Tom és Jerry ismét meghódítják a képernyőt

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Tom és Jerry

A Tom és Jerry-show új részei február 12-étől hétköznap 17:50-kor, illetve 20:20-kor a Boomerangon!
Tom és Jerry újra és újra meghódítják a képernyőt – a világ leghíresebb macska-egér párosa immáron 78 éve ejti rabul a legkisebbek és a családok szívét. Korunk ízlésére szabott Tom és Jerry-show új epizódjai február 12-étől láthatóak a Boomerangon. (x)

A világ leghíresebb macska-egér-párosáról 1940 óta összesen hét sorozatot indítottak. A legújabbat, a Tom és Jerry-show-t 2014-ben mutatta be a Boomerang, ebből láthatják a vadonatúj harmadik évadot a nézők februártól. Az új sorozat a klasszikushoz hasonlóan hétperces epizódokkal jelentkezik. A modern 2D-s animációs sorozat epizódjai minden eddiginél pörgősebbek lettek, hamisítatlan Tom és Jerry-hangulatot és véget nem érő csetepatékat ígérve. Ízelítő:

10 tény, amit mindenkinek tudnia kell a Tom és Jerryről

  1. Tom és Jerry neve eredetileg Jasper és Jinx lett volna. A legelső, Elbocsátás című részben még hallani, ahogy Tom gazdája Jaspernek szólítja őt. A végleges nevek John Carr animátor fejéből pattantak ki, aki 50 dollárt kapott az ötletéért.
  2. Bár az emberektől kezdve a kutyákon át a többi macskáig és egérig szinte minden mellékszereplő beszél, Tom és Jerry nagyon ritkán tesz így. Az 1992-es mozifilmben azonban be nem áll a szájuk.
  3. A Tom és Jerry: Blue Cat Blues / Búbánatos szerelem c. epizódot betiltották, mert ebben az epizódban Tom és Jerry alkoholisták és depressziósok. A rész végén egy öngyilkossági kísérletre is sor kerül egy szerelmi csalódás miatt.
  4. A sorozat ötlete a világ ikonius rajzfilm alkotópárosa, Hanna-Barbera fejéből pattant ki. Bár a macskát kergető egér ötlete eredetinek tűnt, sok kritikát kapott sablonossága miatt.
  5. A zene kiemelkedően fontos szerepet tölt be az eredeti Tom és Jerry-sorozatban. Kihangsúlyozza az akciójeleneteket és kifejezi a szereplők gondolatait, így sokszor beszédre sincs szükség. Néhány epizód konkrét zeneszámra épül. Ilyen az Egyszer fent, aztán lent című rész, amelyben Tom a Figarót próbálja előadni, miközben Jerry aludni próbál.
  6. A macska-egér páros tizennégy filmmel és számos sorozattal örvendeztette meg a rajongóit. A 2014 óta futó Tom és Jerry-show a hetedik sorozat.
  7. A Tom és Jerryt tizenhárom alkalommal jelölték Oscar-díjra, ebből hetet be is zsebelt. A díjnyertes epizódok az 1943-as Jerry, a jó hazafi; az 1944-es Egerész-ötperc; az 1945-ös Csendet kérünk!; az 1946-os Zongorakoncert; az 1948-as A kis árva; az 1951-es A két muskétás; valamint az 1952-es A bécsi egér.
  8. A Simpson családban Bart és Lisa gyakran nézik a Frinci és Franci (Itchy & Scratchy) című rajzfilmet, amely a Tom és Jerry paródiája, ám a klasszikussal ellentétben a Frinci és Franciban gyakran folyik vér, és a szereplők szó szerint mindent bevetnek, hogy elintézzék egymást.
  9. Tom és Jerry viszonya nem merül ki az ellenségeskedésben. Az 1975-ös Tom és Jerry új kalandjai című sorozatban barátok lettek, együtt utazták körbe a világot. Az 1992-es mozifilmben is félretették az ellentéteiket, hogy egy kislánynak segítsenek.
  10. A Tom és Jerry különböző sorozatai tizenegy magyar tévécsatornán voltak láthatók. A sorozatot elsőként az egykori TV-1 mutatta be 1988 és 1989 között, ám számos klasszikus epizód a mai napig nem rendelkezik magyar szinkronnal. Manapság a Boomerangon csíphetők el a klasszikus részek (február 26-ától hétköznap 11:30-kor).