Advent Budapesten – nov.29. – dec.24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyszín: Bp., V. ker, Városház tér

Kíváncsian várjuk, hogy tud-e valami újat vagy jobbat nyújtani az adventi fesztek között az idén debütáló Advent Budapesten rendezvénysorozat.
Iskolás csoportok érkeznek a határon túlról, hogy a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó vallási szokásokat és betlehemes hagyományok bemutassák. A magyar kézműves- és gasztronómiai termékeket kínáló vásári forgatag mellett a téren felállított, fűthető Sátor Színházban minden nap kulturális programmal várják a látogatókat.


A négy kiemelt hétvégén professzionális előadások, köztük a fővárosi fenntartású színházak ünnepi produkciói is szerepelnek. Hétköznap esténként Budapest legjobb hagyományőrző amatőr csoportjainak előadásai, illetve művészeti intézmények hallgatóinak produkciói láthatók. A parkban felállítják az ország egyik legnagyobb, 16 méteres karácsonyfáját és minden héten meggyújtják a 10 méter átmérőjű adventi koszorún a gyertyákat.