Programajánló – április 19., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

budapest100

Vasárnap folytatódik városszerte a Budapest100 és a Sakura ünnep a Füvészkertben. A Föld Napja alkalmából a Pál-völgyi barlanghoz várnak benneteket, ahol délután Gryllus Vilmos is zenél majd. Biomese lesz Gubás Gabival az Akváriumban, a Szamárfül Projekt előadása a BJC-ben és Zenehajó a BMC-ben. A Puskinban a Kaláka, a Müpában a Búgócsiga Zenede táncoltatja meg a kicsiket és a nagyobbakat. Vasárnapi programajánló a Minimatiné válogatásában!

gryllus_vilmos_02

Föld Napja – Pál-völgyi-barlang kőfejtő, 10:00-17:00
Az immár hagyománnyá vált Föld Napi programra idén is várják kicsit és nagyot a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében 10 és 17 óra között. A gyerekeknek egész napos természetismereti vetélkedőt rendeznek, emellett lesz még helyi és Nemzeti Parki Termékesek vására, „zöld” civil szervezetek bemutatkozása, állatbemutató, meseelőadás, gyerekkoncert, barlangi mentés bemutató, bögreszépségverseny, kézműves foglalkozások a fenntarthatóság jegyében. Egész nap kedvezményes barlangtúrákat tartanak a Pál-völgyi-barlangban. 16 órától fellép Gryllus Vilmos. Ingyenes!

bugocsiga_zenede_02

Cifra Palota – Müpa 10:00-13:00 (ingyenes)
10 órától ismét jelentkezik a Müpa vasárnapi családi programja a Cifra Palota a Búgócsiga Zenedével, Kerekítővel és sok kreatív programmal. Ingyenes!

zenedoboz_lukasztoval

Élményműhely – Hátsó Kapu, 10:00
10 órától játék mechanikus, tekerős, két és fél oktávos, kromatikus, lyukszalagos, programozható zenedobozokkal, vagyis Élményműhely 6 éves kortól Váczi Dániellel és Jakobi Nórával a Hátsó Kapuban. Jegyár: 1500 Ft, családi 2500 Ft.

kalak_trio_allatok

Kaláka koncert – Puskin, 10:00
Nálatok laknak-e állatok? Egy igazi klasszikus gyerekkorunkból. Ez volt az első Kaláka zenéskönyv 1986-ban. A Kaláka együttes ezt a régi kedves műsorát újabb állatdalokkal kiegészítve felújította. Minden dal az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt – éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek. Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István, Tóth Kriszta és mások verseiben szerepel többek között a víziló, az iguána, a birka, a cinke, a gólya, a rigó, a szajkó, a túzok, a teknős, a rozmár, a mackó, a nyuszi. De természetesen a pinty, a ponty és a pelikán is. A koncerten a gyerekek megismerhetik a Kaláka hangszereit is 10 órától a Puskinban. Jegyár: 2000 Ft.

zenehajo

Zenehajó – BMC, 11:00
Jazzrajongó a gyermeked vagy csak úgy tesz, mintha az lenne…??? Az a helyzet, hogy minden gyerek fogékony a zenére, és ezt kétszer negyvenöt percben be is bizonyítják: megismerkedhettek a jazztörténet legjobb arcaival a BMC Házban. A kapitány Hajós András, a legénység a Modern Art Orchestra fiatal zenészei közül kerül ki, akik garantáltan együtt ‘rosszalkodnak’ a gyerekekkel. Ezen a Zenehajón, Miles Davisnek, a jazztörténet egyik legnagyobb hatású és legkiemelkedőbb alakjának zenéjéről is szó lesz. Jegyár: 1500 Ft, családi 4500 Ft.

gubas_gabi

Gubás Gabi: Biomese – Akvárium Klub, 11:00
Puff Ancsi kalandjai, avagy Bio-Mese koncert Gubás Gabival: Puff Ancsi egy reggel arra ébred,hogy születésnapja van! Pontosan 6 és fél éves! Ezt meg kell ünnepelnie:Jöhet a sok cukorka és csokoládé na és persze a palacsinta sem maradhat ki a fogások közül…. Persze megfájdul a pocija a sok nassolástól, ám jó-barátja, Kuka Apó segítségével minden jóra fordul. Vidám interaktív mesekoncert sok-sok sütéssel, főzéssel a végén egy kis tornával fűszerezve. A zenés előadások mellett természetesen ezúttal is sok színes és interaktív programmal várja a gyerekeket a koncert előtt (10 órától) és után a Bookline játszóház. Az Aqua Bistro pedig gyermek és felnőtt ebédmenüvel is készül. Jegyár: 700 Ft, 3 év alatt ingyenes.

szamarful-projekt-brub-egy-zokni-aminek-parja-nincs

Szamárfül Projekt: Brub, egy zokni aminek párja nincs – BJC, 11:00
11 órától a Szamárfül Projekt Brub, egy zokni aminek párja nincs című előadást nézhetitek meg a BJC-ben. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft.

szimpla_piac

Szimpla Háztáji + Közös Lábos – Szimpla, 9:00-14:00
Vasárnap Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület önkéntesei főznek a Szimpla Háztáji piacán, az ebéd vega tavaszi zöldségleves és mustáros csirkeragu lesz. Idén május 10-én is megrendezi a Madarak és Fák Napja utcafesztivált a Kazinczy utcában, a főzés bevételét a programokra fordítják. Tavaly is nagyon jó rendezvény volt. Itt nézegethettek képeket. Ingyenes!

vadnoveny_piknik

Vadnövény-piknik – Hidegkúti Reptér, 14:00-19:00
Vasárnap az Architecture Uncomfortable Workshop és a Collective Plant közös vadnövény-pikniket szervez a Hidegkúti Reptérre. A hidegkúti pikniken az erdőn-mezőn gyűjtött vadnövényekből készíthettek közösen egy nagy salátát, amit az AUW által felállított szabadtéri asztalon fogyaszthattok majd el, az eseményre készített fa evőeszközökkel/tányérokról. „Beugró” a piknikre: valami (megmosott) zöldség (saláta, répa, uborka, stb) a közös salátához, kenyér, pogácsa, quiche, stb. a saláta mellé, esetleg valami kenyérre kenhető dolog, saját bögre, nagy palack víz (lesz tűzön erdei/mezei-teafőzés is), pokróc, bicska (a közös zöldségaprításhoz). Találkozó: április 19. vasárnap du.3/4 2, Mechwárt liget (innen 2-kor legkésőbb indulás). Gyerekeket és kutyákat is szeretettel várnak. Visszaérkezés 19 órakor. Ingyenes!

vivicitta

30. Vivicittá Városvédő Futás – Margitsziget
15:25-kor indul a Vivicitta Családi Futása a Margitszigeten. A táv 750 m. Idei újdonság a 3 fős váltó, illetve egyéb távokat, nevezési díjakat itt találtok.

A szombati programokat itt olvashatjátok.
Időpont szerinti a Napibontóban tudtok keresni.

Era kedvencei: Budapest100, Föld Napja a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében, Búgócsiga Zenede a Müpában, Vadnövény piknik a Hidegkúti Reptéren
Rozi kedvencei: Kaláka a Puskinban, Budapest100