10 tulipán szedd magad helyszín Anyák napjára – 2022

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Remek családi program lehet a közelgő Anyák napja alkalmából egy tulipánszedős hétvégi nap, ahol saját magatok állíthatjátok össze a csokrokat. Íme néhány ötlet a főváros közelében ás távolabbi helyszíneken, amelyek hétvégén is nyitva vannak.

BUDAPEST KÖZELÉBEN

TulipGarden Dunakanyar – Kosd

Anyák napja hétvégéjén is szeretettel és csodás tulipánokkal várnak benneteket Kosd határában. Már pénteken is nyitva lesznek, illetve szombaton és vasárnap.
Részletek itt.

Kevély-hegyi Levendulás – Pilisborosjenő

Egyik kedvenc levendulamezőnkön bizony a tulipánok is várják, hogy az otthonok díszei lehessenek. Hétköznapokon, illetve a hétvégén is nyitva lesznek.
Részletek itt.

TulipGarden – Csákvár

Ezen a tavaszon 17 féle tulipán, összesen 50 000 tő vár benneteket Csákváron, a Zöldhegyen. Tulipános ajándéktárgyak is kaphatók a helyszínen. Péntektől vasárnapig tartanak nyitva.
Részletek itt.

TOVÁBBI HELYSZÍNEK

Kőröshegyi Levendulás

Anyák napi virágvásárral készülnek a csodás Kőröshegyen is. Április 28. és május 1-je között várnak benneteket. Csütörtökön akciósak a virágok, és különleges programokkal is készülnek.
Részletek itt.

Kálnoki LevendulásMáriakálnok

A Szigetköz szívében 40.000 tulipánnal várnak benneteket TulipánSzüretre! Idén szervezik meg első alkalommal ezt az eseményt. A Szedd Magad napok során hétköznap és hétvégén is lehetőséget biztosítanak különféle színű és fajtájú tulipánok szedésére.
Részletek itt.

Pannonhalma Provance

Csodás tulipánok várnak benneteket Pannonhalmán is. Anyák napján 9 és 12 óra között tartanak majd nyitva, szombaton zárva lesznek vásár miatt, de hétköznapokon is lehet tulipánt szedni.
Részletek itt.

Tulipánszüret Csömödéren

Április 30-án és május 1-jén csodás tulipánokkal várnak benneteket ezen a helyszínen is. Emellett játszótér, nagy szabad terület is rendelkezésre áll a természetben való feltöltődéshez. Tulipános ajándéktárgyak, csokoládé, és levendulás termékek is lesznek a szedd magad vásáron.
Részletek itt.

Tulipánszüret Mórahalmon

Április 30. és május 1-je között tulipánszüret lesz a mórahalmi Bivalyrezervatummal szemben. A 120.000 tulipán mellett kézműves vásárral is készülnek.
Részletek itt.

A kert – Nyírtelek, Ferenc tanya

Péntektől vasárnapig 10 és 18 óra között tartanak nyitva, de kedd és csütörtök között is szedhettek tulipánokat. Az idei évben 20.000 tulipánt, 14 fajtát ültettek.
Részletek itt.

TulipGarden Balaton – Tömörpuszta

A „Szedd Magad” szüret eredményességét az ősszel gondosan elültetett mintegy 120 000 darab virághagyma garantálja. Szőlősgyörök a Balaton déli partjától, Balatonboglártól mintegy tíz kilométerre fekszik.
Részletek itt.

További helyszínek:

A tulipán lelőhelyek nyitvatartása és a virágzás az időjárás függvényében változhat, ezért indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos weboldalakat, közösségi oldalakat, ahol általában a virágok állapotáról is információt kaphattok! Érdemes saját metszőollóval is készülni! A helyszínek belépőáraiban eltérés lehet, van ahova ingyenes a belépés, van ahol levásárolható a belépő, általában 500 Ft-nál nem nagyobb összeg.

Nyitókép: Luca Florio /Unpslash

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.