12+1 szuper családi fesztivál augusztusban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Muruya

Elérkezett a nyár utolsó hónapja, de izgalmas fesztiválokból augusztusban sem lesz hiány. Vár benneteket többek között az Ördögkatlan, a Bor, Mámor Bénye, az Európai Kerti Vasutak Találkozója, a Szamárfül Családi Fesztivál, a Mesterségek Ünnepe és még sok minden más…

Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Vylyan Terasz, Beremend, augusztus 2-7. (10 év alatt ingyenes)

szelkoto_kalamona3

Igényes színházi és táncelőadások, koncertek minden műfajból a könnyűzenétől a jazzen, világzenén, népzenén át a komolyzenéig, családi és irodalmi programok, filmvetítések, civil kezdeményezések, esélyegyenlőségi programok bemutatása, kiállítások és kézműves vásárok. Ez az Ördögkatlan, egy igazán remek fesztivál minden korosztálynak egy mesés helyszínen. 10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások mindenki számára ingyenesek. Felnőtt jegy a helyszínen: 3900 Ft/nap.

Bor, mámor, Bénye – Erdőbénye, augusztus 11-14.

benye_IMG_8390

Fesztivál az erdőbényei kertekben. Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bor, mámor… Bénye fesztivált a varázslatos Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén. A Tokaji borvidék legizgalmasabb kulturális és gasztronómiai fesztiválján a kulináris élmények, koncertek, gyermekprogramok mellett tematikus séták, előadások és rengeteg érdekes program várja a látogatókat. Fellép majd a Kiscsillag, Kerekes Band, Pátkai Rozina, Meszecsinka, Cabaret Medrano, Tóth Viktor, Jónás Vera Experiment, de lesz evezés a Bodrogon, biciklitúrák a Zemplénben és gyerekprogramok is. Belépők: augusztus 11. csütörtök: 3.000 Ft/ fő, augusztus 12. péntek: 4.000 Ft/ fő, augusztus 13. szombat: 4.000 Ft/ fő, 14 év alatt ingyenes.

Zempléni Fesztivál – Tokaj, Sárospatak, augusztus 12-21.

zempleni_feszt

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió kulturális-turisztikai- és bor-gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári rendezvénysorozata. A kulturális rendezvények mellett a vendégek kipróbálhatják Zemplén egyéb turisztikai attrakcióit is, az éttermekben kóstolhatják a táj jellegzetes ételeit. Gyerekprogramokkal is várják majd a látogatókat több helyszínen. Nyugdíjasok és diákok – megfelelő igazolással – a helyszínen váltott jegyek árából 20% kedvezményben részesülnek. A teljes műsorfüzetet itt érhetitek el.

Végvári Vigasságok – Egri Vár, augusztus 12-14.

vegvari_vigassagok_eger

Fegyverarzenál, haditornacsapatok bemutatója, családi programok, vitézi próba, huszárvirtus, történelmi és szakmai programok, versenyek, kiállítások, koncertek várják az érdeklődőket. A fesztivál során tradicionális mesterségeket folytató kézművesek kínálják portékájukat és mutatják be a szakma mesterfogásait az érdeklődőknek. A Vigasságokon – több hagyományőrző csapat részvételével – újrajátsszák az 1552-es ostromot.

X. Európai Kerti Vasutak Találkozója – Budapest, Vasúttörténeti Park, augusztus 13-14.

MVPA_Kerti Vasút_1

10. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Park területén. A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében, ugyanis dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. Részletek itt. Játsszatok velünk és nyerjetek családi belépőket!

Székesfehérvári Királyi Napok – Székesfehérvár, augusztus 17-21.

kiralyi_9859

A parádés felvonulás, a belvárosi táncszigetek, az esti nemzetközi folkestek, a királyi gyerekjátszók elmaradhatatlan részei a fesztiválnak. Ha erre jártok, ne hagyjátok ki nagy kedvencünket, a Koronás Parkot sem.

Mesterségek Ünnepe – Budapest, Budai Vár, Savoyai Terasz, a Hunyadi Udvar, a Halászófiú Terasz, a Keleti Felvezető Sétány, a Rondella, az Újvilág Kert és a Sikló utca, augusztus 18-21.

mestersegek_unnepe42

Rengeteg látnivaló, míves portékák, játékok, színpadi fellépők és sok finomság lesz az idén is az egyik kedvenc augusztus 20-ai programunkon. A Mesterségek Ünnepének helyszíne a Vár átépítési munkálatai miatt picit módosul majd. A gyerekeket többek között Korpás Éva és Szalóki Ági családi koncertje várja. Belépő: felnőtt 2000 Ft, gyerek 1000 Ft, családi 5200 Ft, 4 éves korig ingyenes.

Szamárfül Családi Fesztivál – Pécs, Zsolnay Negyed, augusztus 19-21.

szamarful_fesztival

A pécsiek népszerű gyerekfesztiválját idén is szamárság lenne kihagyni! A Szamárfül Fesztivál az elmúlt öt évben az ország egyik legnagyobb és legkedveltebb gyerekfesztiváljává vált, melynek programjai a Zsolnay Kulturális Negyedben a nyári szünet egyik utolsó hétvégéjén három napon át a 0–13 éves korosztály számára kínál remek programokat. Idén is a lokális értékek megismerése, a környezettudatosság, az interaktivitás, az esélyegyenlőség állnak a fókuszban.

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely, augusztus 25-28.

savaria_feszt_09

Több napos jelmezes kavalkáddal, rengeteg programmal és látványos bemutatókkal várnak benneteket Szombathelyen. Részletek itt. A jegyárakról itt találtok információkat.

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál – Pesthidegkút, Kultúrkúria, augusztus 31.-szeptember 4.

klebelsberg_kulturkuria

Rengeteg jó programmal várnak benneteket Pesthidegkút több helyszínén. A színházi előadások és koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek majd. Részletek itt. Az esti programok kivételével ingyenesen látogatható.

Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál – Szentendre (ingyenes)

dumtsa_forgatag

10. alkalommal kerül megrendezésre augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál. Szentendre városa vendéglátósaival, kereskedőivel, képzőművészeivel, kézműveseivel és galériásaival, civil szervezetekkel és önkéntesekkel együtt hívja életre a háromnapos ünnepet. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

Vidor Fesztivál – Nyíregyháza, augusztus 26. – szeptember 3. (a legtöbb program ingyenes)

vidor_feszt_13

A Vidor Fesztivál idén is koncertekkel, színházzal, kiállításokkal és könyves programokkal vár benneteket Nyíregyháza minden zugában. A programok legtöbbje ingyenesen látogatható. A színházi előadások árai itt.

+1 Vakációzáró és nyárbúcsúztató programok
Augusztus utolsó hétvégéjén újra felpezsdül a város, és rengeteg helyszínen készülnek nyárzáró, illetve suliindító eseményekkel, melyekből a legjobbakat idén is megtaláljátok majd a Minimatinén! Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, mert augusztusban is rengeteg jó programmal érkezünk majd.

A hétvégi ajánlókat mindig itt olvashatjátok (csütörtökönként frissítjük). Érdemes az Ingyenes és Helyszínek rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. Meleg napokra ajánljuk vizes játszótér válogatásunkat. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk ezen a nyáron is!