Programajánló advent 4. hétvégéjére – 2021. december 18-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elérkezett advent utolsó hétvégéje! Ha szeretnétek kikapcsolódni egy kicsit a karácsony előtti rohanásban, válogassatok ajánlónkból, hiszen erre a hétvégére is összegyűjtöttük a legjobb programokat. Ünnepváró koncertek, kézműves programok, családi filmek várnak rátok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Advent Óbudán – Óbuda, Fő tér, december 18-19. (ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Szombaton 11 órakor fellép a Zenebatyu, majd 18 órától a Hot Jazz Band. Vasárnap 11 órától a Belvárosi Betyárok koncertezik, majd 16 órától fellép a Zűrös Banda, 17 órától lesz Tűzzsonglőr-bemutató, majd 18 órától a Kaláka adventi koncertjét hallgathatjátok meg. Ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges. Részletek itt.

XX. Adventi Kastélynapok – Gödöllői Királyi Kastély, december 18-19.

Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 20. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót! Kicsik és nagyok gyermekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására. Részletek itt.

Pixy, a karácsonyi manó – m2 gyerekcsatorna, szombaton és vasárnap 17:55

Hugó és barátai mindennel szembeszállva megmentik a karácsonyt a gonosz bandától. Igazi karácsonymentő akció kalandokkal fűszerezve. Vasárnap pedig Pixy visszatér.

DECEMBER 17., PÉNTEK

Csúnya pulcsi party – Városligeti Műjégpálya, pénteken 10:00-21:00

Közelednek az ünnepek és ezzel együtt a giccses rénszarvasos, karácsonyfás, jegesmedvés, hópelyhes, hóemberes… azaz a legszebb „csúnya pulcsik” szezonja. Pénteken délelőtt 9 és 13 között, délután 17 és 21 óra között várnak benneteket. Részletek itt.

DECEMBER 18., szombat

Válogatás a Cinemira gyerekfilmfesztivál legjobbjaiból – Puskin mozi, szombaton 10:00

A Cinemira 60 perces filmes programja a 3-7 éves gyerekeknek szól, amelyben a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi és magyar rövidfilmek kaptak helyet. Mert nem mindegy, hogy mit néznek a gyerekek! Mi láttuk ezt a blokkot a Cinemira Fesztiválon és nagyon tetszett mindannyiunknak. Jegyár: 900 Ft.

Állatok Karácsonya – Budakeszi Vadaspark, szombaton 10 órától

Az eseményen a vadasparki lakók kedvenc finomságait csomagokba rejtik, majd közösen „megajándékozzák” őket. Az „ajándékosztás” után pedig a Simogatóban élő muflonok társaságában feldíszíthetitek a Budakeszi Vadaspark karácsonyfáját.

CsodaCsaládi karácsony – Csodavár Budapest, szombaton 10:00-13:00 (ingyenes, regisztrációs)

Szeretettel várnak benneteket az idei év utolsó családi napjára, hogy együtt hangolódjatok az ünnepekre. Vendégük lesz, és karácsonyi dalokkal kedveskedik a Pesthidegkúti Waldorf Iskola 8. osztálya, majd Sz. Nagy Mária bábszínész mesés, zenés, mozgásos játékokba hívja a gyerekeket. Az ünnephez kapcsolódóan kézműveskedhettek is, de játszóház és jó idő esetén játszótér is nyitva. Részletek itt.

Hol vagy Mikulás? – Figurina Animációs Kisszínpad, II. kerület, Retek utca 17., szombaton 11:00 és 15:00

Ma éjjel a kis rongybabának az „igazi” Mikulást kell megkeresnie. A kalandokkal teli világ most is a tárgyak világa: ezúttal a konyha bútorai, eszközei segítik, vagy gátolják hősünket. 3 éves kortól ajánlott. Jegyvásárlás itt. Jegyár: 2000 Ft.

Polgári Advent – V. kerület, Szabadság tér, szombaton 11:00-18:00 (ingyenes)

December 18-án a Szabadság téren Polgári Adventre várják a családosokat és az idősebb generáció tagjait is. 11 órától fellép Fabók Mancsi Bábszínháza, 12:30-tól lesz Adventi rézfúvós muzsika, 15 órától fellép a Kolompos együttes. Részletek itt.

DECEMBER 19., vasárnap

„A mi szecessziónk – A mi karácsonyunk” – Ráth György-Villa, vasárnap, 14:00-17:30

Az idei adventben különleges hangulatot varázsolnak a Ráth György-villába. Az utolsó adventi vasárnapon a felnőtteket és a gyermekeket Boldizsár Ildikó mesemondó programjával, barkácsműhellyel és a negyedik ünnepi gyertya meggyújtásával várják. A karácsonyi kézműves program keretében különleges anyagokból készíthettek karácsonyfadíszeket és egyedi ajándékokat. A program 5 éves kortól ajánlott. Jegyek válthatóak a Jegymesteren vagy a helyszínen. (Kép: Adventi ünnep a Ráth György-villában, Borsódy Eszter iparművész alkotása)

Rutkai Bori Banda: Mandulka és a Karácsonyvár – Puskin mozi, vasárnap 10:00

Dalok és mesék a zenekar új lemezéről és Bori új mesekönyvéből. Lessük meg hogyan készülnek a manók az ünnepre! Mandulka, a pókfüttyfalvi manóanyó mézeskalácssütés és házi szaloncukor-készítés közben mesél a télről a gyerekeknek. A kalandos és vidám történeteket táncos és meghitt dalok kísérik. Jegyár: 2300 Ft.

MANÓKÖNYVEK bemutatja: Tóth Krisztina – Hajba László: Malac és Liba – Millennium Háza, vasárnap 10:00

Ti is várjátok a karácsonyt? Mert Malac és Liba nagyon, és kifejezetten élvezik az adventi készülődést. Nincs izgalmasabb a találgatásnál, hogy vajon mi szerezne örömet a másiknak, és nincs szebb a saját kézzel készített meglepetésnél. Vajon a két barát mit eszel ki, mivel lepi meg egymást? Nézzétek meg, hogyan köszönt be a tél, hogyan érkezik a hó! Készítsetek ti is kalendáriumot, vagy akár madáretetőt, de ne felejtsétek el elolvasni a sünis mesét sem! Óvodásoknak ajánlott. A helyszínen a könyvek 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatók. Gyerek-szülő páros jegy 1500 Ft.

Kölyök Advent – Nemzeti Színház, vasárnap 10:00 (ingyenes, némely program regisztrációs)

Szeretettel várják az Adventi Kölyöknapra a kisgyermekes családokat december 19-én délelőtt. A kézműves foglalkozás mellett, hétről hétre ünnepre hangoló előadásokkal és hagyományos betlehemes programmal is készülnek. Regisztrálni csak a 10:30-kor kezdődő Magyar Népmese Színház: Karácsonyi bábos betlehemes című előadására kell a regisztracio@nemzetiszinhaz.hu címen.

Adventi kézműves foglalkozások és interaktív játékok – Várkert Bazár, vasárnap 10 órától (ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Az itt töltött alkotó időben mindenki találhat kedvére valót. Az idei mottó: gyorsan –egyszerűen – szépet! Ezen a hétvégén diótörő játékokkal készülnek és 11 órától ismét vár benneteket a Belefér egy pici szívbe című koncert is. A rendezvény ingyenes és védettségi igazolvánnyal látogatható.

Adventi Kézműves Vásár – Nagymaros, Piknik Manufaktúra, vasárnap 11:00-18:00

Helyi kézművesek kínálják portékájukat ezen a délutánon. Készülnek még forró italokkal, forralt borral, süteményekkel és a szokásos ételek, meleg levesek is lesznek.

WAMP – Bálna, vasárnap 11:00-18:00 (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Magyarország legrégebbi design vására most is várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről. A belépés 500 Ft, amely levásárolható. 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges.