Hétvégi programajánló – augusztus 22-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

bobita_babszinhaz_hamupipo_02

Budapesten Európai Kerti Vasutak Találkozója lesz a Vasúttörténeti Parkban, a Múzeum kertben fellép többek között Szalóki Ági, Szirtes Edina és Herczku Ágnes a Palotanegyed Fesztiválon. Csillaghegyen Krisna-búcsú, a Margitszigeten és a Városmajorban bábelőadások, a Holnemvolt Parkban a KorZOO vár rátok. A hetet a Kertemben zárjuk majd a Rutkai Bori Banda koncertjével. Pécs, Győr, Szentendre, Szerencs és Jósvafő programjaiból is válogattunk. Programajánló a Minimatinétól!

BUDAPEST

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója

Érdemes lesz ellátogatni ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Parkba, hiszen a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán, sőt a kismozdonyokra még fel is ülhettek. Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója. A jegyárakat itt találjátok.

szaloky_agi

Folytatódik a Palotanegyed Fesztivál augusztus 22. és 24. között világzenei koncertekkel, kiállításokkal és kézműves vásárral a Múzeum kertben és környékén. Fellép többek között Szalóki Ági, a Kerekes Band, Szirtes Edina „Mókus” és a MoNaMo, a Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes és a Besh o droM adnak koncertet; a Muzikum Klubban Sebestyén Mártát hallhatjátok meg. Vasárnap 15 órától Korpás Éva zenél a gyerekeknek. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

bpbucsu27

A Krisna-hívők budapesti központjában augusztus 23-án immáron harmadik éve kerül megrendezésre az egzotikus, vidám és szórakoztató Krisna-búcsú, mely programját és méretét tekintve évről-évre bővül és színesedik. Idén is megtekinthető egy ifjú pár hagyományos indiai esküvője tűzceremóniával, terítékre kerül a különleges hangszereken játszott zene, az ősi táncok és dobszólók, jógabemutatók és harcművészetek. Emellett viszont újításképpen több lesz a játék lehetőség (karma-labirintus, indiai kreatív fotósarok, stb.), úgy a felnőttek, mint a gyerekek számára. Így szórakoztató „játékokon” keresztül megismerkedhettek India teljes kultúrájával és tudásával, mint az öltözködés, gasztronómia, gyógyászat, jóga, harcművészet, stb. Kirakodóvásár, gaszto programok, arc-, és hennafestés, íjászat, a templom és főiskola épületében tartott körvezetések, gyerekprogramok és még sok más meglepetés vár benneteket. A részleteket itt olvashatjátok. Belépő: 1200 Ft, nyugdíjas: 850 Ft, gyerekeknek ingyenes!

mazsola

Szombaton 10:30-tól Mazsola és Tádé vár benneteket a margitszigeti Interaktív Meseszínpadon. Ingyenes!

Arasinda zenekar

Vasárnap 10:30-kor az Arasinda tart hangszerbemutatót a margitszigeti Szent Margit-romoknál. Ingyenes!

vitez_laszlo

„Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet? Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!” Vasárnap 10:30-tól a Városmajori Szabadtéri Színpadon láthatjátok Fabók Mancsi előadásában. Jegyár: 1200 Ft.

DSCF5251

Augusztusi vasárnapokon 10 és 19 óra között kézműves foglalkozásokkal és vásárral, palánta ültetéssel és bábelőadással, termelői piaccal, állatmentők bemutatkozásával vár benneteket a KorZOO.  Nézegessetek képeket és olvassátok el beszámolónkat, ha még nem jártatok a parkban, próbáljátok ki a Tündér Ilona játszóteret is. A belépés 500 Ft, állatkerti belépővel, bérlettel ingyenes!

rutkai_bori_banda

Vasárnap 15 órától a Rutkai Bori Banda koncertezik a városligeti Kertemben. Ingyenes!

ORSZÁGOS

strand_fesztival

Folytatódnak a már 20-án elkezdődött fesztiválok mint a Siófolk, a székesfehérvári Királyi Napok és a zamárdi Strand Fesztivál.

hamupipo

Idén is a Szamárfül családi fesztivállal zárja a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed a nyarat. A főszereplő ismét a játék: Pécs kulturális városrésze óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves foglalkozások és sportprogramok mellett zenés és színházi előadásokra is ellátogathatnak Sanyi csacsi barátai. Az elsősorban a gyermek korosztálynak szóló rendezvény és helyszínei akadálymentesítettek, így azok mindegyike könnyen megközelíthető akár babakocsival is. Az akadálymentesített útvonalakról a negyed szívében található Látogatóközpontban és a Ledina kapunál az Északi Infoponton kollégáink adnak részletes felvilágosítást. A Látogatóközpont, a Bóbita Bábszínház és az E78 épületekben pelenkázó is található. A szoptatós babák megetetésére is létrehoztak egy csendes, elkülönített zugot, melynek pontos helyéről az infopontokon érdeklődhettek. A részletes programot itt találjátok. Ingyenes! A Zsolnay Negyed fizetős látványosságaira nem vonatkozik az ingyenesség!

kiskalasz_zenekar

Augusztus 21. és 24. között a Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál a borok világába vezeti be a rendezvényre látogatókat. A megújult Széchenyi térre több, mint 60 borászat költözik. Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is. A gyerekeknek vasárnap 11 órától a Kiskalász zenél. Ingyenes!

dumtsa_forgatag

Hamarosan itt a hétvége és újra megnyitja kapuit a Dumtsa Forgatag Szentendre központjában. A rendszeres koncertek és programok mellett ezen a hétvégén felajánlásokat is gyűjtenek a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület javára. A rendezvényen kávézók, fagyizók, éttermek kínálják finomságaikat, helyi zenekarok koncerteznek, kézműves foglalkozással és vásárral várják a látogatókat.

levente09

Hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Szerencsi Csokoládé Fesztivál, amely a kezdetek óta egy nagyszabású kulturális és gasztronómia rendezvénnyé nőtte ki magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban. A családi programok 23-án kezdődnek. Négy színpadon szól majd a zene, fellépnek a helyi óvodások, iskolások és amatőr művészeti csoportok, lesznek gyermekprogramok (Levente Péter, bábszínház, Diri-Dongó, Iszkiri zenekar), fellépnek szerb és macedón tánccsoportok, valamint a Felszállott a pávából megismert nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes. Emellett rengeteg felnőtteknek szóló program is lesz. A részletes programot itt olvashatjátok. Belépő: 1200 Ft, kedvezményes 600 Ft, 6 év alatt és szerencsi lakcímkártyával ingyenes!

josvafoi_hucul_lovasnapok

Augusztus 22. és 24. között rendezik meg jósvafői Fedeles lovaspályán a VI. Jósvafői Hucul Lovasnapokat és III. Nemzetközi Patkolókovács Versenyt. A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészül a patkolókovácsok versenyével. Esténként koncertek színesítik a programot. A részleteket itt olvashatjátok. Ingyenes!

A Napibontóban találjátok a részletes programot.

Era kedvencei: Európai Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban, Krisna-búcsú Csillaghegyen, Palotanegyed Fesztivál a Múzeum kertben, Rutkai Bori Banda a Kertemben
Rozi kedvencei: Európai Kerti Vasutak Találkozója, Palotanegyed Fesztivál, Szamárfül családi fesztivál Pécsett