Gyerekprogramok a hétvégére – május 13-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május 13-14-én gőzmozdonyok lepik el a Vasúttörténeti parkot, Pöttyös Panni rajongókat a Thália színházba várják, Berg Judit dinós könyveinek kedvelőit pedig a Sárkányos Gyerekkönyvtárba, de ültethettek közösen szamócát Boribonnal a Füvészkertben vagy a városi kertészkedés alapjait leshetitek el a Jurányiban, énekelhettek és mondókázhattok a Ringató csapatával a Millenárison, kirándulhattok jó mesék társaságában Solymáron vagy kóstolhattok is séta közben az Erdei piacon. Ezeket a programokat ajánljuk nektek a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Gőzmozdony Matiné – Vasúttörténeti Park, május 13-14.

Igazi, füstölgő gőzmozdonyok lepik el ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Parkot. A kiállított és a befűtött járművek 11:00 és 14:00 órakor látványos parádé keretében pöfögnek a fordítókorongra, de emellett utazhattok még kerti vasúton, a lóvasúti kocsin, kipróbálhatjátok többek között a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt a Csajka sínautót is.

MÁJUS 13., szombat

A család napja a Ringatóval – „Ezer család énekel” – Millenáris, 10:00-17:00 (ingyenes)

A Ringató Baráti Társaság Egyesülete idén 6. alkalommal vár benneteket családi rendezvényére. A Millenárison lesz természetesen sok közös éneklés, az új Borsi könyv bemutatója, Szélkiáltó koncert, bábelőadás, vásár és rengeteg más program is. Részletek itt. Ingyenes!

Mesés Cellux kirándulás – Solymár, Shell kút, Rózsika forrás, új időpontban! – június 11., találkozó: 9:30-10:00 (regisztrációs, ingyenes)

A Cellux Csoport első mesés kirándulására vár benneteket. Ami biztosan lesz: erdő, patak, mesebeli feladatok, mese és végén piknik a réten. Az út babakocsival vagy kerekesszékkel is teljesíthető. Viygetek piknik kosarat, váltó ruhát (ha beleesnétek a patakba) és jó kedvet. Ingyenes, regisztráció szükséges!

Mesefesztivál – Klauzál Ház, szombaton 9:00-13:00

Meseszínházzal, Iszkiri koncerttel, népi játékokkal, fotószínházzal várnak benneteket a Mesefesztiválon. A belépő 1100 Ft, családi belépő: 3520 Ft.

Pötty délelőtt – könyvbemutató és workshop – Budaörs, Fantazmagória, szombaton 10:00 (regisztrációs, ingyenes)

A Vivandra kiadóval közösen mutatják be a Pötty Könyvet és olyan foglalkozáson is részt vehettek, amelyet a szerző, Hervé Tullet is tart minden korosztálynak a világ különböző pontjain. Mindenképp játszóruhában menjetek! Jelentkezés szükséges: domany.katalin@fantazmagoria.hu-n. Részletek itt.

Szamóca Kiskertész-tanoda: Boribon szamócája – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Ültessetek ti is szamócát ezen a szombat délelőttön Boribonnal és a Szamóca kiskertész-tanoda csapatával. Részletek itt. A belépő: 1800 Ft (regisztráció szükséges ), felnőtteknek füvészkerti belépő.

Erzsébet – Egy élet ruhákban elmesélve című kiállítás megnyitója és családi nap – Nagytétényi kastély, szombaton 10:30-18:00

Tárlatvezetések, múzeumpedagógiai játék kézműves foglalkozással (6-10 éveseknek), a Históriás Történeti Társaság játszóháza és családi játék vár benneteket a Nagytétényi Kastélyban. Az új kiállítás megnyitóján Liisi Valjus finn iparművésznő Sisi-babáit nézhetitek meg valamint a kastély korszakhoz kapcsolódó műtárgyait.

Az úgy volt… – Hatszín Teátrum, szombaton 11:00

Áprilisban nyílt meg Budapest új gyerekszínháza a Hatszín Teátrum, melyről itt írtunk. Most ismét megnézhetitek Janikovszky Éva művéből készült előadást, amely igazán vicces, pörgős és a díszlet is izgalmas. Jegyár: 2500-2800 Ft.

Madarak, halak, fantázialények és az elvarázsolt szürkelemez – kiállítászáró foglakozás Tillmann Hannával – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Ezen a foglalkozáson életre kel a komoly, ám korántsem unalmas alapanyag, a sokoldalúan használható szürkelemez. 7-10 éveseknek ajánlott. A részvételhez ezúttal regisztráció szükséges. Itt lehet jelentkezni: keteger@gmail.com címen – lehetőleg május 11-ig.

Családi mesedélelőtt Berg Judittal – Sárkányos Gyerekkönyvtár, szombaton 11:00-12:00

Segítsetek a két kis dinónak, hogy eljussanak az otthonukból a mai Budapestre, majd onnan a középkorba és az ókori Kréta szigetére. Találkozzatok a szerzővel szombaton a Sárkányos Gyerekkönyvtárban. Részletek itt.

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K, szombaton 15:30

A Hangszersimogató Klubban Bársony Bálint és zenésztársainak interaktív koncertjén vehettek részt, és természetesen a hangszereket ki is lehet próbálni. Igazán jó program, mi nagyon szeretjük. Belépő: 800 Ft/fő.

MÁJUS 14., vasárnap

Erdei piac – Hidegvölgyi erdészlak, vasárnap 8:00-15:00

Megint lesz erdei piac a Hidegvölgyi erdészlaknál. Közben felkereshetitek a Budakeszi Arborétumot, a Sisakvirág tanösvényt és a kilátót is. Szuper kirándulós program az egész családnak. Itt írtunk róla bővebben.

Pöttyös Panni nap – Thália Színház, vasárnap 11 órától

A Thália Színház és a Szepes Mária Alapítvány előgyereknap gyanánt egy régi kedvenc, Pöttyös Panni köré szervezi vasárnapi családi napját. A 11 órás előadás után ingyenes foglalkozásokkal és kedvezményes könyvvásárral is készülnek. Az előadásra jegyet kell váltani, a többi program ingyenes!

Liliputi Piknik – Cerka-firka játszótér, vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes)

Zenés program, fotózkodás, hordozási tanácsadás, bábszínház, játék és torna vár rátok a Liliputi családi napján a Cerka-firka játszótéren. Ingyenes!

Kert Ünnep – Jurányi, vasárnap 11:00-19:00 (ingyenes)

Minden, ami a városi kertészkedéshez jól jöhet: felnőtt- és gyerek workshopok, előadások, bemutatók és reméljük, hogy sok-sok napsütés a Jurányi kertjében, ahol egy szuper kis faházikó is van a gyerekeknek. Részletek itt. Ingyenes, de adományt elfogadnak!

A királykisasszony, akinek nem volt birodalma – Magvető Café, vasárnap 11:00

A nemrég megnyílt könyves kávézóban gyerekprogramok is lesznek. Most vasárnap például a Kabóca Bábszínház igaz története királyfiakról, pónilovakról és udvari bolondokról; kastélyokról, tortákról meg koronázási jelvény-készletekről. Leginkább, persze, Lenke királykisasszonyról, akinek nem volt birodalma. Jegyár: 1900 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Ringató családi nap a Millenárison, Erdei piac, Hangszersimogató Klub
Rozi kedvencei: Gőzmozdony Matiné, Hangszersimogató a 3K-ban