A 4 legjobb smoothie – színes, ízes, krémes
Januárban különösen nehéz kikelni az ágyból, de ezek a smoothie-k nemcsak a könnyebb ébredésben segítenek, hanem tele vannak olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyekre már nagyon ki vagyunk éhezve a tél vége felé közeledve. 4 szuper smoothie nem csak reggelire.
A következő kedvenc italaink, nemcsak tele vannak mindenféle jó dologgal, többek között rosttal is, hanem finomak, sőt a gyerekek kifejezetten kérik, még akkor is, ha némelyik kicsit zöldes színű.
Banán-mogyoróvaj/avokádó-kakaó
Ez a smoothie felér egy édességgel is, igazi energiabomba. 1 banánhoz 1 evőkanál mogyoróvajat (natúr, só és cukormentes) vagy 1 fél avokádót (ez adja majd a krémesség), valamint egy teáskanál holland kakaóport adunk. Mi keserű csokisabban szeretjük, ezért 1 nagykanállal adunk hozzá. Akinek nem elég a banán édessége, tehet még bele egy kanál mézet vagy egy pici juharszirupot. Mindenképp öntsetek hozzá tejet vagy növényi tejet (nagyon jó hozzá a kókusz és a mandula, de vegyük figyelembe, hogy ezek már magukban is édesek) is, mert különben túl sűrű lesz.
Spenót-eper-banán
A kis zöld összetevő sem ízben, sem színben nem látszik, ráadásul nagyon finom! A banán mellé adjuk egy marék epret és néhány levél bébi spenótot. A gyerekek kérdés nélkül is simán megisszák.
Trópusi
Az üzletekben lehet kapni fagyasztva többféle trópusi gyümölcsökből álló keveréket (narancs-mangó-ananász stb). Adunk hozzá még 1 kivit, illetve 1 banánt a sűrítéshez. Ha nagyon sűrű, mi nem vízzel, hanem szűretlen almalével hígítjuk.
Áfonya/málna-banán-zabpehely
Az 1 banán mellé választhatunk málnát vagy áfonyát is, illetve egy fél csésze apró szemű zabpelyhet. Mi ez utóbbit szoktuk először a turmixgépbe tenni, még egy kicsit finomítjuk a szemeket, majd utána adjuk hozzá a banánt, áfonyát, a szűretlen almalevet vagy ha úgy tartja kedvünk növényi tejet is tehetünk hozzá, illetve egy kis mézet.
Ne felejtsük el a fűszereket sem, némelyik smoothie-nak nagyon jól áll egy kis vanília vagy fahéj, gazdagíthatjuk zabpehellyel és chia maggal (ez utóbbi kicsit kocsonyásítja az italunk), hígíthatjuk szűretlen almalével, tejjel vagy növényi tejekkel. Érdemes kísérletezni a különböző sűrűségekkel, ízkombinációkkal.
Itt is tudtok még inspirálódni, illetve nézzétek meg kedvenc lencsés receptjeinket és krémleveseinket is!