Hétvégi programajánló – ápr. 13., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

p1050160

Vasárnap folytatódik az ingyenes Leves és Főzelék Fesztivál Palotanegyedben és az Oldtimerek Hétvégéje a Vasúttörténeti Parkban. Ha koncertre mennétek, fellép az Apacuka, a Kiskalász, a Budapest Jazz Orchestra és Papó zenedéje. A Kontra Klubban és a Müpában könyvbemutatóval várnak benneteket, a Ceramicaféban kézműveskedhettek, az Új Budapest Galériában kreatívkodhattok. Ha pedig inkább tekernétek egyet, irány Wekerle.

bolcs_kavics_02

10 órától a Hátsó Kapuban ismét Bölcs Kavics. A workshopok célja hogy kísérletezéssel és közös alkotással élménnyé tegyék a körülöttünk lévő világ megismerését és megértését. Végy egy fizikust, egy médiaművészt, egy iparművészt és egy képzőművészt, adj hozzá külföldi tanulmányokat, egy jó adag tanítási tapasztalatot, bőven szórd meg lelkesedéssel, kíváncsisággal, kreativitással és megkapod a workshopjaik receptjét. Fizika, elektronika, robotika, kémia, biológia, művészet …? 15 fős workshopokra 12-14 éves fiatalokat várnak. Jelentkezés: előzetes regisztrációval a bolcskavics@gmail.com email címen. Jegyár: 2000 Ft.

apacuka_zenekar

10 órától az Apacuka lép az Akvárium Klub színpadára. Az együttes a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja, amelynek tagsága a hazai underground, reggae és rock zenekarok tagjaiból állt össze. Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak. A színesen hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatokat ötvöznek, a rocktól a jazz-en, diszkón és funkyn át a reggae-ig. Belépő: 500 Ft.

papo_kicsi

10 órától Papó zenedéje a Puskin moziban. Óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlják ezt az interaktív előadást, hogy minél hamarabb megismerjék a magyar népzenét és annak hagyományos hangszereit. Papó, azaz Nagyapa mesél benne a régi, fa­lusi zenélési alkalmakról, a zene gyógyító és jobbító szerepéről. Mondókákat, dalokat és törté­neteket idéz fel a dorombról, tekerőlantról, kobozról, dudáról, cimbalomról és egyéb zeneszer-számokról. A képzelőerőt serkentő mókás kérdések és feladatok az is­meretek játékos és maradandó el­sajátítását szolgálják. Közös éneklés és tánc is lesz.

ceramicafe_01

10 és 12 óra között Családi alkotónappal vár a Ceramicafe. A sün és a nyúl – bábelőadás, utána készülődés a húsvétra, tojásfestés. 3-99 éves korosztály számára ajánlott program. Belépő: 2200 Ft (amelyben frissítő ital és 1 ajándéktárgy elkészítése foglaltatik).

a_kicsi_en_vagyok_mira_lobe

10 órától a Kontra Klubban IV. Könyvbelépő! Berg Judit Világkönyvtárának első darabja: Mira Lobe: A kicsi én én vagyok. Ez a kötet külföldön már réges-rég klasszikusak számít. Varró Dániel zseniális fordításában ismerhetjük meg ezt a humoros és mégis mély verses mesét, mely a gyerekeket és a szülőket is megszólítja. A kötet az elfogadásról és az énkeresésről szól. A házigazda: Berg Judit. Felolvas: Varró Dániel és Both Gabi.  A könyvbemutató után színházi (dráma)játék lesz Kerekes Valéria meséléskutató vezetésével. A Kicsi én figuráját papírtechnikával Várnai Zsuzsa segít elkészíteni a 2-7 éves gyerekeknek. Utána és közben Berg Judit dedikálja a Hisztimeséket és az Alma – A Sötét Birodalom című könyvét, Varró Dániel pedig a Kicsi én én vagyok-ot. Belépő: 500 Ft.

husveti_keszulodes_marczi

Virágvasárnapi táncházzal várnak benneteket a Marcziban ezen a vasárnapon is 10 és 12 óra között. Belépő: 600 Ft, 4 főtől: 500 Ft.

kerekito_allatos_meghivo

10 órától Cifra Palota a Müpában. Téma: poéta. Színpadi program: 10:15 Mondókás Móka – a Kerekítő interaktív gyermekjátéka; 11:00 Énekmondó – a Búgócsiga Zenede zenés-játékos előadása; 12:00 Versláb – Tarján Vera és Horváth Kristóf foglalkozása. Emellett kreatív programokkal várják a 0-12 éves gyerekeket. 10 órától a Nagyszínpadon, majd 11:30-tól a Kék teremben bemutatják a Kerekítő állatos játéktár című könyvet babáknak és óvodásoknak. Huszonkét állat szerepel benne, nemcsak babáknak szóló kapcsolódó ölbeli játékokkal, hanem óvodás játékokkal, mondókákkal, dalokkal, zsúrötletekkel, kottákkal. A dalos CD mellékleten Fábián Éva népdalénekes, népzene pedagógus és az Óbudai Népzenei Iskola tanítványai szerepelnek. Ingyenes!

bicikli_tura

Hogy vasárnapra is legyen egy kis mozgás a Duna partjára szervez bringatúrát a Wekerlei Társaskör Egyesület. Találkozó 10 órakor a Zrumeczky-kapunál (Kós Károly tér 10.). Tervezett útvonal: Wekerletelep – Pesterzsébet – Gubacsi hídon át a Csepel-szigetre, Ráckevei dunaparti sétány – Szigethalom (Taksony híd) (20km). Visszaút: Forrás Dunapart – Hokony part – Alsó-Duna sor – Horgász part – Soroksár – Felső Duna part – Vizisport utca – Gubacsi hídon át Pesterzsébetre – Wekerletelep. Táv: kb. 40 km, kellemes bringaúton, turista- és dunaparti földutakon. Várható érkezés: 16 óra körül. A táv könnyű, sík terepen, elsősorban családokat várnak 8 év feletti gyerekekkel. Akik elfáradnak, azoknak visszafelé a HÉV megoldást kínálhat, hisz a közelében kerekeznek. Sisak viselete és bringalámpa ajánlott, enni és innivalót mindenki vigyen magával.

budapest_galeria

10:30-tól 12:30-ig várják az Új Budapest Galériában (Bálna) a 6-12 éves alkotni vágyó gyerekeket. Büszke, vidám, aggodalmas vagy épp semleges arckifejezések. Megnézhetitek, hogy kit hogyan ábrázoltak. Vegyes technikákkal alkothattok, drótszobrokat készíthettek. Részvételi szándékotok jelezzétek a toth.anna@mail.btm.hu e-mail címen. Részvételi díj: 600 Ft/fő gyerekeknek és kísérőiknek egyaránt. 5 éves kor alatt ingyenes. Ugyanitt 15:00 és 17:30 között rejtvénykártyákkal, játékokkal és színes alkotási lehetőségekkel várnak minden korosztályt.

kiskalasz

11 órától a Békásmegyeri Közösségi Házban a Kiskalász zenekar lép fel, akik Bartos Erika megzenésített verseit szólaltatják meg. Dalaik nemcsak a gyerekek és felnőttek, hanem a szakma elismerését is kivívták, ezt bizonyítja, hogy a Zsákbamacska és a Százlábú CD-t a legjobb öt között jelölték Fonogram-díjra az év gyerekalbuma kategóriában. Az aranylemezes Zsákbamacska után, 2013 őszén a Százlábú is aranylemez lett, mely az Alexandra Kiadó jóvoltából ezen a koncerten kerül átadásra. Jegyár: 1000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes).

Budapest Jazz Orchestra

11 órától az Erzsébetligeti Színházban a Budapest Jazz Orchestra lép fel. A gyerekek megismerkedhetnek az egyes hangszercsoportok jellegzetességeivel, miközben időutazáson vesznek részt a big band irodalom legszebb műveinek segítségével. Mesélő: Náray Erika. Az előadás után kézműves foglalkozás a Nyírkapapír Vállalattal! 4 éves kortól ajánlott program. Jegyár: gyermek 900 Ft, felnőtt 1400 Ft.

11 órától Parázsfuvolácska az Erkel Színházban. Ha gyorsak vagytok, még kaphattok rá jegyet. A teltházas előadásokon visongó gyerekek ünnepelték a legfiatalabb operaénekes-generációt és az Artistaképző Intézet növendékeit. A Varázsfuvola kifejezetten gyermekeknek szánt változata áprilisban még 16-án és 19-én látható. Figyelem, már csak pár jegy kapható! Jegyár: 200-1800 Ft.

csaladi_napok_capa

Képes és képtelen foglalkozások, tárlatvezetések magyar és angol nyelven a Sajtófotó kiállításhoz kapcsolódóan, bábszínházi előadás, cirkuszi produkció. A nap folyamán az Ezerarcú Multikulti Egyesület a kiállítás képeiben is visszaköszönő barátság, család-otthon, béke-háború, konfliktus témaköreit körbejáró mesélős-kézműves foglalkozásai várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Capa Központban 11 órától. A családi napon a 32. Magyar Sajtófotó Kiállításra szóló belépőjegyek felmutatásával tudnak részt venni az érdeklődők (felnőtt 1500 Ft, diák 800 Ft, 6 éves korig ingyenes).

noveny-cserebere_csiga

15 és 19 óra között rendezik meg a II.Növénycsereberét a Csiga kávézóban. Nagyra nőtt vagy éppen túl kicsi növényeid másikra cserélheted.

16 és 19 óra között Húsvéti Zümmögés a SóbanJóban (Budapest, XIII.ker., Göncöl u. 81.): sószobával, gyerekkoncerttel, kiállítással. Belépő: 1600 Ft/gyerek, 50% tesókedvezmény.

A részletes szombati programot itt találjátok.

Era kedvencei: Apacuka az Akváriumban, Parázsfuvolácska az Erkelben, könyvbemutatók a Kontra Klubban és a Müpában
Rozi kedvencei: Oldtimerek Hétvégéje a Vasúttörténeti Parkban, Bölcs Kavics a Hátsó Kapuban