Megnyílt a tatai Malomkert

2023 nyarán nyitott meg a régi Kristály fürdő területén a Malomkert, egyben a Jenő-malmot is felújították. Bent egy kisebb kiállítást és egy mesét láthatunk a malom történetéről, illetve időközönként őrlési bemutatót is tartanak, kint pedig az Ilona-malom Műhely játékait próbálhatjuk ki.

A szabadtéri élménypark elsődleges célja az, hogy bemutassa a 18-19. században Tatán nagy számban található vízimalmok különböző típusait.

Saját magunk hozhatjuk működésbe az őrlő-, fűrész és kallómalmok malomszerkezeteinek kicsinyített másait. A malomudvar egyik részén alakor búzát vetettek el, az innen betakarított búzaszemeket a Jenő-malomban megtekinthető látványőrlések során dolgozzák majd fel.

A XIII. századi, az Eszterházy-uradalom részét képező Jenő-malom is megújult, ahol a molnárok életével és eszközeivel is alaposabban megismerkedhetünk.

Az udvari játékokat a kapolcsi Ilona-malom Műhely készítette. Némely szerkezetet nehezebb működésbe hozni, szülői segítség is elkelhet.

HASZNOS TUDNIVALÓK

A területen ugyan van néhány napvitorla, de kevés árnyék van, így felhősebb időben vagy a kevésbé meleg órákban ajánljuk. Érdemes váltóruhát is vinni a vizes játékok miatt, de a környező vizes árkokba nem szabad belemenni. A helyszínen találtok mosdót is.
Cím: Tata, Damjanich u. 6., az Angolkert bejárata mellett
Weboldal
Facebook oldal
Belépő: jegyárak itt (lehet sétálójegyet és kombinált belépőt is váltani)
Nyitvatartás itt (hétfőn zárva).