Megnyílt az óbudai Holdudvar! – űrutazás a III. kerületben!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

holdudvar-obuda

Megnyílt az óbudai Holdudvar! Az óbudai panelházak között új közösségi tereket, játszóteret, felnőtt fitnesz parkot, csúszdákat, hűsítő csobogót és sok padot, beszélgetésre alkalmas teret adtak át 2019. június 22-én. Az évekig tartó tervezési munkákba bevonták a helyi közösséget is, hogy minél használhatóbb, igényeiknek megfelelő parkot hozzanak létre. A megnyitón jártunk!

Az óbudai Holdudvar nevéhez méltóan a játszótér űr tematikát kapott, a design mégis kellemes. Már a bejáratnál fából készült űrhajó vár a „kilövésre”, de van még egy kisebb, fém „űrállomás” is.

Nagy sikert aratott az általam kapcsolószekrénynek nevezett matató felület, ahol mindenfélét lehet forgatni, mozgatni, krétával festeni.

A picik kipróbálhatják az űrlényes csúszdát, van baba-hinta is, illetve a homokozó egy része napvitorlával árnyékolt. Közvetlenül mellette vizezős-sarazós rész található vödörrel, szitával, kúttal.

Az óbudai Holdudvar játszóterének szomszédságában található a 3 nagy csúszda: egy meredek és széles, egy cső- és egy keskenyebb is. Találtok ezen a részen pingpong asztalt, illetve kutyaitatóval ellátott kutat is.

Egy kicsit távolabb alakították ki a közösségi tér részt csobogóval, amiben fürdeni ugyan nem lehet (egyik budapesti csobogóban sem lehet), de hűsít a meleg napokon. Több körbeülhető asztalt, padokat asztalokkal és beszélgető- pihenő helyet is létrehoztak. Az itt lakók helyében biztos szívesen jönnék ide a szomszédokkal társasjátékozni.

Amit még érdemes tudni:

A helyszín könnyen megközelíthető 1-es villamossal. Figyeljetek arra, hogy a parkolás hétköznapokon ezen a területen fizetős. Egyelőre 3 mobil wc-ét találtunk, reméljük, hogy nem csak a megnyitóra hozták. A park szomszédságában van cukrászda, bolt is. Sok a fém játék/ csúszda, nagyon meleg időben mindenképp nézzétek meg, hogy nem forrósodott-e fel! Inkább reggel vagy késő délután ajánljuk!

További jó játszóterek a III. kerületben: Békás játszótér (a válogatás végén találjátok), Csillaghegyi játszótér, Mészkő park és a Máltai játszótereket is szívesen ajánljuk nektek.

Az aktuális hétvégi ajánlóinkat is érdemes megnézni!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.