Tóth Krisztina remek gyermekverskötetéből Kókai Tünde és Jéger Zsombor, a Színművészeti Egyetem hallgatói készítettek verses mesejátékot Pelsőczy Réka rendezésében.

meses_varjatekok_holloko

Mesés Várjátékok – Hollókő
A Hollókői Várban tartott felújítások végeztével idén visszatér a gyerekek számára megrendezett Mesés Várjátékok rendezvény. A középkori hangulatba csöppenő apródok augusztus 8-án megismerkedhetnek a lovagok fegyverzetével, ruházatával. A gasztronómiai ízkavalkád mellett a résztvevők bekapcsolódhatnak a viadalokba, várostromba, ahol szüleik és a nézőközönség buzdítására különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat. A várjátékok mellett lehetőség nyílik részt venni kincskereső túrán, a legbátrabbak pedig megküzdhetnek a gonosz boszorkánnyal. A szervezők várják a jelmezbe öltözött hercegnőket, királylányokat, várkisasszonyokat, hercegeket, királyfiakat és vitézeket, akik számára a programok, kézműves foglalkozások és a várlakoma 14 éves kor alatt ingyenes. A mesés várjáték belépője felnőttek részére 1300 Ft, míg a 14 éven alatti jelmez nélküli és a 14 év feletti gyermekeknek 900 Ft. A foglalkozások csak a 14 alatti gyermekek részére tartalmazza a belépő.

szamarful-projekt-brub-egy-zokni-aminek-parja-nincs

Brub, egy zokni, aminek párja nincs – Balatonfenyves, 11:00
A Szamárfül Projekt az egész családnak szóló darabokat készít, mert hisznek abban, hogy a gyermek a szülőtől tanulja a legtöbbet, így a színház szeretetét is. Az előadást 3-10 éveseknek ajánlják. Jegyár: 1000 Ft. Velük augusztus 7-én, pénteken Balatonbogláron 18 órától, illetve augusztus 9-én, vasárnap Balatonföldváron 11 órától is találkozhattok.

pillangok

Lepkék és hullócsillagok – éjszakai élménykirándulás Gödöllő mellett, találkozó: 18:00 Gödöllő, Kapucinusok tere (Máriabesnyői kegytemplom parkolója, ingyenes)
Lepkészet, csillaghullás, és ha netán beborul, akkor is ott vannak az éjszakai erdő varázslatos hangjai. Aki tavaly eljött, nem felejti egyhamar a „szurdoktúrát”, a holdfényes vízmosásjárást sem. Figyelem, a túra a sötétben fejeződik be! Az éjszaka aktív vadjainak nyugalma érdekében pedig kérik, kutyát ne vigyetek magatokkal! Előzetes bejelentkezés szükséges, csak nagyobb gyerekekkel ajánljuk. Túra hossza, időtartama: 12-15 km, 5-7 óra. Részvételi díj: ingyenes. Információ: Németh András, +36 30 236 8351+36 30 236 8351, nemeth.andras@dinpig.hu.

AUGUSZTUS 9., vasárnap

oz_a_nagy_varazslo

Kabóca Bábszínház: Óz, a nagy varázsló bábelőadás – Városmajori Szabadtéri Színpad, 10:30
Dorkát és Totó kutyát hatalmas forgószél ragadja el és egy ismeretlen, furcsa világba repíti őket, a mumpicok földjére, ahol még boszorkányok is élnek. A gonosz Kelet-Nyugati boszorkány minden tudományát beveti, hogy elpusztítsa a jövevényeket. Dorka először megcsodálja a szép, színes világot, majd minél előbb haza szeretne jutni. Egyedül Óz, a nagy varázsló segíthet rajta: Óz a messzi smaragdvárosban lakik és a sárga téglás út vezet hozzá. A veszélyekkel, meglepetésekkel teli kalandhoz sok bátorság és kitartás kell, és persze a társak: a Madárijesztő, aki szalma helyett észt szeretne magának, a Bádogember, aki szívre vágyik és a gyáva Oroszlán, aki bátorságot kérne a varázslótól. De mi lesz vajon az utazás vége? És kicsoda valójában a titokzatos Óz? Ki segíthet igazán Dorkán és barátain? És sikerül elpusztítani a gonosz boszorkányt? A sárga út végén minden kiderül…3 éves kortól ajánlott! Jegyár: 1200 Ft.

Milyen fesztiválokat tartogat a nyár utolsó hónapja? Legjobb augusztusi fesztiválok válogatásunkból kiderül.

Era kedvencei: Ördögkatlan Fesztivál, Hollókő, Szamóca-kiskertész tanoda
Rozi kedvencei: Ördögkatlan Fesztivál, Szamárfül Projekt bábelőadása