Top 10 környezetbarát játék

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

kidsonroof_play

Összegyűjtöttük kedvenc környezetbarát játék ötleteinket, melyben fiúknak és lányoknak, kisebbeknek és nagyobbaknak is találtok remek meglepetéseket. A válogatásba belekerült három magyar termék is, illetve a legtöbbet itthon is forgalmazzák. 10 környezettudatos cég és csodaszép játékaik a Föld barátainak 🙂

cardboard-playhouse

A Studio Roof kartonházában nemcsak remekül lehet játszani, hanem a dekorálás is jó móka, ráadásul újrahasznosított kartonból készült. A webshopból Magyarországra is szállítanak, sajnos a magyar forgalmazó megszűnt.

dotoys
A Diotoys egy igazi családi manufaktúra. 1987 óta készítenek minőségi fajátékokat Magyarországon, amelyekkel még gyerekeink unokái is játszhatnak majd. Termékeik (szuper járművek, állatok, dinók) mind kézzel készültek minőségi alapanyagokból. Minden faanyagot gondosan kiválasztanak és ellenőriznek, több játékuk mozgást is végez összetett mechanikája révén.

grimm_jatekok

Grimm’s játékai Németországban készülnek minőségi és környezetbarát alapanyagokból és festékekkel. A gyártó fontosnak tartja, hogy a termékeihez használt fa csak ellenőrzött és fenntartható forrásból származzon, így biztosítva azt, hogy a környezet nem károsul. Többféle fával dolgoznak úgymint: hárs, éger, bükk, juhar. A játékok tervezése során a tervezőkre hatással volt a Montessori és a Waldorf fejlesztési, nevelési elv. Ezért sok esetben használnak egyszerű formákat, mert a tervező célja, hogy rábízza gyermekekre, hogy felfedezzék és fejlesszék a kreativitásukat. Kapható itt.

makedo_jatekok

Keress otthon egy üres dobozt és alakítsd át a játék segítségével sportkocsivá, tűzoltóautóvá, markolóvá, építs robotot, elefántot és házat. A Makedo szuper ötleteivel egyszerű és izgalmas létrehozni bármelyiket, ráadásul a játék alkotóelemei újrafelhasználhatóak. Kapható itt.

Hegyvidek_eperfa_jatekok

„Bár a világon mindenhol gyártanak játékokat, de olyan játékokat csak mi tudunk készíteni, amik rólunk mesélnek. Játékok a Balatonról és a budai Hegyvidékről, a nádszagú vízről, a kék hegyekről, a hatalmas gesztenyefákról és a zakatoló gyermekvasút világáról.” – többek között ezért is nagyon szeretjük az Eperfa játékait, meg egyszerűen gyönyörűek, jó kézbe venni őket és még környezetbarát is.

peppa

A Peppa horgolt játékait, színes kötött állatfiguráit a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki szereti. Nálunk Peppa nyúl volt sokáig a nagy kedvenc. Természetes anyagból készülnek, ráadásul fair trade termékek. Kapható itt.

stockmar_kreta

A Stockmark méhviasz krétája természetes anyagokból készül, beleillik a kis kezekbe, így már a legapróbbak is próbálkozhatnak az alkotással, ráadásul csodaszép színekben kapható akár darabonként is itt.

biri_es_bruno_barkacsmesei_02

Most jelent meg a Pagonynál igazi karácsonyi ajándékként számunkra a Biri és Brunó barkácsmeséi a Cellux Csoporttól. Biri és Brunó meg a Szivárvány utca 5. minden lakója – a nagyothalló Ottó bácsitól a kerekesszékes Bálintig – mesélnek, alkotnak, játszanak! Barkácsolj velük és a Cellux Csoporttal kupakpuffot és dilis izzósort, kiskosarat és parafaállatkertet meg még sok-sok minden mást. Kapható itt.

robot

A Green Science játékaival készíthettek aludobozból bogarat, robotot, számológépet, dinamót, áramkört, krumpli órát és sok izgalmas kísérletet is elvégezhettek otthon. Kapható itt.

xylophone-ovale

A Plan Toys játékai fából készülnek, környezetbarát ragasztóval és festékekkel. A cég több ezer fát ültetett az elmúlt években, odafigyelnek az újrahasznosításra, kevés csomagoló anyagot használnak és saját játékmúzeumot is alapítottak, ahol a környezet védelméről tanulhatnak a gyerekek 🙂 Kapható itt.

jatek_a_minimatineval

Már csak pár napig tart a Minimatiné nagy Vakációváró játéka szuper nyereményekért! Játsszatok és nyerjetek családi belépőket a Vasúttörténeti Parkba, a Tarzan Parkba, a Szentendrei Skanzenbe, Kuvik taneszközöket, Plukkido társasjátékot, kreatív csomagot, könyveket a Kolibri Kiadótól és a Bookline-tól, játékot az Eperfától és diafilm csomagot!
Ha nem szeretnétek lemaradni, érdemes feliratkozni hírlevelünkre
itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz. A játékhoz tartozó kérdést 2016. május 26-án, este küldjük a legjobb budapesti és országos gyereknapi programokkal együtt! Tartsatok velünk!