Megújult a Nehru part – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

nehru_part_mg_8107

2016. tavaszán mutatták be a Tér-Köz Pályázat keretében, hogy milyen lesz a megújuló Nehru part. Eddig a park résszel nem igazán tudtunk mit kezdeni, legszívesebben át sem mentünk rajta gyalogosan, de most végre a Fővám tér után ezt a szakaszt is bekapcsolták a város vérkeringésébe, és talán a Bálnánál is még jobban felpezsdül az élet. A helyszínen jártunk, ilyen lett az új park, játszótér és a sportpálya!

A játszótér teljesen megújult, nagyobb lett és többféle korcsoport szórakoztatására alkalmas.

nehru_part_mg_8077_

A Bálnához közelebbi részben alakították ki a homokozós részt egy kisebbeknek (csúszdával, kormánnyal) és egy nagyobbaknak (háló és mászófal) való mászókával, amely több okból tetszett nekünk: a széle gumiborítást kapott, így biztonságosabb, illetve a szülők így kényelmesebben ülhetnek, és talán még a homok sem szóródik ki annyira. A legkisebbek talán nehezebben tudnak bemászni, de kimászni sem egyszerű, ami azért néha jól jön.

nehru_part_mg_8078

nehru_mg_8082

A játszótér közepére egy „kalandparkos” rész került mindenféle mászóelemmel, kötelekkel, kapaszkodókkal, gumirönkökkel.

nehru_part_mg_8115_

A Borároshoz közelebbi részen pedig helyet kapott két szélesebb csúszda csúszda, bébihinták, valamint 2 db nagyobbaknak való és egy fészekhinta is, illetve néhány rugós játék.

nehru_part_mg_8100

nehru_part_mg_8172_

A játszótér a legtöbb helyen gumiborítást kapott, de maradt egy kicsi füves rész is. Nagy erőssége, hogy arra helyre építették, ahol sok fa van, ezért elég árnyékos.
Egy kisebb faépületet is láttunk mellette, amelyről még nem derült ki, hogy kávézó vagy mosdó, esetleg mindkét funkciót ellátja majd, minden esetre a Bálnában találtok mosdót, illetve ha hétköznap mentek és az autót választjátok, akkor a mélygarázsában érdemes parkolni (hétköznap az első óra ingyenes utána 300 Ft/óra, ami olcsóbb mint az utcán parkolás).

nehru_part_mg_8126

A játszótér mellett kialakítottak egy kosárlabda/focipályát, illetve néhány felnőtt fitneszgépet is elhelyeztek.

nehru_part_mg_8123

A híd alá pedig egy gördeszka- és bringapálya került, amely igazán jó helyszín, és abszolút odaillik. Többször jártunk arra és nagyon sokan használják, profi építmény, este reflektorok világítják meg. Az Orangeramp magyar tulajdonú családi vállalkozás készítette, akik 1990-es évektől foglalkoznak tervezéssel és építéssel.

nehru_part_mg_8131

nehru_part_mg_8160

A part másik részén, a Bálnánál rengeteg jó kiülős-teraszos helyet is találhattok, fagyi is kapható. A parti sétányon több színes köztéri bútort is kihelyeztek, amelyek biztos több takarítást igényelnek majd. Talán nem a legpraktikusabb megoldás, de legalább innen lehet nézni a remek kilátást és tényleg jól mutatnak a parton.

nehru_part_mg_8166_

nehru_part_mg_8170

nehru_part_mg_8177

A Fővám tér felől haladva a helyszín könnyen megközelíthető 2-es villamossal, vagy a Boráros tér irányából 4-6-os villamossal, HÉV-vel vagy akár hajóval is (végre van miért leszállni ennél a megállónál is.)

nehru_part_mg_8171

nehru_part_mg_8189_

Minden estere már a fű is nő a parkos részen, megmaradtak a régi fák, többen piknikeztek, a kilátás szuper, és végre a 2-es villamos vonalának ez a része is élhetőbb lett.

Fotó: Minimatiné

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). A legjobb programokért, kirándulós és könyves válogatásokért, a legújabb beszámolókért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni. Tartsatok velünk!