Ingyenes gyerekelőadások egész nyáron a Margitszigeten!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

babszem_zirano_babszinhaz

Június közepén a Margitszigeten jártunk, ahol júliusban és augusztusban minden szombaton és vasárnap délelőtt ingyenes színházi programokkal, bábelőadásokkal és koncertekkel várják a kisebbeket és nagyobbakat a három platánfa árnyékában, illetve a Szent Margit kolostor romjainál. Íme a részletes program!

INTERAKTÍV MESESZÍNPAD – Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratánál, a 3 platánfa árnyékában
Minden szombaton 10:30-tól (ingyenes)

csizmas-kandur-kereplo-szinhaz

Július 2-án Kereplő Családi Színház: Csizmás kandúr (interaktív bábelőadás) – 4 éves kortól ajánlott!
A díszletek és a bábok a népi hagyományok mai formáit tükrözik, népdalok és népi hangszerek színesítik az előadást.

tatay_szinhaz_az-elet-kenyere

Július 9-én Tatay Színház: Az élet kenyere (bábjáték) – 4 éves kortól ajánlott!
Három meséből – A király kenyere; A kicsi dió; Derék Jankó és a kemény kenyér – összefűzött előadás, melyben az összekötő kapocs a kenyér. Az előadást élő fuvolaszó kíséri.

vuk

Július 16-án Fabula Bábszínház: Vuk (bábjáték) – 3 éves kortól ajánlott!
A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Vuk, a kis róka sok-sok kalandot él át, míg felnő és a rókák népének védelmezője lesz.

szazszorszep_bobiska_majoros_agi

Július 23-án Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska (bábjáték) – 4 éves kortól ajánlott!
Új lakói, a lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot?

Volt_egyszer_egy_01

Július 30-án Aranyszamár Színház: Volt egyszer egy…(bábjáték) – 4 éves kortól ajánlott!
…egy kislány, aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó NAGY ÜRES mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott.

zirano_szinhaz_02

Augusztus 6-án Ziránó Színház: Babszem Jankó (bábjáték) – 3 éves kortól ajánlott!
Az előadásban az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

maszk_babszinhaz

Augusztus 13-án Maszk Bábszínház: Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj (bábjáték gyerekeknek) – 4 éves kortól ajánlott!
Vidám történet az aranyszóró szamárról, a „terülj-terülj-asztalkám”-ról és az „üssed-üssed-botocskám”-ról, és három ügyefogyott fiúról, akik elindulnak világot látni. Kalandjaik során kiderül, mire lesznek képesek, ha valaki megbízik bennük, és ők is hisznek magukban.

fulenagy_a_kiselefant_02

Augusztus 20-án Csodamalom Bábszínház: Fülenagy, a kíváncsi kiselefánt (bábelőadás) – 3 éves kortól ajánlott!
Hajdanán, amikor a jaguárnak nem volt foltos a bundája, a zsiráfnak rövid volt a nyaka, az elefánt is fitos kis orrocskával járt-kelt a világban, és folyton-folyvást kérdezősködött. Amilyen kicsike volt az orra, olyan mérhetetlenül nagy volt a kíváncsisága…

erdei_tortenet

Augusztus 27-én Fabula Bábszínház: Erdei történet (zenés bábjáték) – 3 éves kortól ajánlott!
A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetnek meg a gyerekek, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának „zenélő szerkezetét”. A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába.

RENESZÁNSZ DÉLELŐTTÖK a Szent Margit kolostor-romoknál
Minden vasárnap 10:30-tól (ingyenes)

matyas-kiraly-szuletese-napja-4

Július 3-án Magyar Népmese Színház: Mátyás király születése napja (élőzenés mesejáték) – 5 éves kortól ajánlott!
A mesejáték több ismert Mátyás király történetet fog össze (Okos Katica, Kolozsvári bíró, Mátyás az igazságos, Mátyás király bolondja).

aranyalma_paros

Július 10-én Szent László (zenés-táncos előadás) – 5 éves kortól ajánlott!
Az Aranyalma Páros hangszereivel és énekeivel azokat az időket idézi, mikor az emberek még értették a madarak nyelvét, érezték a napsugár ízét a szőlőfürtön, ismerték az ünnepek rendjét, együtt tudtak keseregni és vigadni, s gyógyulni a zene ereje által.

tabulatura-regizene-egyuttes

Július 17-én Szekér Színház: Shakespeare és kora (zenés-táncos előadás) – 12 éves kortól ajánlott!
Póka Éva színművésznő a Tabulatúra régizene-együttes és a Mare Temporis Alapítvány közös műsora, mely a 2016-os Shakespeare-évfordulóra készült.

Roka-Szabolcs-es-Katai-Zoltan

Július 24-én Mátyás király történetei (interaktív zenés előadás) – 5 éves kortól ajánlott!
A Szent Margit-romoknál két Tinódi-lant díjas énekmondó előadásában ismerkedhetnek meg a látogatók Mátyás király történetével, miközben a közönség is aktív részese lesz az előadásnak. Mese és valóság, múlt és jövő találkozik ebben a remek, történelmünk és népmeséink által körülölelt előadásban.

ribiszke

Július 31-én Majorka Színház: Ribiszke (bábelőadás) – 3 éves kortól ajánlott!
A történet folyamán könnyen kiderülhet, hogy a közönség soraiban ügyes zsonglőrök, akrobaták, de még harcművészek is vannak. Nem is beszélve egy dióhéjban megbújni képes, hét mérföldre hallatszóan sikkantó kiskutyáról. A többi legyen meglepetés!

szeker_szinhaz_ludas_matyi_03

Augusztus 7-én Szekér Színház: Lúdas Matyi (interaktív vásári komédia) – 4 éves kortól ajánlott!
Ebben a mesében, de inkább legendában Matyi beleszeret a falu legszebb leányába Vicuskába és a színdarab végén Döbrögi uram nem kapja meg a neki járó harmadik verést, hanem megbocsátást nyer. Hogy miért? Az előadásból kiderül.

mesetanchazak_18

Augusztus 14-én Aranyalma Páros: Rózsa és Ibolya meséje (zenés mesejáték) – 5 éves kortól ajánlott!
Rózsa és Ibolya zenés meséjével Tündérországba repítik a hallgatóságot, ahol a szerelmesek, miután kiállták a próbatételeket, végre egymásra találhatnak.

tortenetek_kiralyokrol

Augusztus 21-én Aranyszamár Színház: Történetek királyokról (zenés interaktív mesejáték) – 5 éves kortól ajánlott!
A jól ismert Aranyszamár Színház kiváló színészeinek előadásában különböző magyar királyok történeteit ismerhetik meg a gyerekek ebben az interaktív előadásban, sok zenével.

roka_szabolcs

Augusztus 28-án Róka Szabolcs: Zöld Péter (interaktív zenés előadás) – – 5 éves kortól ajánlott!
A Szent Margit-romoknál a Tinódi-lant díjas énekmondó előadásában ismerkedhetnek meg a látogatók Zöld Péter történetével, miközben a közönség is aktív részese lesz az előadásnak.

További szuper gyerekelőadások a Városmajori Szabadtéri Színpadon is várnak rátok, részletek itt.

Hasznos információk:

  • Mindkét helyszín (Szent Margit kolostor-romok és Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejárata) kellemes, árnyékos helyen található.
  • Könnyen megközelíthető 26-os busszal az Árpád-híd, illetve a Margit-híd irányából, illetve kerékpárral is.
  • Az előadások után érdemes felkeresni az Árpád-híd lábánál található öko játszóteret, a Japánkertet, a Margit-híd felőli játszóteret, a zenélő szökőkutat, illetve a Margitszigeti Kisállatkert (szintén ingyenes) is.

Nézzétek meg legújabb budapesti válogatásunkat, kedvenc teraszos helyeinket, a legújabb kalózos játszótér beszámolónkat, illetve Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). Érdemes az Ingyenes és Helyszínek rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. Meleg napokra ajánljuk vizes játszótér válogatásunkat, és olvassátok el 10 gyerekbarát júliusi fesztivál ajánlónkat is. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!